Mac geeft andere tekens dan PC in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

13/02/2012 11:19:11
Quote Anchor link
Het probleem is dat we met een PC en MAC andere tekens krijgen bij dezelfde invoer.
Bijvoorbeeld PC => é geeft netjes de é maar MAC schrijft een Ž in de mySQL database... waar zou dat aan kunnen liggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:58:46
 
Reshad F

Reshad F

13/02/2012 12:03:35
Quote Anchor link
misschien iets in je code ? waar het fout gaat? zou zomaar kunnen want een toets is een toets neem ik aan, of je db instellingen even nakijken als je even post hoe die nu staan kunnen we verder kijken
 
Harry Hartman

Harry Hartman

13/02/2012 12:23:02
Quote Anchor link
De DB instellingen staan onveranderd: o.a. MySQL verbindingscollatie: utf8-unicode-ci
Ik heb wel vaker gelezen dat een mac andere tekencode geeft dan pc met dezelfde speciale characters maar toch moet dat ergens te vangen zijn alleen kan ik nergens vinden hoe en waar...
 
B a s
Beheerder

B a s

13/02/2012 12:28:02
Quote Anchor link
Gebruik je wel de juiste charset in je HTML?
 
Reshad F

Reshad F

13/02/2012 12:29:44
Quote Anchor link
kijk hier eens, ik denk dat je hier misschien vind wat je zoekt link
 
Harry Hartman

Harry Hartman

13/02/2012 13:52:03
Quote Anchor link
@reshadd: daarmee 'repareer'je een dump maar lost geen nieuwe invoer op, bedankt voor de link.

@Bas:
Ik gebruik geen charset in het script.
Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
toe pas worden de é juist ?blokjes

In de DB staat latin1_swedish_ci als set bij de text en varchars, deze set wordt geheel door php ondersteunt...

Het probleem ontstaat alleen als een mac een special teken invoerd...
Gewijzigd op 13/02/2012 14:42:26 door Harry Hartman
 
Harry Hartman

Harry Hartman

28/02/2012 14:06:31
Quote Anchor link
Ik dacht het probleem verholpen te hebben maar helaas:
Een mac geeft andere tekens in de DB dan Win.

Bovenaan het script staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Content-Type: text/html; charset=latin1_swedish_ci");

net als in de DB bij het textveld.

Op deze wijze moet het toch gelijk lopen?
Waarom worden er dan andere tekens opgeslagen dan in getypt?

Dit staat bij de varabelen in mySQL
character_set_client latin1
character_set_connection latin1
character_set_database latin1
character_set_filesystem binary
character_set_results latin1
character_set_server latin1
character_set_system utf8
character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/
collation_connection latin1_swedish_ci
collation_database latin1_swedish_ci
collation_server latin1_swedish_ci
Gewijzigd op 28/02/2012 14:17:36 door Harry Hartman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.