Login met Cookie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 19:57:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben op zoek naar een script die alleen de username onthoud.
Ik weet alleen dat je dat met een cookie kan.
Omdat ik niet veel verstand heb van php heb ik wel wat scripts gevonden.
Maar dat zijn hele systemen (ik heb namelijk al een database en die wil ik graag zo houden.)
Mijn script tot nu toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
?>

<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#000000" text="#FFFFFF" link="#FFFFFF" vlink="#FFFFFF" alink="#FFFFFF">
Inloggen
<p>
<form name="form1" method="post" action="menu.php">
E-mailadres:<br>
<input name="username" type="text" id="username" size="30" maxlength="40"><br>
Wachtwoord:<br>
<input name="password" type="password" id="password" size="10" maxlength="8">
<p>
<input name="submit" type="submit" value="Login"><br>
<input name="reset" type="reset" value="Reset">
</form>
</body>
</html>


Nu wil ik een checkbox hebben, en als je dan dat vinkje aanvinkt en op login drukt dat hij volgende keer alleen de username onthoud.

is dit moeilijk om te maken? (Ik heb niet veel verstand van php)

Alvast bedankt,
Raymond
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond --------------------
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:57:08
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 19:59:00
Quote Anchor link
Je verwacht wel erg veel van ons, google en probeer e.e.a. , kom met gerichte vragen dan helpen we je vraag.

Paar keywords; setCookie(), $_COOKIE

suc6
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 20:01:00
Quote Anchor link
Ik ik ga zoeken naar setCookie(), $_COOKIE
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookie_life
= time() + 31536000;
setcookie(username, $username, $cookie_life);
?>

Maar hij werkt nog steeds niet
En ik heb ook nog geen checkbox

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond --------------------
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 20:13:00
Quote Anchor link
ok, dat is in ieder geval wat. zet ergens even;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
print '<pre>';
print_r($_COOKIE);
print '</pre>';
?>


dan kun je zien wat er geset is.

Je zegt "hij werkt nog steeds niet", dat is kaliber "mijn pc doet het niet".

Wat doet het niet ? Krijg je een foutmelding ?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Je script in je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hij doet niks alleen kijg ik dit te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Array
(
    [form1] => formname=form1||0|0|0|
    [note] => aaaa
    [blab_lang] => 0
    [blab_time] => 0
    [PHPSESSID] => 2bc592b9cfee9d36678234209fce40d7
)


als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$cookie_life
= time() + 31536000;
setcookie(username, $username, $cookie_life);
?>

<?
print '<pre>';
print_r($_COOKIE);
print '</pre>';
?>
 
Toine vd P

Toine vd P

27/09/2009 20:22:00
Quote Anchor link
en $username heb je ook geset ?

probeer anders eens i.p.v. $username "een_gebruikersnaam" en kijk of ie dan geset wordt.

Overigens - in vermoedt niet dat het ermee te maken heeft -, maar wanneer er zich een underscore in de url bevindt, bug't het cookie gebruik met PHP
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 20:25:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat moeten doen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="setcookie" value="setcookie"> Remember Me.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond --------------------
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Je gebruikt verkeerde quotes.
Verder werkt een cookie pas na een refresh.
Getest en werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookie_life
= time() + 31536000;
setcookie('username', 'aap', $cookie_life);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
print '<pre>';
print_r($_COOKIE);
print '</pre>';
?>
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

27/09/2009 20:37:00
Quote Anchor link
Ja nu bij mij ook.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array
(
    [form1] => formname=form1||0|0|0|
    [username] => aap
    [note] => aaaa
    [blab_lang] => 0
    [blab_time] => 0
    [PHPSESSID] => 2bc592b9cfee9d36678234209fce40d7
)


alleen nu is de username aap en de username moet zijn:
wat je hebt ingevult bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="username" type="text" id="username" size="30">

hoe doe ik dat dan?
 
Mar cel

Mar cel

27/09/2009 22:57:00
Quote Anchor link
Verander id in name bij je textfield.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookie_life
= time() + 31536000;
setcookie('username', $_POST['username'], $cookie_life);
?>
 
Raymond --------------------

Raymond --------------------

28/09/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Perfect, alleen moest ik :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookie_life
= time() + 31536000;
setcookie('username', $_POST['username'], $cookie_life);
?>


boven menu.php zetten

het werkt nu uitstekent!!!
SUPER BEDANKT!!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond --------------------
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.