login script met level's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

13/03/2004 14:00:00
Quote Anchor link
ik zoek een script dat met level's werkt. bbv: admin, moderant en gewone leden.
weet er iemand zo een site of een script voor mij.

Thx Duivel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:09:16
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

13/03/2004 14:26:00
Quote Anchor link
Mysql of geen mysql?
 
Mitch X

Mitch X

13/03/2004 14:35:00
Quote Anchor link
Moet je gewoon btje logisch denken:
Een voorbeeld:
Een 'gewone' user krijgt toegangslevel 0 (user),
Een moderator krijgt toegangslevel 1 (moderator) en
de Admin krijgt toegangslevel 2 (admin) :)

Dan kan je in je code 't level checken om de toegang te bekijken en dan weet je ook gelijk de status...
 

13/03/2004 15:13:00
Quote Anchor link
ja zo wou ik het doen als mitch maar weet jij een site hoe dat moet of waar dat er een script staat. en het mag met mysql.
 
Mitch X

Mitch X

13/03/2004 20:34:00
Quote Anchor link
Dat kan je vast wel zelf bedenken :)

Pluk ff ut loginscriptje van de site hier,
alleen verander je de tabel een beetje en moet je een registreer page maken...
 

13/03/2004 21:02:00
Quote Anchor link
Ja ik heb al een login scripts maar hoe moet ik mijn tabelen maken voor die level\'s.
 
Rick

Rick

13/03/2004 21:22:00
Quote Anchor link
gewoon een extra kolom met level erbij ofzo
ik zou gewoon een integer doen en dan hoe hoger het level hoe hoger het cijfer
daarna op de pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 if($level > 10)wel mod functies laten zien
else geen mod functies laten zien
 
Mitch X

Mitch X

13/03/2004 22:17:00
Quote Anchor link
Even een extra toelichting :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?

// pagina
if($level > 1) // of tien of maakt wat uit :P
{
// Moderator opties
   if($level > 2) // voor bv admin
   {
    // admin opties
   }
}

else
{
// opties voor 'normale users'
}

?>
 
Rick

Rick

13/03/2004 23:45:00
Quote Anchor link
hehe ja daar ben ik nou net wat te lui voor :P
 

14/03/2004 16:39:00
Quote Anchor link
Hey.
ik ben nog net begonnen met php en mysql. en ik wil ook zo iets als sven vraagt aan julie. Nu eigenlijk snap ik er niets van, en zouden jullie voor zo iets maken. Het moet voor bepaalde functie zijn zoals bij een forum daar heb je ook admin die alles kan doen en moderator die van alles kan doen.

Rob
 
Rick

Rick

14/03/2004 16:49:00
Quote Anchor link
begin eerst eens een beetje met leren van php
het is niet eens zo moeilijk hoor, kost alleen wat tijd

zet zoiet als dit maar eens in een php bestand en kijk wat eruit komt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="<?=$_SERVER['php_self'];?>" method="post">
Hier de tekst die je wilt verzenden<input type="text" name="tekstvak1" />
<input type="submit" name="submit" value="submit" />
</form>
<?php
if(isset($_POST['tekstvak1'])){ // als tekstvak1 verzonden is
   echo $_POST['tekstvak1']; // tekstvak1 op je scherm laten zien
}
?>
 
Mitch X

Mitch X

14/03/2004 16:56:00
Quote Anchor link
Dat doe ik nou altijd gewoon helemaal in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
# Formuliertje
echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"POST\">";
echo "Hier de tekst die je wilt verzenden:";
echo "<input type=\"text\" name=\"tekstvak\">";
echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Verzend!\">";
echo "</form>";
# Dan de rest :)
?>
 

14/03/2004 16:58:00
Quote Anchor link
Mercie voor de uitleg ik heb al een boek en ik snap al een beetje php. Maar mijn vraag is nu hoe beveilig ik dat dat moderator niet alles kan en admin wel alles kan.
 
Mitch X

Mitch X

14/03/2004 17:01:00
Quote Anchor link
ff mezelf quoten :P
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?

// pagina
if($level > 1) // of tien of maakt wat uit :P
{
// Moderator opties
   if($level > 2) // voor bv admin
   {
    // admin opties
   }
}

else
{
// opties voor 'normale users'
}
?>
Gewijzigd op 14/03/2004 17:01:00 door Mitch X
 
Rick

Rick

14/03/2004 17:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat doe ik nou altijd gewoon helemaal in PHP:
waarom?
das toch overbodig
alleen maar veel extra werk
 
Steven

steven

18/03/2004 00:06:00
Quote Anchor link
hey, dat is niet zo moeilijk ze. hieronder vind je een code uit twee delen. login.php en login2.php de tweede controleert onder andere tot welk level je behoort. hopelijk kan je er iets met doen.

login.php (gewone formuliertje)

<table width="121" height="21" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="1" height="22" background="IMAGES/pixel_oranje.gif"></td>
<td width="120" height="103" background="IMAGES/bg_login.gif"><br>
<form name="login" method="post" action="login2.php">
<p align="center" class="logintekst">Gebruikersnaam:
<input name="txt_login" type="text" class="tekstveld">
<br>
Wachtwoord:
<input name="txt_wachtwoord" type="password" class="tekstveld">
<br>
<input name="btn_login" type="submit" class="tekstveld" value="login">
<br>
<br>
<a href="password_forgotten.php" class="logintekst">&gt;&gt; Wachtwoord vergeten? </a></p>
</form> </td><td width="1" height="19" background="IMAGES/pixel_oranje.gif"></td>
</tr>
</table>

login2.php (controle+ toekennen levels)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>


<html>
<head>
<title>LOGIN</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
             //connectie leggen met db
             $db = mysql_connect("...","...","...");
             mysql_select_db("blabla",$db) or die("Openen database mislukt!");

             //query aanmaken voor afprinten van records, via lus!


//query

            $query = "SELECT * FROM tbl_gebruikers WHERE login='".$_POST['txt_login']."' && wachtwoord='". $_POST['txt_wachtwoord']."'";
            $result = mysql_query($query) or die("query mislukt");

//controle op wie het is
            $count_rows = mysql_num_rows ($result);
            if ($count_rows == 0)
            {

                echo "Uw gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn niet correct ingegeven!<br><a href='index.php'>Opnieuw invullen</a>";
            }
//sluiten van if-voorwaarde

            else
            {//start else-voorwaarde

            //Weergeven van data

            while ($data=mysql_fetch_array($result))
            {

             $level = $data['level'];
             $voornaam = $data['voornaam'];
            }


            echo "Welkom, " . $voornaam . "<br>";
            if ($level == 1)
            {
echo "leerling";}
            elseif ($level == 2)
            {
echo "leerkracht";}
            elseif ($level == 3)
            {
echo "admin";}

            }
//sluiten van else-voorwaarde
            ?>


</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.