loginscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »
Daan dd

daan dd

19/01/2011 18:02:10
Quote Anchor link
Hoi, ik ben nog maar net begonnen met OOP in PHP. Nu heb ik een login-scriptje proberen te schrijven. Doe ik het goed, of zijn er verbeteringen mogelijk?

class.login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
class login {

public $username;
public $password;
public $rememberme = FALSE;

public $error = array();


//********************************************************************
function check_user() {
    $logincheck = mysql_query("SELECT * FROM Users WHERE UserName = '$this->username' AND Password = '$this->password' LIMIT 1;");
    if(mysql_num_rows($logincheck) == 0) {
        $this->error[] = "error_user_not_found";
    }
}

function
do_login($username,$password,$rememberme) {
    $this->username = mysql_real_escape_string($username);
    $this->password = mysql_real_escape_string($password);
    $this->rememberme = $rememberme;
    
    $this->check_user();
    
    if(count($this->error) == "0")
    {

        //Set cookies for further use
        if ($rememberme) {
            // Set cookie to last 1 year
            setcookie('c_user',$this->username,time()+60*60*24*365);
            setcookie('pw',$this->password,time()+60*60*24*365);
        
        }
else {
            // Cookie expires when browser closes
            setcookie('c_user', $this->username, false);
            setcookie('pw', $this->password, false);
        }

    return TRUE;
    }
}

function
check_login() {
    if(isset($_COOKIE['c_user']) AND isset($_COOKIE['pw'])) {
        //Get information from cookies
        $this->username = mysql_real_escape_string($_COOKIE['c_user']);
        $this->password = mysql_real_escape_string($_COOKIE['pw']);
    
        $this->check_user();
        if(count($this->error) == 0) {
            return TRUE;
        }
    }

    else
    {
        $this->error[] = "error_no_cookies_found";
    }
}

function
do_logout() {
    setcookie('c_user','',time()-60*60*24*365);
    setcookie('pw','',time()-60*60*24*365);
}
}

?>


verwerking formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
    // Username and password sent from signup form
    if(!isset($_SESSION))
        session_start();
    include('../includes/scripts/db.php');
    include('../includes/classes/class.login.php');
    
    $username = strip_tags($_POST['username']);
    $password = sha1(strip_tags($_POST['password']));
    if(isset($_POST['rememberme'])) {
        $rememberme = TRUE;
    }

    else
    {
        $rememberme = FALSE;
    }

        
    $login = new login;
    $do_login = $login->do_login($username,$password,$rememberme);
    
    if($do_login)
    {

        header('location: portal.php');    
    }

    else
    {
        foreach($login->error as $error) {
            echo $error;
        }
    }

}

?>
Gewijzigd op 19/01/2011 18:03:29 door Daan dd
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 19:13:42
 
Jaron T

Jaron T

19/01/2011 18:59:59
Quote Anchor link
password in een cookie?? en niet encrypted??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2011 19:56:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(mysql_num_rows($logincheck) == 0) {
        $this->error[] = "error_user_not_found";
    }

En hier zijn nou net weer 'exceptions' voor tot leven geroepen.
 
Daan dd

daan dd

19/01/2011 21:42:33
Quote Anchor link
Alvast al bedankt voor de tips! Ik heb geprobeerd om de code te herschrijven met try en catch om errors op te vangen. Qua cookies begrijp ik niet echt hoe ik het nog zou kunnen beveiligen, aangezien het wachtwoord sowieso al een sha1-hash is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
class login {

public $username;
public $password;
public $rememberme = FALSE;
public $permission;
public $logincheck;
public $detail;

public $error = array();


//********************************************************************
function check_user() {
    $this->logincheck = mysql_query("SELECT * FROM Users WHERE UserName = '$this->username' AND Password = '$this->password' LIMIT 1;");
    if(mysql_num_rows($this->logincheck) == 0) {
            throw new Exception('error_user_not_found');
    }
}

function
do_login($username,$password,$rememberme) {
    $this->username = mysql_real_escape_string($username);
    $this->password = mysql_real_escape_string($password);
    $this->rememberme = $rememberme;
    
    try {
        $this->check_user();
        //Set cookies for further use
        if ($rememberme) {
            // Set cookie to last 1 year
            setcookie('c_user',$this->username,time()+60*60*24*365);
            setcookie('pw',$this->password,time()+60*60*24*365);
        }
else {
            // Cookie expires when browser closes
               setcookie('c_user', $this->username, false);
            setcookie('pw', $this->password, false);
        }

        return TRUE;
    }

    
    catch(Exception $e) {
    $this->error[] = $e->getMessage();
    }
}

function
check_login() {
    try {
        if(!isset($_COOKIE['c_user']) OR !isset($_COOKIE['pw'])) {
            throw new Exception('error_no_cookies_found');
        }

        //Get information from cookies
        $this->username = mysql_real_escape_string($_COOKIE['c_user']);
        $this->password = mysql_real_escape_string($_COOKIE['pw']);
        
        $this->check_user();
        return TRUE;
    }

    
    catch(Exception $e) {
    $this->error[] = $e->getMessage();
    }
        
}

function
do_logout() {
    setcookie('c_user','',time()-60*60*24*365);
    setcookie('pw','',time()-60*60*24*365);
}

function
get_userinfo() {
    $row = mysql_fetch_array($this->logincheck);
    return $row;
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2011 21:51:49
Quote Anchor link
Hoe ik het doe:

User logt in:
- Dookie wordt aangemaakt met: uderID en een MD5 hash uit uniqid() en time()...
- Database-record wordt aangemaakt met de zelfde waardes als die van beide cookie's, UserID, IP staat erbij, een TimeToDie en een IP-adres.

Als een user ingelogd is check ik met een functie of beiden waardes uit de Cookie en de databaseitem overeenkomen met elkaar. Zo ja: true... Zo nee, false...

Sim-pel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.