Lost_pass

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 17:19:40
Quote Anchor link
Beste,

ik ben bezig met een site, heb het login / registreer gedeelte af.. maar probeer nu dus een 'Wachtwoord vergeten" te maken... heb hier een script maar ik krijg de volgende fout melding.. :( iemand die mij verder kan helpen????? bij voorbaat dank!

No form has been submitted.
Press back to return.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('conn.php');
include('transact-user.php');


function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();

            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


    $user =  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }
    
    
            $check = "SELECT * FROM users WHERE username='$user' AND email='$email'";
             $docheck = mysql_query($check) or die('FOUT: '.mysql_error());
    
                 if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
                
        
                        $query1="UPDATE users SET wachtwoord='$wachtwoord' WHERE username='$user'";
                        mysql_query($query1);
                        mysql_close();
                        
                        $email_ontvanger = $email;
                                        
                        $naam_verzender = 'MMG News';
                        $email_verzender = '[email protected]';
                    
                        $onderwerp = 'Aanvraag nieuw wachtwoord';
                        $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
                    
                    
                        $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                        $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\r\n";
                        $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                    
                            
                            $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                            
                            
                            $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                            $bericht .='
                            <br>
                            <br>

                            <br>
                            <br>
                            Met vriendelijke groet,<br>
                            
                            '
;
                    
                            $bericht = ($bericht);
                            mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                            echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                            header('refresh:2; url=./index.php');    
                            exit;
                
                
                
            
        }

            else {
                echo 'U gegevens komen niet overeen met de gegevens in de database';
                
            }
        
  }

                
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:51:36
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:05:48
Quote Anchor link
Ik zie hier niet meteen uw formulier bij staan. kan je dat er ook even bijzetten.
Uw script staat open voor Mysql injectie. vanwege dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $user
=  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
?>

totaal geen controle van wat er word ingevoerd.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 19:09:38
Quote Anchor link
Bart Smulders op 05/01/2014 19:05:48:
Ik zie hier niet meteen uw formulier bij staan. kan je dat er ook even bijzetten.
Uw script staat open voor Mysql injectie. vanwege dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $user
=  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
?>

totaal geen controle van wat er word ingevoerd.


Bedankt voor de tip!! hoe zou ik dit dan kunnen beveiligen??

en dit is het forumulier..



Quote:
<form method="post" action="">

<p>
Username:<br>
<input type="text" name="username" maxlength="50" value="">
</p>
<p>
Email:<br>
<input type="text" name="email" maxlength="100" value="">
</p>
<p>
<input type="submit" class="submit" name="action" value="Aanvraag N_pass">
<input type="reset" value="Reset">
</p>

</form>
Gewijzigd op 05/01/2014 19:10:01 door reduan kurtaj
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:17:31
Quote Anchor link
Dit kan je tegengaan zie Tutorial Injection

<form method="post" action=""> <----- action is niet ingevuld.... Hier hoort te staan action="reset.php" of action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
"
zonder dit ga je met dat formulier nergens heen.

<p>
Username:<br>
<input type="text" name="username" maxlength="50" value="">
</p>
<p>
Email:<br>
<input type="text" name="email" maxlength="100" value="">
</p>
<p>
<input type="submit" class="submit" name="action" value="Aanvraag N_pass">
<input type="reset" value="Reset">
</p>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

05/01/2014 19:21:45
Quote Anchor link
Als action niet is ingevuld wordt het form gestuurd naar het de url van de pagina die geladen is. 'Nergens heen' is dus zeker niet waar.

Maar de foutmelding die gegeven wordt:
Quote:
No form has been submitted.
Press back to return.

is nergens terug te vinden in geposte scripts. Mijn advies: ga eerst de letterlijk tekst van die foutmelding eens zoeken in al je scripts. Zolang je dat niet gevonden hebt is het moeilijk om het op te lossen....
Gewijzigd op 05/01/2014 19:22:10 door Erwin H
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Ik heb de fout gevonden voor 'blanco' page..
deze zat hem in het include van het bestand 'transact-users.php'

maar nu krijg ik dus de volgende fout melding...


Dit komt zeker doordat mijn 'usbwebserver' geen mail heeft???
Quote:
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\Users\Reduan\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\Wachtwoordvergeten.php on line 86
er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd.




