Login werkt niet in Chrome

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

24/01/2010 20:30:00
Quote Anchor link
Hallo mensen!

Ik ben dit weekend druk bezig geweest met een re-design van mijn website, maar zit nu nogal met een probleem.

Ik wilde zelf inloggen op de site, met Google Chrome als browser, maar toen ik op Inloggen klikte na het invullen van mijn gebruikersnaam en wachtwoord, kwam ik gewoon weer op de login pagina.

Toen ik IE erbij pakte werkte het wel, dus het licht aan Chrome...

Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:29:22
 
Rens nvt

Rens nvt

24/01/2010 20:40:00
Quote Anchor link
Misschien handig wat relevante code te posten? DIt is wel erg weinig info om een probleem op te lossen...
 
Michael -

Michael -

24/01/2010 20:47:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is je submit controle niet goed. Wij moeten nu maar gaan raden omdat jij niks laat zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strtolower($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == 'post')
{

    echo 'Er is gepost';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

24/01/2010 20:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
// Connects to your Database
mysql_connect("host", "User", "mijnmooiewachtwoord") or die(mysql_error());
mysql_select_db("DB") or die(mysql_error());

//Checks if there is a login cookie
if(isset($_COOKIE['koekje1']))

//if there is, it logs you in and directes you to the members page
{
$username = $_COOKIE['koekje1'];
$i = $_COOKIE['koekje2'];
$check = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$username'")or die(mysql_error());
while($info = mysql_fetch_array( $check ))
{

if ($i != $info['id'])
{
}

else
{
header("Location: lid.php?id=$id");

}
}
}


//if the login form is submitted
if (isset($_POST['submit'])) { // if form has been submitted

// makes sure they filled it in

if(!$_POST['username'] | !$_POST['pass']) {
die('Je hebt een verplicht veld niet ingevuld!');
}

// checks it against the database

if (!get_magic_quotes_gpc()) {
$_POST['email'] = addslashes($_POST['email']);
}

$check = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".$_POST['username']."'")or die(mysql_error());

   //select the table
$result = mysql_query("select ID from users WHERE username = '".$_POST['username']."'");

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
   $id=$r["ID"];

//Gives error if user dosen't exist
$check2 = mysql_num_rows($check);
if ($check2 == 0) {
die('Die gebruiker bestaat niet. <a href=lregister.php>Wil je deze aanmaken?</a>');
}

while($info = mysql_fetch_array( $check ))
{

$_POST['pass'] = stripslashes($_POST['pass']);
$info['password'] = stripslashes($info['password']);
$_POST['pass'] = crc32($_POST['pass']);
$_POST['pass'] = md5($_POST['pass']);
$_POST['pass'] = sha1($_POST['pass']);

//gives error if the password is wrong
if ($_POST['pass'] != $info['password']) {
die('Verkeerd wachtwoord, probeer opnieuw.<BR>Heb je een account van voor 15 januari 2010? Klik dan <a href=lloginoud.php title="Hier kun je je inloggen met een oud account, met oude versleuteling">HIER om je in te loggen, en verander gelijk je wachtwoord!');
}

else
{

if ($_POST['blijfingelogd'] == 'Ja!'){
// if login is ok then we add a cookie
$_POST['username'] = ($_POST['username']);
$hour = time() + 31536000;
setcookie(koekje1, $_POST['username'], $hour);
setcookie(koekje123, $id, $hour);
}

else{
// if login is ok then we add a cookie
$_POST['username'] = ($_POST['username']);
setcookie(koekje1, $_POST['username']);
setcookie(koekje13, $id);
}


//then redirect them to the members area
header("Location: lid.php?id=$id");
}
}
}

else {
 ?>


<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>
" method="post">
<table border="0">
<tr><td colspan=2><h1>Inloggen</h1></td></tr>
<tr><td>Gebruikersnaam:</td><td>
<input type="text" name="username" maxlength="40">
</td></tr>
<tr><td>Wachtwoord:</td><td>
<input type="password" name="pass" maxlength="50">
</td></tr>
<tr><td>Ingelogd blijven:</td><td>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="blijfingelogd" VALUE="Ja!">
</td></tr>
<tr><td colspan="2" align="right">
<input type="submit" name="submit" value="Login">
</td></tr>
<tr><td colspan="2" align="right">
<a href=wachtwoord.php>Wachtwoord vergeten?</a>
</td></tr>
</table>
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 

24/01/2010 20:54:00
Quote Anchor link
Zie regel 28. Daar kijk je of $_POST['submit'] bestaat.
Je moet altijd if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') gebruiken omdat sommige browsers (niet alleen Chrome) die submit niet mee sturen (is namelijk geen vereiste geloof ik).
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

24/01/2010 21:00:00
Quote Anchor link
Hey, bedankt! Eerst werkte het wel... heb de site dit hele weekend getest met Chrome en alles werkte!

maar bedankt!
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/01/2010 21:50:00
Quote Anchor link
Wat is je site dan kunnen we even testen
 
GI ACE

GI ACE

24/01/2010 22:00:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 24.01.2010 21:50:
Wat is je site dan kunnen we even testen

Hoezo, het werkt nu toch?
 

