Mail() en HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

09/09/2010 16:56:39
Quote Anchor link
Ik probeer een automatische mail te maken na het invullen van een formulier.

De mail wordt wel verzonden maar hij behandeld de html als text ipv als code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$cto
=             $_POST['email'];
$csubject =     "Offerte aanvraag";
$cmessage = "
            <html>
            <head>
            <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-1\">
            <style type=\"text/css\">
            </head>
            <body>

            Beste "
. $_POST['contactpersoon'] . ",

            Bedankt voor uw offerte aanvraag.

            Wij zullen u binnen 24 uur een offerte toesturen op dit e-mail adres.

            Met vriendelijke groet,

            

            <a href=\"http://www.podiumverhuurhaaglanden.nl\">Podium Verhuur Haaglanden</a>
            [email protected]
            Polakweg 17
            2288GG Rijswijk
            Tel: 070-3077611
            Mob:  06-22398655
            KVK Den Haag: 27243924
            </body>
            </html>"
;

$cheaders =     "From: Podium Verhuur Haaglanden <[email protected]>\r\n";
$cheaders .=     "Content-type: text/html\r\n";     

        mail($cto, $csubject, $cmessage, $cheaders);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:59:12
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

09/09/2010 17:13:14
Quote Anchor link
EDIT:

never mind. Je sluit <style> niet af met </style>
Gewijzigd op 09/09/2010 17:18:35 door Bas IJzelendoorn
 
J C

J C

09/09/2010 17:15:12
Quote Anchor link
Wat he je precies veranderd? Ik zie het niet.

Ik heb het al gevonden het waren de " " die moesten ' ' worden.

Bedankt nu werkt het wel.

om de variable moet het ook aangepast worden (als iemand het scriptje ooit wil gebruiken.
Gewijzigd op 09/09/2010 17:17:35 door J C
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

09/09/2010 17:21:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
$cmessage = '
            
            <html>
            <head>
            <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-1\">
            <style type=\"text/css\"></style>
            </head>
            <body>

            Beste ' . $_POST['contactpersoon'] . ',

            Bedankt voor uw offerte aanvraag.

            Wij zullen u binnen 24 uur een offerte toesturen op dit e-mail adres.

            Met vriendelijke groet,

            

            <a href=\"http://www.podiumverhuurhaaglanden.nl\">Podium Verhuur Haaglanden</a>
            [email protected]
            Polakweg 17
            2288GG Rijswijk
            Tel: 070-3077611
            Mob:  06-22398655
            KVK Den Haag: 27243924
            </body>
            </html>';


hou het bovenstaande stukje maar aan.
 
Pim -

Pim -

09/09/2010 17:22:28
Quote Anchor link
Gebruik nooit mail() maar gebruik Swift mail of PHPMaier
 
J C

J C

09/09/2010 17:22:46
Quote Anchor link
waarom niet?


BEdoel je deze: www.swiftmailer.org

Een beetje overdreven script voor zo iets simpels, of zie ik het verkeerd.
Gewijzigd op 09/09/2010 17:23:59 door J C
 
The Ultimate

The Ultimate

09/09/2010 17:58:19
Quote Anchor link
J C op 09/09/2010 17:22:46:
waarom niet?

BEdoel je deze: www.swiftmailer.org

Een beetje overdreven script voor zo iets simpels, of zie ik het verkeerd.


Uh, JA....!! Het verzenden van een mailbericht is aan vele (stricte) regels gebonden. Het bericht dat je net verzonden hebt zal waarschijnlijk door de meeste als SPAM worden aangemerkt en als je maar genoeg SPAM verstuurt dan kom je vanzelf op een mooie zwarte lijst te staan. Probeer maar eens een mail te sturen naar een hotmail account. Dit zorgt namelijk doorgaans voor problemen. Die komt waarschijnlijk niet aan.

Swiftmailer zorgt ervoor dat je mail goed in elkaar steekt en aan alle vereiste voldoet en dus ook in de inbox van iemand belandt.
Gewijzigd op 09/09/2010 18:00:01 door The Ultimate
 
J C

J C

09/09/2010 18:07:29
Quote Anchor link
Net even geporbeert naar het hotmail adres van mijn vriendin en naar een ander account. Beide kwamen netje in de inbox. Betekend dat het dan gewoon in orde is?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2010 21:20:43
Quote Anchor link
Misschien ook interessant.
 
Mark PHP

Mark PHP

09/09/2010 21:47:24
Quote Anchor link
Voor een simpele contactform vind ik het ook overdreven om gelijk SwiftMailer te gebruiken. In mijn framework zit een simpele mail class, welke nog net bijlagen ondersteund.

Wel zul je, als je zelf iets in elkaar draait, rekening moeten houden met header injection, boundary checks en dergelijke. Duik even in de RFC, dan kan er, zeker bij plaintext, weinig fout gaan. Gebruik de headers uit de link van SanThe hierboven en 99% van de mail komt prima in de inbox.

Wil of kan je dit niet of heb je een mailsysteem op grotere schaal nodig (nieuwsbrieven bijvoorbeeld), gebruik dan wel een kant en klare oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.