loginscript maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »
Guido van Harten

Guido van Harten

03/08/2016 18:45:36
Quote Anchor link
Helaas is mijn kennis van PHP en MySQL te beperkt om het helemaal zelf te doen. Een handleiding met aanwijzingen is ook welkom (als ik dan niet uitkom, stel ik mijn vragen op helpmij). Ook heb ik gezien dat er genoeg handleidingen voor scripts op internet te vinden zijn die in de buurt komen van wat ik wil, maar toch kan ik net die ene handleiding niet vinden.

Ik denk te weten waar ik op moet letten bij het gebruiken van een script van een ander. Daarom lijkt mij een handleiding met aanwijzingen ook de aangewezen (en meest leerzame) weg.

Wie kan mij helpen aan een handleiding voor een script met (ongeveer) de volgende stappen:
- registratie met vrije keuze wachtwoord
- check e-mail
- validatie door beheerder
- inloggen (met mogelijkheid reset wachtwoord)
De gebruiker moet bij voorkeur de mogelijkheid hebben om het wachtwoord zelf te wijzigen.

Ik ben bereid om een heleboel te leren, maar m'n grijze massa begrijpt niet alles

Vriendelijke groet,
Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:43:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2016 19:01:21
Quote Anchor link
Guido van Harten op 03/08/2016 18:45:36:
Helaas is mijn kennis van PHP en MySQL te beperkt om het helemaal zelf te doen. Een handleiding met aanwijzingen is ook welkom (als ik dan niet uitkom, stel ik mijn vragen op helpmij).
[/quote]
Je bedoelt PHPhulp, neem ik aan? ;-)
Wat is je PHP kennis tot nu toe? En waar loop je tot nu toe op vast?
 
Guido van Harten

Guido van Harten

03/08/2016 20:17:10
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/08/2016 19:01:21:

Je bedoelt PHPhulp, neem ik aan? ;-)


Oeps, dat krijg je ervan. Natuurlijk plaats ik mijn vragen dan hier...

Quote:
Wat is je PHP kennis tot nu toe? En waar loop je tot nu toe op vast?


Tja, hoe meet je kennis, of hoe geef je die weer? Ik begrijp wat een PHP-file doet, en kan eenvoudige scriptjes schrijven, maar heb wel veel voorbeelden nodig. Leve het internet...
En waar ik op vastloop is het versturen van de validatielink en het bieden van de mogelijkheid om de gebruiker z'n wachtwoord te laten wijzigen. Geen idee hoe ik dat moet aanpakken...
Gewijzigd op 03/08/2016 20:35:00 door Guido van Harten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2016 21:06:35
Quote Anchor link
Laten we het project eerst maar eens in stukken hakken. En dat is her registratieformulier.
Als iemand het formulier verstuurt, dan vindt er een eerst een validatie plaats:
- Is de username uniek
- Is het ingevoerde mailadres wel geldig (hint)
- Is het bedachte password lang genoeg en sterk? (Hint)

Als hieraan is voldaan, dan kan je de gebruiker in de database plaatsen, met een unieke code erbij. Die stuur je naar per e-mail naar de gebruiker toe, en als die code overeenkomt dan is het mailadres bevestigd, en dan kan je een bericht naar de beheerder sturen of ze het account handmatig kunnen openstellen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/08/2016 22:56:11
Quote Anchor link
Guido van Harten op 03/08/2016 18:45:36:
Wie kan mij helpen aan een handleiding voor een script met (ongeveer) de volgende stappen:
- registratie met vrije keuze wachtwoord
- check e-mail
- validatie door beheerder
- inloggen (met mogelijkheid reset wachtwoord)
De gebruiker moet bij voorkeur de mogelijkheid hebben om het wachtwoord zelf te wijzigen.

de minimale usertable:
-user_id [int autoincrement primary key]
-username [varchar, lengte: 64]
-email [varchar, lengte: 255]
-password [varchar, lengte: 255]
-token [varchar, lengte: 255]
-verified [int, lengte: 1, standaardwaarde: 0]
-active [int, lengte: 1, standaardwaarde: 0]

registratie met keuze wachtwoord:
Zoals ieder formulier in PHP: HTML formulier maken, als deze verzonden is dan VALIDEREN en als deze door de validatie komt dan gebruiker toevoegen aan de database, email versturen naar gebruiker en/of beheerder(s) en gebruiker doorsturen naar een andere pagina. Het password dien je gecodeerd op te slaan in de database. Google eens op BCRYPT.

check e-mail (email verificatie)
Een token aanmaken, dit token opslaan in de users tabel waar ook de andere gegevens staan van de zojuist geregistreerde user. (dus een kwestie van een extra kolom met de naam 'token' of iets dergelijks). Dan in de mail een link meesturen waar de gebruiker in zijn email op kan klikken. In deze link moet het token staan. bijvoorbeeld: http://phphulp.nl/verify-email.php?token=jdjcfuhe9ry98ygdks. Klikt deze gebruiker op deze link dan zal hij op een nieuwe pagina komen 'verify-email.php' waarin een GET variabele gelezen kan worden met daarin het token. Dit token ga je vervolgens proberen terug te vinden in de tabel 'users' ( SELECT id FROM users WHERE token='jdjcfuhe9ry98ygdks' ) Indien gevonden: zet de kolom 'verified' op 1 en verwijder het token.

