loginscript maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »
Guido van Harten

Guido van Harten

03/08/2016 18:45:36
Quote Anchor link
Helaas is mijn kennis van PHP en MySQL te beperkt om het helemaal zelf te doen. Een handleiding met aanwijzingen is ook welkom (als ik dan niet uitkom, stel ik mijn vragen op helpmij). Ook heb ik gezien dat er genoeg handleidingen voor scripts op internet te vinden zijn die in de buurt komen van wat ik wil, maar toch kan ik net die ene handleiding niet vinden.

Ik denk te weten waar ik op moet letten bij het gebruiken van een script van een ander. Daarom lijkt mij een handleiding met aanwijzingen ook de aangewezen (en meest leerzame) weg.

Wie kan mij helpen aan een handleiding voor een script met (ongeveer) de volgende stappen:
- registratie met vrije keuze wachtwoord
- check e-mail
- validatie door beheerder
- inloggen (met mogelijkheid reset wachtwoord)
De gebruiker moet bij voorkeur de mogelijkheid hebben om het wachtwoord zelf te wijzigen.

Ik ben bereid om een heleboel te leren, maar m'n grijze massa begrijpt niet alles

Vriendelijke groet,
Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:29:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2016 19:01:21
Quote Anchor link
Guido van Harten op 03/08/2016 18:45:36:
Helaas is mijn kennis van PHP en MySQL te beperkt om het helemaal zelf te doen. Een handleiding met aanwijzingen is ook welkom (als ik dan niet uitkom, stel ik mijn vragen op helpmij).
[/quote]
Je bedoelt PHPhulp, neem ik aan? ;-)
Wat is je PHP kennis tot nu toe? En waar loop je tot nu toe op vast?
 
Guido van Harten

Guido van Harten

03/08/2016 20:17:10
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/08/2016 19:01:21:

Je bedoelt PHPhulp, neem ik aan? ;-)


Oeps, dat krijg je ervan. Natuurlijk plaats ik mijn vragen dan hier...

Quote:
Wat is je PHP kennis tot nu toe? En waar loop je tot nu toe op vast?


Tja, hoe meet je kennis, of hoe geef je die weer? Ik begrijp wat een PHP-file doet, en kan eenvoudige scriptjes schrijven, maar heb wel veel voorbeelden nodig. Leve het internet...
En waar ik op vastloop is het versturen van de validatielink en het bieden van de mogelijkheid om de gebruiker z'n wachtwoord te laten wijzigen. Geen idee hoe ik dat moet aanpakken...
Gewijzigd op 03/08/2016 20:35:00 door Guido van Harten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2016 21:06:35
Quote Anchor link
Laten we het project eerst maar eens in stukken hakken. En dat is her registratieformulier.
Als iemand het formulier verstuurt, dan vindt er een eerst een validatie plaats:
- Is de username uniek
- Is het ingevoerde mailadres wel geldig (hint)
- Is het bedachte password lang genoeg en sterk? (Hint)

Als hieraan is voldaan, dan kan je de gebruiker in de database plaatsen, met een unieke code erbij. Die stuur je naar per e-mail naar de gebruiker toe, en als die code overeenkomt dan is het mailadres bevestigd, en dan kan je een bericht naar de beheerder sturen of ze het account handmatig kunnen openstellen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/08/2016 22:56:11
Quote Anchor link
Guido van Harten op 03/08/2016 18:45:36:
Wie kan mij helpen aan een handleiding voor een script met (ongeveer) de volgende stappen:
- registratie met vrije keuze wachtwoord
- check e-mail
- validatie door beheerder
- inloggen (met mogelijkheid reset wachtwoord)
De gebruiker moet bij voorkeur de mogelijkheid hebben om het wachtwoord zelf te wijzigen.

de minimale usertable:
-user_id [int autoincrement primary key]
-username [varchar, lengte: 64]
-email [varchar, lengte: 255]
-password [varchar, lengte: 255]
-token [varchar, lengte: 255]
-verified [int, lengte: 1, standaardwaarde: 0]
-active [int, lengte: 1, standaardwaarde: 0]

registratie met keuze wachtwoord:
Zoals ieder formulier in PHP: HTML formulier maken, als deze verzonden is dan VALIDEREN en als deze door de validatie komt dan gebruiker toevoegen aan de database, email versturen naar gebruiker en/of beheerder(s) en gebruiker doorsturen naar een andere pagina. Het password dien je gecodeerd op te slaan in de database. Google eens op BCRYPT.

check e-mail (email verificatie)
Een token aanmaken, dit token opslaan in de users tabel waar ook de andere gegevens staan van de zojuist geregistreerde user. (dus een kwestie van een extra kolom met de naam 'token' of iets dergelijks). Dan in de mail een link meesturen waar de gebruiker in zijn email op kan klikken. In deze link moet het token staan. bijvoorbeeld: http://phphulp.nl/verify-email.php?token=jdjcfuhe9ry98ygdks. Klikt deze gebruiker op deze link dan zal hij op een nieuwe pagina komen 'verify-email.php' waarin een GET variabele gelezen kan worden met daarin het token. Dit token ga je vervolgens proberen terug te vinden in de tabel 'users' ( SELECT id FROM users WHERE token='jdjcfuhe9ry98ygdks' ) Indien gevonden: zet de kolom 'verified' op 1 en verwijder het token.

