Mail een include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Pasmans

Bart Pasmans

05/04/2011 16:53:26
Quote Anchor link
Beste mensen,

Hoe kan ik het volgende maken:
Wanneer ik met PHP een mail verstuur met html en php code.

Dat hij een include gebruikt?

nu gebruik ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$message
= ..........
?>


om mijn mail te versturen.
Die tekst wil ik liever in een ander bestand zetten en dan versturen. maar ik weet niet hoe, ik gebruik gewoon mail van php.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:02:49
 

05/04/2011 17:14:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$message
= file_get_contents("bestand.php");

//mailfunctie enzo..
?>


Bedoel je zoiets?
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

06/04/2011 09:32:35
Quote Anchor link
Super bedankt!

Dat was het

Toevoeging op 06/04/2011 10:28:33:

Kan ik dan ook variabelen gebruiken in deze 'get contents' die in de parent staan?
of hoe kan ik dit realiseren?

Met post? of get of iets dergelijks?
 

06/04/2011 12:44:11
Quote Anchor link
Je zou het bestand kunnen includen en in het bestand variables meegeven:

Bestand die je gaat includen (inc.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$bericht
= "Mijn bericht...";
?>


Code in het mail gebeuren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include("inc.php");

mail($bericht); //De mail functie etc
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.