Toevoeging op 05/01/2014 22:09:11:

@Bart Smulders,

Mijn code aangepast... zo moet die goed zijn denk ik?
of vergeet ik de $wachtwoord regel..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


    $user =  '' . mysql_real_escape_string($_POST['username']) . '';
    $email = '' . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . '';
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($user) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }


?>
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 22:48:05
Quote Anchor link
Het wachtwoord is binnen je script en dus normaal gezien niet manipuleerbaar van buitenaf. Maak gebruik van prepared statements.Is het echt nodig om alles te selecteren uit een database voor een gebruikersnaam en email op te vragen? SELECT EMAIL ,USERNAME WHERE ....
Vergeet niet dat bij het inloggen of bv het aanmaken van een account de waarden uit de post kunnen genomen worden door kwaadwillige gebruikers. Dit houd in dat je voor je het formulier verstuurd de post waarden eerst versleutelen moet. Kijk ook eens naar xss browser hack, zeker niet onbelangerijk. Alle waarden die een gebruiker ingeeft controleren bv is een getal wel een getal ? is een mailadres wel een mail enz. en foutafhandeling. Gaat er iets fout ? geen probleem maar de gebruiker heeft geen boodschap aan could fetch.... wel aan Er ging iets fouts probeer later opnieuw of neem contact met de sitebeheerder.
Gewijzigd op 05/01/2014 22:55:36 door Bart Smulders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 22:54:51
Quote Anchor link
Die addslashes() mag je wel uit je $wachtwoord halen.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 23:01:37
Quote Anchor link
Bart Smulders op 05/01/2014 22:48:05:
Het wachtwoord is binnen je script en dus normaal gezien niet manipuleerbaar van buitenaf. Maak gebruik van prepared statements.Is het echt nodig om alles te selecteren uit een database voor een gebruikersnaam en email op te vragen? SELECT EMAIL ,USERNAME WHERE ....
Vergeet niet dat bij het inloggen of bv het aanmaken van een account de waarden uit de post kunnen genomen worden door kwaadwillige gebruikers. Dit houd in dat je voor je het formulier verstuurd de post waarden eerst versleutelen moet. Kijk ook eens naar xss browser hack, zeker niet onbelangerijk. Alle waarden die een gebruiker ingeeft controleren bv is een getal wel een getal ? is een mailadres wel een mail enz. en foutafhandeling. Gaat er iets fout ? geen probleem maar de gebruiker heeft geen boodschap aan could fetch.... wel aan Er ging iets fouts probeer later opnieuw of neem contact met de sitebeheerder.

Ik zal morgen avond even kijken wat ik er aan kan veranderen.. Bedankt voor de info!!


En
@-Aar-
Die addslashes() mag je wel uit je $wachtwoord halen.


Waarvoor dat dan?? Wil het best doen, zal vast beter Zijn of ergens goed voor!
Maar zou dan ook graag horen waarvoor :) leer ik ook weer van..

Greatz, Reduan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 23:08:14
Quote Anchor link
Waarom wil je slashes toevoegen? Het is een oud lapmiddel tegen SQL-injection, maar daar heb je sowiezo niks meer mee te maken als je iets laat encrypten, met bijv. sha1 of md5(). De waarden zijn al veilig zat.
Gewijzigd op 05/01/2014 23:08:45 door - Ariën -
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 23:13:07
Quote Anchor link
Oké! Bedankt voor de uitleg..
Zal het er uit halen en onthouden voor als er weer zoiets voorbij komt!!

Maar die fout melding die ik nu krijg?
Dat komt omdat ik geen mailserver heb??

Zo lees ik het tenminste kan zijn dat ik fout zit.
Vandaar dat ik het hier even vraag!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 23:46:40
Quote Anchor link
Klopt, dat komt omdat je geen mailserver ingesteld hebt. Je kan vaak de SMTP van je provider gebruiken.
 
Ivo P

Ivo P

06/01/2014 09:11:30
Quote Anchor link
dus als ik van iemand zijn username en zijn email adres weet, dan kan ik zo zijn password veranderen? Desnoods 10 x per uur?

Waarbij ik me trouwens afvraag of regel 48 wel
if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
moet zijn en niet == 1

Subtieler is het om deze gegevens inderdaad te controleren,
dan in de database een veldje te vullen bij deze user
SET resetpass_requested = NOW()

En dan een link aan de user te mailen waarop hij moet klikken.
Doet hij dat, dan komt hij op een pagina waar
a) gecontroleerd wordt of resetpass_requested niet leeg is
b) maar een waarde heeft minder dan 10 minuten oid geleden
c) je presenteert de gebruiker een formpje om een nieuwe pass te geven
d) daarna sla je die pass op (waarbij je wederom controleert of we het nog steeds over dezelfde user hebben en dat we niet inmiddels 5 weken verder zijn in de tijd.

De link naar die pagina kun je eventueel ook nog onvoorspelbaar maken met een md5 code die je ook opslaat in de database bij die user.

Op deze manier wordt een password alleen veranderd als degene ook daadwerkelijk de eigenaar is van dat email adres.
Anders kun je iemand flink zieken door de hele dag door zijn password te resetten en als iemand dan niet zijn mail kan checken (zit op school, bus, trein), kan hij niets meer met zijn account op dat moment.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.