mail() header problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »
Earithramir

Earithramir

13/02/2007 23:08:00
Quote Anchor link
hoi allemaal,

op mijn site heb ik een mail scriptje.
het werkt opzich goed alleen zit ik met het probleem dat het altijd in een spam box terecht komt, BEHALVE als ik GEEN HEADERS mee geef.
dit zijn de gebruikte headers:

$headers = 'MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="'.md5(time()).'"
From: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Sender: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Reply-To: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Return-Path: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
To: '.$naam.'<'.$emailadres.'>
Message-ID: <'.time().' info@'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'>
X-Priority: 3\r
X-Mailer: PHP v'.phpversion().'
X-MSMail-Priority: Normal\n';

weet niet of het aan de server ligt of aan de extensie,
dit staat namelijk in mijn includes file met extensie .inc en als ik losse headers gebruik met \r\n of alleen \n dan worden de headers niet herkent door hotmail/gmail vandaar alles in een variable.

De mail komt in de spambox zodra ik één van de volgende headers gebruik:
From: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Sender: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Reply-To: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
Return-Path: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>
als ik dit niet doe dan word de afzender automatisch [email protected] (de hosting service)

Komt dit door de instellingen in php.ini ???
of mis ik een header??

ik heb ooit ergens gelezen dat je je pagina ergens mee kan registeren (mx records) maar ik heb die rechten niet op de server omdat dit een shared host is.
zou een eigen ip-adres dit probleem oplossen??
Of kan iemand mij vertellen of ik dit ook met headers mee kan geven of misschien via php de ini kan overrulen ??
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 16:17:08
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/02/2007 23:12:00
Quote Anchor link
Er horen gewoon enters tussen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$headers .= 'To: '.$naam.' <'.$email.'>' . "\r\n";
$headers .= 'From: '.$naam2.' <'.$email2.'>' . "\r\n";
$headers .= 'X-Mailer: PHP'.phpversion(). "\r\n";


etc etc
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Earithramir

Earithramir

13/02/2007 23:15:00
Quote Anchor link
die manier heb ik gehad maar dan werkte het niet.
wel als ik het in de php zelf deed maar als het in de acolyte.inc include bestand zo staat dan print ie gewoon \r\n ipv een nieuwe regel en komen de headers niet door
 
Earithramir

Earithramir

13/02/2007 23:23:00
Quote Anchor link
deze headers heb ik geprobeerd :

$headers = 'MIME-Version: 1.0';
$headers .= 'Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="'.md5(time()).'"
$headers .= 'From: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>';
$headers .= 'Sender: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>';
$headers .= 'Reply-To: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>';
$headers .= 'Return-Path: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>';
$headers .= 'To: '.$naam.'<'.$emailadres.'>';
$headers .= 'Message-ID: <'.time().' info@'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'>';
$headers .= 'X-Priority: 3\r';
$headers .= 'X-Mailer: PHP v'.phpversion().'';
$headers .= 'X-MSMail-Priority: Normal\n';

maar dan komt in de headers van de mail in hotmail, gmail en in outlook het volgende


MIME-Version: 1.0\r\nContent-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="607135c0ad7040f622fe6cee9aa94034"\r\nFrom: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>\r\nSender: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>\r\nReply-To: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>\r\nReturn-Path: Acolyte Magic - afdeling Verkoop<[email protected]>\r\nTo: 'Mark Teunissen'<'[email protected]'>\r\nMessage-ID: <'1104537600' [email protected]>\r\nX-Priority: 3\r\nX-Mailer: PHP v5.2.0\r\nX-MSMail-Priority: Normal\n

in een regel zoals je ziet en niet bij elke \r\n een nieuwe regel zoals het normaal zou gaan

maar als ik sender en from weg haal dan komt het gewoon goed aan in de inbox maar krijg ik from: [email protected]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Earithramir
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

13/02/2007 23:46:00
Quote Anchor link
Je gebruikt bij mijn weten een ongeldige syntax in je headers..

zo mis je een boel quotes. Ook de \r is in Email uit den boze.. veel mail-verwerkigs-software behadelen \r\n als \n\n. Hierdoor wordt een groot deel van je headers onbruikbaar omdat de email header specificatie stelt dat na de 1e lege regel geen regels meer als header gezien mogen worden.