24/01/2010 22:01:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 24.01.2010 21:50:
Wat is je site dan kunnen we even testen

Als hij die controle op submit heeft aangepast voor wat ik of Turmin zei, dan werkt het per definitie.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

24/01/2010 22:11:00
Quote Anchor link
Quote:
if(strtolower($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == 'post')


Waarom moet dit? Php heeft toch helemaal niks met de browser te maken?
Bij mij werkt een post formulier gewoon zonder server_method.??
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/01/2010 22:12:00
Quote Anchor link
Het is altijd POST, nooit Post, POst, post, of wat je dan ook wilt. Je kunt dus $_SERVER['REQUEST_METHOD'] altijd gelijkstellen aan POST.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/01/2010 22:16:00
Quote Anchor link
@Turmin; te lui om POST te typen ipv post?
 
Michael -

Michael -

24/01/2010 22:19:00
Quote Anchor link
Paradox™ schreef op 24.01.2010 22:16:
@Turmin; te lui om POST te typen ipv post?

Heeft weer met CSS validatie te maken. En hoezo te lui. strtolower er voor typen is juist meer werk dan caps aandrukken of shift vast houden.
 

24/01/2010 22:29:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 24.01.2010 22:11:
Quote:
if(strtolower($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == 'post')


Waarom moet dit? Php heeft toch helemaal niks met de browser te maken?
Bij mij werkt een post formulier gewoon zonder server_method.??

De browser verstuurt de POST gegevens. Als de browser bepaalde data niet verstuurt kan php er niks mee.
Bij sommige browsers wordt er dus die $_POST['submit'] niet mee gestuurd, dus kan php niet in de if komen om de form af te handelen.
Daarom moet je altijd controleren of een form gepost is met $_SERVER['REQUEST_METHOD'].

Turmin schreef op 24.01.2010 22:19:
Paradox&#8482; schreef op 24.01.2010 22:16:
@Turmin; te lui om POST te typen ipv post?

Heeft weer met CSS validatie te maken. En hoezo te lui. strtolower er voor typen is juist meer werk dan caps aandrukken of shift vast houden.

CSS validatie? Waarom doe je die strtolower? Is nogal onzinnig. En css heeft er ook niks mee te maken.
 
Henk PHP

Henk PHP

24/01/2010 22:33:00
Quote Anchor link
Turmin schreef op 24.01.2010 22:19:
Paradox™ schreef op 24.01.2010 22:16:
@Turmin; te lui om POST te typen ipv post?

Heeft weer met CSS validatie te maken. En hoezo te lui. strtolower er voor typen is juist meer werk dan caps aandrukken of shift vast houden.

Ehm CSS validatie?
Last time I checked was PHP nog serverside.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

24/01/2010 22:37:00
Quote Anchor link
bedankt, hele mailbox volgespamt! ;-)
 
Michael -

Michael -

24/01/2010 22:38:00
Quote Anchor link
Henk schreef op 24.01.2010 22:33:
Ehm CSS validatie?
Last time I checked was PHP nog serverside.

PHP wel. Maar de form niet.
<form method="POST"> is niet validated.
Ik heb 't gewoon zo over genomen van een webdesign bedrijf die 't ook altijd zo doet. Zal vast wel een reden hebben.
 

24/01/2010 22:46:00
Quote Anchor link
Turmin schreef op 24.01.2010 22:38:
Henk schreef op 24.01.2010 22:33:
Ehm CSS validatie?
Last time I checked was PHP nog serverside.

PHP wel. Maar de form niet.
<form method="POST"> is niet validated.
Ik heb 't gewoon zo over genomen van een webdesign bedrijf die 't ook altijd zo doet. Zal vast wel een reden hebben.

$_SERVER['REQUEST_METHOD'] heeft gewoon een aantal vaste mogelijkheiden:
php.net:
'REQUEST_METHOD'
Quote:
Which request method was used to access the page; i.e. 'GET', 'HEAD', 'POST', 'PUT'.

Note: PHP script is terminated after sending headers (it means after producing any output without output buffering) if the request method was HEAD.

En FYI, dit is wel valid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"><!-- <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> --><!-- <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> --><!-- <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> -->
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta name="generator" content="HTML Tidy for Linux (vers 6 November 2007), see www.w3.org" />
<title>Test</title>
</head>
<body>
<form action="POST">
<fieldset><input type="checkbox" value="1" id="ss" name="ss" /></fieldset></form>
</body>
</html>

Of dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<meta name="generator" content="HTML Tidy for Linux (vers 6 November 2007), see www.w3.org">
<title>Test</title>
</head>
<body>
<form action="POST"><fieldset><legend>blaat</legend>
<input type="checkbox" value="1" id="ss" name="ss"></fieldset>
</form>
</body>
</html>

En ook dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<!DOCTYPE html><html>
<head>
<meta name="generator" content="HTML Tidy for Linux (vers 6 November 2007), see www.w3.org">
<title>Test</title>
</head>
<body>
<form action="POST"><fieldset><legend>blaat</legend>
<input type="checkbox" value="1" id="ss" name="ss"></fieldset>
</form>
</body>
</html>

Dus waarover je het hebt weet ik niet....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.