Login script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

05/04/2013 15:28:48
Quote Anchor link
Ik ben al een tijdje bezig met het maken van mijn login script,
maar ondanks de vele uren die ik er al heb ingestoken kan nog steeds iedereen te pagina om zonder in te loggen. Kunnen jullie mij een handje helpen.

Alvast bedankt!

vanuit de form word je hierheen gezonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
session_start();

include('******');

$inlog=$_POST['login'];
$wachtwoord=$_POST['password'];
$inlog = stripslashes($inlog);
$wachtwoord = stripslashes($wachtwoord);
$inlog = mysql_real_escape_string($inlog);
$wachtwoord = mysql_real_escape_string($wachtwoord);
$sql="SELECT * FROM users WHERE inlog='$inlog' and wachtwoord='$wachtwoord'";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

if($count==1){

$_SESSION['inlog'] = '$inlog';
$_SESSION['wachtwoord'] = '$wachtwoord';
header("location:beveiligd.html");
}

else {
echo "Fout wachtwoord of foute gebruikersnaam!";
}

?>


hier check ik op de beveiligde pagina of je wel ingelogd bent :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();  
if(isset($_SESSION['inlog']))
header("location:index.php");
?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 08:34:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2013 15:39:14
Quote Anchor link
Wat lukt er niet, is de vraag, en wat gebeurt er wel?
Ik mag hopen dat je dit script niet in de praktijk gebruikt, want wachtwoorden worden open en bloot opgeslagen. iets dat in deze tijd niet meer voldoet.

Op lijn 19 en 20 horen er geen single-quotes om je variabelen heen, en verder horen variabelen butien quotes (zie je query), en ook mist er een controle of je formulier verstuurd is....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
Gewijzigd op 05/04/2013 15:40:34 door - Ariën -
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

05/04/2013 15:56:30
Quote Anchor link
het was een script dat ik vond op het internet en wat heb omgebouwd om te testen en later tot het mijne te maken zelf werk ik met gecrypeerde wachtwoord.

maar dus als je probeert in te loggen dan lukt het en kom je op beveiligd.html
maar als ik via een andere computer rechtstreeks naar beveiligd.html ga kan ik er ook gewoon op.

en daar zit het dus fout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2013 16:07:36
Quote Anchor link
Omdat daar geen beveiliging is, en je i.p.v. .html dan ook .php moet gebruiken.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

05/04/2013 16:10:28
Quote Anchor link
Kent u toevallig een website waar ik een werkend en zeer veilig login script kan vinden met uitleg?

Alvast bedankt aar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2013 16:19:21
Quote Anchor link
Ikzelf heb een login-systeem gebouwd met ondersteuning voor meerdere inlogesessies, zodat je op afstand je inlogsessie die je bijv. op school hebt gemaakt kan uitloggen.

http://multisess.clayweb.nl, er zit alleen geen ontwikkeling meer in, en ik raad aan om deze om te bouwen naar sha1() + een salt.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

05/04/2013 16:37:07
Quote Anchor link
Verschillende sessies hoeft eigenlijk niet na een uur zou de sessie ongeveer voorbij moeten zijn.
Ik ga je systeem eens goed bekijken proberen omvormen naar mijn situatie.

Heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.