mail functie from invoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars van Beek

Lars van Beek

12/03/2012 17:07:09
Quote Anchor link
Hallo,

ik weet grotendeels hoe de mail functie werkt, maar nu loop is vast met iets.

hoe kan ik mensen een mail adres laten invoeren, wat dan de from parameter wordt??

alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 06:51:49
 
Jeroen VD

Jeroen VD

12/03/2012 17:13:52
Quote Anchor link
bekijk bij zoiets altijd de manual eens: mail()

dan zie je dat op de optionele parameter headers er een from opgenomen kan worden. omdat dat gewoon een string is, kun je deze vullen met waarden uit een formulier, wat de gebruiker invult.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/03/2012 17:28:12
Quote Anchor link
Theoretisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
= 'From: ' . $email . PHP_EOL;
?>

Maar als het gedeelte achter @ van de gebruikers email niet tot je domein behoren kan je (grote) problemen krijgen.
Gewijzigd op 12/03/2012 17:28:36 door Ger van Steenderen
 
Jeroen VD

Jeroen VD

12/03/2012 18:34:12
Quote Anchor link
nou vraag ik me natuurlijk af: wat voor problemen?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/03/2012 18:51:14
Quote Anchor link
Of kijk eens naar phpmailer of swiftmailer.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/03/2012 18:55:50
Quote Anchor link
Jeroen vd op 12/03/2012 18:34:12:
nou vraag ik me natuurlijk af: wat voor problemen?


Relaying denied, blacklisting op spamfilters
Gewijzigd op 12/03/2012 18:59:06 door Ger van Steenderen
 
Lars van Beek

Lars van Beek

12/03/2012 18:58:15
Quote Anchor link
Ik ben eruit, bedankt! :)

ps. het was voor een mailing list, direct admin draait op majordomo, die heeft een mail nodig van degene die aan de mailing lijst toegevoegd wil worden (nieuwsbrief)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2012 19:34:42
Quote Anchor link
De From is nooit de gebruiker, maar dat is het emailadres van de website.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.