Mail form multi e-mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter

pieter

19/05/2006 10:12:00
Quote Anchor link
Ik heb een mail form gemaakt, om storingen te mailen. Maar nu wil ik nog een dropdownlist hebben met 4 of 5 mail adressen. Zodat een gebruiker kan kiezen waar de mail naartoe moet gaan.
Iemand een idee?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$klantnummer
= $row['klant_id'];
$gebruiker = $row['gebruiker'];
$categorie = $row['categorie'];
$omschrijving = $row['omschrijving'];
$oplossing = $row['oplossing'];
$dag= $row['dag'];
$maand= $row['maand'];
$jaar= $row['jaar'];
$offline = $row['offline'];
$status = $row['status'];
$supportnummer = $row['support_id'];

$jouwemailadres = "[email protected]";
$datum = date("d-m-Y H:i");
$ontvanger = $jouwemailadres;
$onderwerp = "Storingformulier";
$verzender = "[email protected]";
$inhoud = "\n\n  
----------------------------
        ATC TOPDESK
----------------------------

Verzonden op: $datum
Storingnummer: $storing_id
Klantnummer: $klantnummer
Gebruiker: $gebruiker
Categorie: $categorie
Omschrijving: $omschrijving
Oplossing: $oplossing
Aangenomen op: $dag-$maand-$jaar
Afgehandeld op: $offline
Status: $status
Supportnummer: $supportnummer
"
;
mail($ontvanger, $onderwerp, $inhoud, $verzender);
?>

<form action="storingnummerzoeken.php" method="POST">
<p align="left">
<input name="submit" type="submit" value="E-mail">
input type="hidden" name="storing_id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $storing_id; ?>
">
</p>
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:41:21
 
B a s
Beheerder

B a s

19/05/2006 10:21:00
Quote Anchor link
Je gooit wat e-mail adressen op de website d.m.v. <select> (HTML)..

Daarna doe je:

$ontvanger = $_POST['email_adres_uit_select'];

mail($ontvanger, ...);
 
Pieter

pieter

19/05/2006 10:29:00
Quote Anchor link
Warning: mail(): SMTP server response: 503 Bad sequence of commands. You must specify the recipients of a message before you can send it in storingnummerzoekendb.php on line 241

$ontvanger = $_POST['emailkiezen'];


<select name="emailkiezen">
<option value="[email protected]">hotmail</option>
<option value="bedrijf@domein">bedrijf</option>
</select>

dit werkt niet
 
B a s
Beheerder

B a s

19/05/2006 10:31:00
Quote Anchor link
En waarom denk je dat het niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$ontvanger
= $_POST['emailkiezen'];


mail($ontvanger, $onderwerp, $inhoud, $verzender);
?>


heb je het wel zo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.