Mail + bijlage (en antispam?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joyce

Joyce

03/07/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende HTML code...
Nu vroeg ik mij af kan iemand mij helpen bij het PHP verstuur gedeelte, want er moet tekst worden verzonden naar e-mail met foto als bijlage...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Titel</title>
<link href="stylesheet1.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<form action="formmail.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="Reproticket" id="Reproticket">
    <fieldset><legend class="style2">Persoonsgegevens&nbsp;&nbsp;&nbsp;</legend>
<br />
<table width="533" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" class="style1">
<tr>
      <td width="219"><span class="style1">M/V</span></td>
        <td width="310"><p>
        <label>
        <input type="radio" name="MV" value="radio" />
        M</label>&nbsp;&nbsp;
        <label>
        <input type="radio" name="MV" value="radio" />
        V</label>
        <br />
      </p></td>
</tr>
<tr>
      <td class="style1"><span class="style8">Voornaam</span></td>
        <td><input name="voornaam" type="text" id="textfield" size="30" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
      <td class="style1"><span class="style8">Achternaam</span></td>
        <td><input name="achternaam" type="text" size="30" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
        <td class="style1"><span class="style8">Straat + Huisnummer </span></td>
        <td><input name="straat" type="text" id="straat" size="30" maxlength="50" />&nbsp;&nbsp;
        <input name="huisnummer" type="text" size="6" maxlength="6" /></td>
</tr>
<tr>
        <td class="style1"><span class="style8">Postcode + Plaats </span></td>
        <td><input name="postcode" type="text" id="postcode" size="7" maxlength="7" />
        &nbsp;&nbsp;<input name="plaats" type="text" size="29" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
      <td class="style1"><span class="style8">E-mailadres</span></td>
        <td><input name="textfield" type="text" size="42" maxlength="70" /></td>
</tr>
<tr>
        <td class="style1">Wilt u op de hoogte blijven van kortingen/aanbiedingen? </td>
      <td><p>
        <label><input type="radio" name="Op de hoogte blijven" value="radio" />Ja</label>
        &nbsp;&nbsp;
        <label><input type="radio" name="Op de hoogte blijven" value="radio" />Nee</label>
<br /></p></td>
</tr>
</table>
<br />
    </fieldset>
    <fieldset><legend><span class="style2">Student/Vereniging&nbsp;</span>&nbsp;&nbsp;</legend>
<br />
<table width="533" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" class="style1">
<tr>
      <td width="219">Student / Vereniging </td>
        <td width="310"><select name="Vereniging/Student" size="1" multiple="multiple" id="Vereniging/Student">
        <option selected="selected">Student</option>
        <option>Vereniging</option>
      </select>    </td>
</tr>
<tr>
      <td>Naam vereniging/school </td>
        <td><input name="Naam V/S" type="text" id="Naam V/S" size="30" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
        <td>Straat + Huisnummer </td>
        <td><input name="straat2" type="text" id="straat2" size="30" maxlength="50" />
        &nbsp;&nbsp;
        <input name="huisnummer2" type="text" size="6" maxlength="6" /></td>
</tr>
<tr>
        <td>Postcode + Plaats </td>
        <td><input name="postcode2" type="text" id="postcode2" size="7" maxlength="7" />
        &nbsp;&nbsp;
        <input name="plaats2" type="text" size="29" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
<td class="style2">&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
      <td><span class="style2">* Indien student </span></td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
      <td>Studentennummer</td>
        <td><input name="studentennummer" type="text" id="studentennummer" size="30" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
      <td>Studentenpas (jpg/gif, 500KB max)</td>
        <td><input name="studentenpas" type="file" id="studentenpas" size="30" maxlength="50" /></td>
</tr>
</table>

<br />
</fieldset>
<table width="533" border="0" cellspacing="0" cellpadding="1">
  <tr>
    <td width="77"><div align="center">
      <input name="Verzenden" type="submit" id="Verzenden" value="Verzenden">
    </div></td>
    <td width="15">&nbsp;</td>
    <td width="435"><input name="Wissen" type="reset" id="Wissen" value="Wissen"></td>
  </tr>
</table>

</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joyce
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:54:20
 
--

--

03/07/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar Swiftmailer of PHPMailer. Verder hoef je geen 115 regels code te plaatsen. Succes!
 
B a s
Beheerder

B a s

03/07/2008 12:26:00
Quote Anchor link
Je zou ook eens kunnen kijken naar: html.mime.mail class op phpguru.org. Gebruik ik ook op deze website als ik alle leden wil spammen. Hij maakt een SMTP verbinding ipv mail() aan te spreken.

Voorbeeld code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$text
= "Test";
$addresses[] = "[email protected]";

$mail = new htmlMimeMail();
            $mail->setHTMLCharset('utf-8');
            $mail->setHeadCharset('utf-8');

            //$mail->addHTMLImage($mail->getFile(BASE_DIR.'mailings/'.$_POST['newsletter'].'/06311-_k.jpg'), '06311-_k.jpg', 'image/jpeg');
            //$mail->addHTMLImage($mail->getFile(BASE_DIR.'mailings/'.$_POST['newsletter'].'/bottom-rechts.jpg'), 'bottom-rechts.jpg', 'image/jpeg');


            $mail->setHTML($body);
            $mail->setSMTPParams('smtp.domeinnaam.nl', 25, 'MAILER');
            
            $mail->setReturnPath("[email protected]");
            $mail->setFrom("[email protected]");
            $mail->setSubject("Domeinnaam wenst je een fijne kerst en een gelukkig 2007!");
            $mail->setHeader('X-Mailer', 'HTML Mime mail class (http://www.phpguru.org)');

            $mailerrors = array();
            $mailsent = array();

            if(is_array($addresses) && count($addresses) > 0) {
                foreach($addresses as $mailaddress) {
                    $result = $mail->send( array($mailaddress) , 'smtp');
                    if(isset($mail->errors) ) {
                        $mailerrors[$mailaddress] = $mail->errors;
                    }

                    else {
                        $mailsent[] = $mailaddress;
                    }
                }
            }

            else {
                echo "Er zijn geen geldige mailadressen in het bestand gevonden.";
            }

            
            echo "<pre><code>" . var_dump($mailsent) . "</code></pre>";
            
            echo "<pre><code>" . var_dump($mailerrors) . "</code></pre>";
?>


$addresses is een array die ik maak a.d.h.v. de gegevens uit de database. Let op dat de afzender e-mail bekend moet zijn bij de SMTP server. Gebruik bij voorkeur de SMTP server van de server waar je script op loopt. Je eigen mail.chello.nl of mail.xs4all.nl zal dus niet werken :).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door B a s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.