Login script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Philip VanGorp

Philip VanGorp

16/04/2020 17:58:36
Quote Anchor link
Iemand een up to date login systeem liggen dat ik mag gebruiken?

Omdat onze groep op FB 50.000+ leden bevat ben ik op zoek naar een simpele loginpagina met dan een beveiligde pagina.
Op de pagina wil ik een lijst (met tabellen) waar we de leden hun naam in kunnen zetten plus een opmerking.
Deze moet dan op die beveiligde pagina getoond worden.

Mag echt basic zijn.
Is gewoon om ons werk te vergemakkelijken
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:18:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 18:53:25
Quote Anchor link
Op Google vind ik er een hoop.
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

16/04/2020 20:24:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2020 18:53:25:
Op Google vind ik er een hoop.


Vele al geprobeerd maar geen werkende gevonden????
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 20:29:16
Quote Anchor link
Dat is vreemd? Iedereen zou het op zijn minst hebben uitgetest voordat ze het online zetten. Dan denk ik dat jij ergens een fout maakt.
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

16/04/2020 20:30:19
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/04/2020 20:29:16:
Dat is vreemd? Iedereen zou het op zijn minst hebben uitgetest voordat ze het online zetten. Dan denk ik dat jij ergens een fout maakt.


Zijn vooral oudere systemen die google aangaf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 20:32:26
Quote Anchor link
Dan moet je wat nieuwere zoeken. Bij Google kom ik ook veel nieuwe scripts tegen.
Gewijzigd op 16/04/2020 20:35:20 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/04/2020 22:50:14
Quote Anchor link
Op het moment dat je gegevens van personen opslaat zul je wel goed moeten nadenken over security en privacy en dergelijke. Dit voert dus waarschijnlijk ook wat verder dan ergens een script van de plank graaien en maar gaan gebruiken. Zo zul je je (op zijn minst) moeten bedienen van HTTPS en versleuteling van wachtwoorden middels password_hash() en password_verify() plus de mogelijkheid voor personen om zich volledig uit te schrijven en de mogelijkheid om te allen tijde alle persoonsgerelateerde gegevens op te vragen en/of te laten verwijderen. Dit zou je mee kunnen nemen in je zoektocht.
 
Aad B

Aad B

17/04/2020 11:48:13
Quote Anchor link
Philip VanGorp op 16/04/2020 17:58:36:
Is gewoon om ons werk te vergemakkelijken

Misschien gewoon via Feestboek inloggen? Ik kom wel eens tegen dat een website aanbiedt inloggen met/via feestboek. Geen idee hoe goed of slecht dat werkt, ik heb geen feestboek account (uit privacy overweging). Misschien zoiets:
https://www.wplounge.nl/social-login-wordpress-google-facebook/
Gewijzigd op 17/04/2020 11:51:57 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2020 12:19:54
Quote Anchor link
Maar dan moet iedereen op FB zitten, en er zijn in een grote groep vast wel mensen die dat om bepaalde redenen niet doen. Ik zie een FB-login (SSO; Single-Sign-On) enkel bedoeld als een extraatje.

In zo'n geval schijnt dit wel te kunnen werken: https://hybridauth.github.io/
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

17/04/2020 12:22:59
Quote Anchor link
Het betreft een FB groep die we beheren.
Dus alle mods hebben fb he.
Zouden gewoon een lijst willen bijhouden voor de mensen die de regels overtreden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2020 13:59:32
Quote Anchor link
Opsich hoeft daar niet veel moeite voor te hoeven worden gedaan.
Je kan ook natuurlijk een besloten Google Docs maken die je met je crew deelt. Maar als je het in PHP wilt doen, dan kan het ook. Het wordt dan vooral meer maatwerk.

Ik zou je aanraden om dit ook eens bij Facebook aan te dragen ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2020 16:40:12
Quote Anchor link
hybridauth is een optie (ken het overigens verder niet), maar als je enkel met FB werkt is dat wellicht een beetje overkill? Er zijn vast FB-specifieke OAuth(2) implementaties voor PHP te vinden.

En inderdaad, inloggen via FB als dit een FB-groep betreft lijkt mij een logische aanpak. Het wordt dan dus wel een harde voorwaarde om je aan te kunnen melden op deze site.

Geen FB, geen login.
Gewijzigd op 17/04/2020 16:41:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.