Mail, Externe server en USBWebserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Z

Sander Z

31/05/2012 13:18:33
Quote Anchor link
Ik gebruik een site om voor mezelf (en soms anderen) bepaalde data te verwerken. Wat en waarom doet er niet toe. Nu wil ik ook bepaalde gegevens kunnen gaan mailen.
(Weet niet of het er toe doet: Deze site staat op een USB stick en draait met USBWebserver)

Het maken van een mail ed. is niet het probleem, het versturen daarintegen wel. Nu kan ik in php.ini instellen dat ik via mijn host wil mailen (een andere website van mij die online gehost wordt door hosting2go) maar die accepteerd natuurlijk (gelukkig) niet zomaar een verbinding. Hoe weet hij immers wie ik ben? Ik zal dus ook mijn credentials mee moeten sturen.

Hoe doe ik dit? Want in de php.ini kan ik alleen de volgende items instellen:
SMTP = {smtp_host}
smtp_port = {smtp_poort}
; For Win32 only.
sendmail_from = {smtp_mail}
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:01:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2012 13:30:39
Quote Anchor link
Als je een beveiligde SMTP hebt, dan kom je niet ver met php.ini en kan je beter maar uitwijken naar phpMailer o.i.d.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 14:04:18
Quote Anchor link
Je moet de SMTP server van de provider van je ADSL verbinding opgeven.
 
Chris -

Chris -

31/05/2012 14:13:11
Quote Anchor link
Hm, zelfs dan moet je dan gewoon authenticatie sturen wil je niet dat hij in de spamfilter komt. Swiftmailer (en phpMailer ook) kan gewoon je authenticatie van hosting2go gebruiken, werkt sowieso vele malen beter dan de standaard mail functionaliteit.

Hoezo zet je een live website eigenlijk op een thuiscomputertje?
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 14:17:11
Quote Anchor link
@Chris,

Waarschijnlijk een mobiele admin siteje ofzo, anders zou ik het nut ervan ook niet zien.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2012 14:30:40
Quote Anchor link
Of om te testen, en voor vriendjes en vriendinnetjes...

Het is nooit aan te raden voor druk bezochtte sites.
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 14:46:55
Quote Anchor link
Chris, Aar,

Hoe komen jullie erbij dat deze site 'live' draait? Volgens mij ramt hij gewoon dat stickje ergens in en gaat er dan via localhost naartoe. (hint: USBWebserver)
 
Sander Z

Sander Z

31/05/2012 17:28:46
Quote Anchor link
Idd Chris. Ik ram hem ergens in en doe mijn ding.
Nu heb ik al gekeken naar PHPMailer. Maar waar ik mezelf normaal goed weet te redden met onbekende systemen, weet ik niet of ik het nu goed doe. Uitleg op site is ook summier.

Ik plaats het bestand class.phpmailer.php in de root van mijn site en heb in de php.ini het volgende gezet:
include_path = ".;d:\wwwRoot\PHPMailer"

Maar ik krijg de volgende melding:
Mailer Error: The following From address failed: [email protected]

Het maakt niet uit welk adres ik plaats. Blijft altijd deze melding.

Dit is mijn code:
<code>
require("../class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP(); // set mailer to use SMTP
$mail->Host = "xxxxxhosting2go.nl"; // specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = true; // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "xxxxxx"; // SMTP username
$mail->Password = "xxxxxx"; // SMTP password

$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "NoReply";
$mail->AddAddress("[email protected]", "Sander");

$mail->WordWrap = 50; // set word wrap to 50 chars
$mail->IsHTML(true); // set email format to HTML

$mail->Subject = "Here is the subject";
$mail->Body = "This is the HTML message body <b>in bold!</b>";
$mail->AltBody = "This is the body in plain text for non-HTML mail clients";
</code>

Toevoeging op 31/05/2012 18:05:12:

Sorry voor de bump!

Maar ben net opnieuw in de gegevens van mijn host gedoken en vond een tip over welke poort te gebruiken. Daarmee getest en nu werkt het!

Iedereen iig bedankt!
Gewijzigd op 31/05/2012 17:31:11 door Sander Z
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.