losse variablen uit form weer bij elkaar stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk

Henk

21/04/2008 15:16:00
Quote Anchor link
ik heb in een form o.a. de volgende regels staan; de bedoeling is om van een door komma's gescheiden lijstje in een array te stoppen; en vervolgens worden de afzonderlijke array-onderdelen onder elkaar getoond:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
// Explode puts all listed string elements (separated by comma) in an array
$prop_array = explode(",", $prop_list);
$arrayLength = count($prop_array);
for ($i = 0; $i < $arrayLength; $i++){
    $edit_text .= "<input class='tbox' size='25' type='text' name='prop_list".$i."' value='".$prop_array[$i]."'/><br/>";
}
// Add a blank input field on top of the current list
$j = $arrayLength + 1;
$edit_text .= "<input class='tbox' size='25' type='text' name='prop_list".$j."' value='".$prop_array[$j]."'/><br/>";


Dit gaat allemaal goed.

ik heb ook onderaan in het form staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
          <input type='hidden' name='update_prop' value='1'/>
          <input type='hidden' name='prop_array_length' value ='".$arrayLength."'/>
          <input type='hidden' name='property_id' value='".$property_id."'/>
                    <input class='button' type='submit' value='Submit'/>


maar hoe kan ik nu het handigste bij het update gedeelte te werk gaan?
Wat ik graag wil is die losse variabelen allemaal weer in 1 string stoppen, gescheiden door komma's.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  if (isset($_POST['update_prop'])) { // Update the existing record in Properties table
    // Transfer the property array back to a string separated by comma's
    for ($i = 0; $i < $_POST['prop_array_length']; $i++){
    $prop_list .= ??? en hoe nu verder?;
    }

$_POST['prop_list[][$i]'] of $_POST['prop_list[$i]'] werken niet.... en misschien kan dit veel handiger. Ik hoor het graag; alvast bedankt voor het meedenken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:05:11
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/04/2008 15:17:00
Quote Anchor link

Best Henk welkom



Dit zijn code tags

Leer ze gebruiken en doe het ook asjeblieft :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
- SanThe -

- SanThe -

21/04/2008 15:23:00
Quote Anchor link
explode() en dan weer implode().
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/04/2008 15:27:00
Quote Anchor link
Gebruik als name voor alle betreffende inputvelden bijvoorbeeld 'proplist[]'. Op die manier komen de resultaten in de array $_POST['proplist'] te staan en kun je die met een foreach-loop wel uitlezen.
 
Henk

Henk

21/04/2008 20:24:00
Quote Anchor link
@Blanche: dank je; nu krijg ik de array netjes in $_POST['prop_list']
@SanThe: dank je: die bovenstaande array kan ik nu weer imploderen met implode()! Geweldig bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.