Tevens zie ik dat je gebruik maakt van boundries. Die zijn in princiepe alleen nodig bij gebruik van bijlages e.d. Je gebruikt nog meer tags die eigenlijk totaal niet vereist zijn.. ik weet niet wat de reden is dat je die er in hebt gezet.. maar als daar een reden voor is zet ze er dan vooral terug in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

define("LF", "\n", true);

$headers = 'To: "' . $naam . '"<' . $emailadres . '>' . LF;
$headers .= 'From: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>' . LF;
$headers .= 'Reply-To: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>' . LF;
$headers .= 'Return-Path: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>' . LF;

$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . LF;
$headers .= 'Content-Type: text/html;' . LF;

?>



Pas op voor spam: Zorg dat quotjes en enters in de $naam en $email variabele worden geescaped/verwijderd, anders loop je de kans dat je script misbruikt wordt voor spam.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Earithramir

Earithramir

14/02/2007 00:01:00
Quote Anchor link
door middel van deze header:
headers .= 'X-Mailer: PHP v'.phpversion().'';
zorg ik er voor dat mijn mails niet terecht komen in de spam box van hotmail en gmail, heb getest en dat werkt.
ook met \n alleen werkte het script niet :S
op de een of andere manier leest hij \n niet als nieuwe regel maar gewoon als text en kloppen mijn headers niet meer ...

en dit script word niet aangeroepen door een formulier maar word als order bevestiging verzonden en alle variabelen worden dus uit db gehaald, ;)

maar op een of andere manier kan ik niet werken met \n of \r
komt dit doordat het include bestand niet de extensie php heeft?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

14/02/2007 10:10:00
Quote Anchor link
Ik heb wel eens het probleem gehad dat PHP de 'enters' niet zag wanneer ik string-variabelen over meerdere regels definieerde (zoals jij je header definieerd). Misschien is dit een dergelijke 'bug'. M'n editor voegde toen i.p.v. \n een \0 toe op de plaats van de enter.. geen idee waarom :S

Ik heb het toen opgelost door m'n code eerst in notepad te plakken, en daarna weer terug te plakken in de editor.. was erg vaag ;)

Testje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for($i = 0; $i < strlen($headers); $i++)
{

    $char = substr($headers, $i, 1);
    echo '"' . htmlentities($char) . '" = "' . ord($char) . '"<br>' . "\n";
}


?>


De ORD functie geeft de ASCII code van elk karakter weer.. als je i.p.v. "\n" een "\0" ziet lijd je editor mogelijk aan dezelfde bug ;)


zoek de enters... :P
 
Earithramir

Earithramir

14/02/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Ik werk alleen met notepad op moment heb net de pc opnieuw geinstalled..
ik heb dat 'ENTER' probleem nu opgelost door het zo te doen:

$headers = 'To: "' . $naam . '"<' . $emailadres . '>' ;
$headers .= '\n';
$headers .= 'From: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>';
$headers .= '\n';
$headers .= 'Reply-To: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>';
$headers .= '\n';
$headers .= 'Return-Path: "Acolyte Magic - afdeling Verkoop" <[email protected]>';
$headers .= '\n';
$headers .= 'MIME-Version: 1.0';
$headers .= '\n';
$headers .= 'Content-Type: text/html;';
$headers .= '\n';

vaag maar als ik de \n in de zelfde variable doe als de rest van de variable bus bij achter aan mime-version: 1.0\n dan werken ze niet...
de headers komen in ieder geval op zelfde manier binnen met de \n nu als dat ik de headers in een geheel in een variable deed.
geen verschil nog steeds komen de mails met headers in een spam folder en zonder headers komen ze gewoon in de inbox.

is dit dan toch het probleem van dat het ip-adres niet op de naam van het domein staat ?
want wat dan bij de afzender staat is de DNS-naam van de server waarop mijn site staat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.