validatie door beheerder:
Dit betekend een nieuwe kolom in de users table. Bijvoorbeeld met de naam 'active' welke dan in eerste instantie op 0 staat. de beheerder moet hier een 1 van maken

inloggen:
gebruiker een username of email en een wachtwoord laten invullen en dan deze username/mailadres en (gecodeerd) wachtwoord opzoeken in de database. Gevonden? mooi gebruiker wordt dan ingelogd door een variabele in de sessie te plaatsen. bijv. $_SESSION['login'] = $user_id; (Sorry meer dan dat is het niet. Vervolgens user doorsturen naar een pagina die je logisch lijkt. Vergeet overigens session_start() niet. Nog even een zijstapje: sla nooit ongecodeerde gebruiker-wachtwoorden op in de database maar codeer deze eerst met bijv. BCrypt. Bij het login formulier codeer je op exact dezelfde wijze het ingevoerde wachtwoord en dit gecodeerde wachtwoord (of hash) vergelijk je dan met die in de database.

reset wachtwoord:
laat gebruiker emailadres invullen en kijk of je deze kunt vinden in de database. zo ja: Maak een token en sla deze op in de database en stuur deze gebruiker een email met een unieke link net als bij 'email verificatie'. gebruiker klikt op de link die hij aantreft in zijn email box en komt op een nieuwe pagina bijv. password-reset.php alwaar wederom in de database gezocht wordt op dit token. Gevonden? Maak een random wachtwoord aan. Stuur het random wachtwoord per mail naar de gebruiker. Codeer het nieuwe wachtwoord en vervang de hash voor de oude in de database. Verwijder het token.

beveiligde pagina:
controleer of de variabele bestaat in de sessie. zo ja: ga door en zo nee redirect de user naar het inlog formulier

mogelijke uitbreidingen:
- rollen aan users toekennen zodat we verschillende users met verschillende rechten kunnen benoemen.
- datum van registratie en/of laatste inlog bijhouden
- een 'edit mijn profiel' pagina
- een 'verander mijn password pagina'
- een 'account opheffen' pagina
Gewijzigd op 04/08/2016 10:57:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/08/2016 23:05:47
Quote Anchor link
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html
Gewijzigd op 03/08/2016 23:06:24 door Adoptive Solution
 
Guido van Harten

Guido van Harten

04/08/2016 09:05:38
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 03/08/2016 23:05:47:
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html

Nee, deze ben ik niet tegengekomen tussen de resultaten. Ik ga ook deze bekijken om er m'n voordeel mee te doen.
Bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2016 09:26:33
Quote Anchor link
Dat is wel gebouwd in classes. Niet iets wat ik een PHP-beginner aan kan raden om in te werken.
Zelf neig ik naar zelfbouw, en de stappen proberen te volgen die ik en Frank in dit topic hebben uitgelegd.

Op die manier leer je PHP ook goed en grondig kennen.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2016 10:52:48
Quote Anchor link
@Frank:

"Maak een random wachtwoord aan. Stuur het random wachtwoord per mail naar de gebruiker."

En als iemand toegang heeft tot de mailbox van de gebruiker kan hij daarin (desnoods 2 jaar later) het wachtwoord opduikelen.

Liever zou ik de gebruiker vragen om 2x een zelf gekozen (sterk) wachtwoord in te voeren.
Dat voorkomt ook niet onthoudbare wachtwoorden die elke keer weer opgezocht moeten worden in een lijst of op een geeltje op de monitor.

(ok, als iemand toegang heeft tot de mailbox kan hij ook het ww. resetten, maar in elk geval laat dat het spoor na dat gebruiker ineens niet meer met het bekende ww in kan loggen.)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/08/2016 11:04:40
Quote Anchor link
Hoi Ivo, dit zijn goede overwegingen die de veiligheid doen opschroeven. Over de veiligheid heb ik bewust niet geschreven omdat dan een soort boekwerk ontstaat. Ik zou tegen de gebruiker willen zeggen dat bovenstaande puur is om de skills te beoefenen en misschien geschikt kan zijn voor een hobby website of iets dergelijks maar voor het echte werk komt er natuurlijk nog wel even iets bij kijken om het veilig te maken. Ik heb overigens de tekst nog iets aangepast.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/08/2016 15:03:27
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 03/08/2016 23:05:47:
Ik weet niet of de vragensteller bekend is met het fenomeen zoeken, maar met gebruik van de opgegeven trefwoorden kwam ik dit tegen :

http://www.codingcage.com/2015/09/login-registration-email-verification-forgot-password-php.html

Ik heb hier vluchtig doorheen gelezen maar het gebruik van OOP is op sommige plekken tenenkrommend slecht eigenlijk :(.

Dit terwijl de auteur letterlijk zegt:
Quote:
advanced PHP Programming must follow proper Object Oriented(OOP) approach so i have used here OOP

Dit kan ook prima zonder OOP. OOP is een middel, geen doel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.