validatie door beheerder:
Dit betekend een nieuwe kolom in de users table. Bijvoorbeeld met de naam 'active' welke dan in eerste instantie op 0 staat. de beheerder moet hier een 1 van maken

inloggen:
gebruiker een username of email en een wachtwoord laten invullen en dan deze username/mailadres en (gecodeerd) wachtwoord opzoeken in de database. Gevonden? mooi gebruiker wordt dan ingelogd door een variabele in de sessie te plaatsen. bijv. $_SESSION['login'] = $user_id; (Sorry meer dan dat is het niet. Vervolgens user doorsturen naar een pagina die je logisch lijkt. Vergeet overigens session_start() niet. Nog even een zijstapje: sla nooit ongecodeerde gebruiker-wachtwoorden op in de database maar codeer deze eerst met bijv. BCrypt. Bij het login formulier codeer je op exact dezelfde wijze het ingevoerde wachtwoord en dit gecodeerde wachtwoord (of hash) vergelijk je dan met die in de database.

reset wachtwoord:
laat gebruiker emailadres invullen en kijk of je deze kunt vinden in de database. zo ja: Maak een token en sla deze op in de database en stuur deze gebruiker een email met een unieke link net als bij 'email verificatie'. gebruiker klikt op de link die hij aantreft in zijn email box en komt op een nieuwe pagina bijv. password-reset.php alwaar wederom in de database gezocht wordt op dit token. Gevonden? Maak een random wachtwoord aan. Stuur het random wachtwoord per mail naar de gebruiker. Codeer het nieuwe wachtwoord en vervang de hash voor de oude in de database. Verwijder het token.

beveiligde pagina:
controleer of de variabele bestaat in de sessie. zo ja: ga door en zo nee redirect de user naar het inlog formulier

mogelijke uitbreidingen:
- rollen aan users toekennen zodat we verschillende users met verschillende rechten kunnen benoemen.
- datum van registratie en/of laatste inlog bijhouden
- een 'edit mijn profiel' pagina
- een 'verander mijn password pagina'
- een 'account opheffen' pagina
Gewijzigd op 04/08/2016 10:57:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/08/2016 23:05:47
Quote Anchor link
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html
Gewijzigd op 03/08/2016 23:06:24 door Adoptive Solution
 
Guido van Harten

Guido van Harten

04/08/2016 09:05:38
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 03/08/2016 23:05:47:
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html

Nee, deze ben ik niet tegengekomen tussen de resultaten. Ik ga ook deze bekijken om er m'n voordeel mee te doen.
Bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2016 09:26:33
Quote Anchor link
Dat is wel gebouwd in classes. Niet iets wat ik een PHP-beginner aan kan raden om in te werken.
Zelf neig ik naar zelfbouw, en de stappen proberen te volgen die ik en Frank in dit topic hebben uitgelegd.

Op die manier leer je PHP ook goed en grondig kennen.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2016 10:52:48
Quote Anchor link
@Frank:

"Maak een random wachtwoord aan. Stuur het random wachtwoord per mail naar de gebruiker."

En als iemand toegang heeft tot de mailbox van de gebruiker kan hij daarin (desnoods 2 jaar later) het wachtwoord opduikelen.

Liever zou ik de gebruiker vragen om 2x een zelf gekozen (sterk) wachtwoord in te voeren.
Dat voorkomt ook niet onthoudbare wachtwoorden die elke keer weer opgezocht moeten worden in een lijst of op een geeltje op de monitor.

(ok, als iemand toegang heeft tot de mailbox kan hij ook het ww. resetten, maar in elk geval laat dat het spoor na dat gebruiker ineens niet meer met het bekende ww in kan loggen.)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/08/2016 11:04:40
Quote Anchor link
Hoi Ivo, dit zijn goede overwegingen die de veiligheid doen opschroeven. Over de veiligheid heb ik bewust niet geschreven omdat dan een soort boekwerk ontstaat. Ik zou tegen de gebruiker willen zeggen dat bovenstaande puur is om de skills te beoefenen en misschien geschikt kan zijn voor een hobby website of iets dergelijks maar voor het echte werk komt er natuurlijk nog wel even iets bij kijken om het veilig te maken. Ik heb overigens de tekst nog iets aangepast.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/08/2016 15:03:27
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 03/08/2016 23:05:47:
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html

Ik heb hier vluchtig doorheen gelezen maar het gebruik van OOP is op sommige plekken tenenkrommend slecht eigenlijk :(.

Dit terwijl de auteur letterlijk zegt:
Quote:
advanced PHP Programming must follow proper Object Oriented(OOP) approach so i have used here OOP

Dit kan ook prima zonder OOP. OOP is een middel, geen doel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.