Mail in spam, of komt helemaal niet aan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

30/11/2012 09:47:42
Quote Anchor link
Beste php'ers,

ik ben bezig met een website, waarbij je een activatie mail krijgt bij aanmelding.
Maar sommige mensen krijgen de mail wel aan, maar dan in de spambox, en sommige
krijgen gewoon totaal geen mail.. dit is het script, wat is er mis?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
$username = $_POST['username'];
                    $code = rand(99999, 999999);
                    $activatie = "www.klusdeals.nl/index.php?pagina=activatie";
                    $recipient = $_POST['email']; //Email waar de mail naar toe gaat
                    $mail = "[email protected]";//Waar de mail vandaan komt
                    $subject = "Welkom ".$_POST['username'].", activeer snel je account en begin vandaag nog!"; //Onderwerp                            
                    $header = "From: Klusdeals <[email protected]>\r\n";
                    $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                    $header .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                    $header .= "X-Priority: 1\r\n"; # 1 voor erg belangrijk
                    $header .= "X-MSMail-Priority: High\r\n";
                    $header .= "X-Mailer: PHP/".phpversion();
                
                    //Email tekst
                    $mail_text = "Welkom bij <strong> Klusdeals.nl</strong><br>
                    <br>
                    U heeft zich succesvol ingeschreven bij Klusdeals.nl!<br>
                    <br>
                    Alleen nog activeren, en dan kunt u gelijk aan de slag!<br>
                    <br>
                    Gebruikersnaam: ".$username."<br>
                    Activatie code: ".$code."<br>
                    <br>
                    Klik op de onderstaande link om uw account te activeren:<br>
                    ".$activatie."<br>
                    ------------------------------------------------------------------<br>
                    <i>Deze email is verstuurd door ".$mail.", indien deze email niet voor u bedoelt is verzoeken wij u deze door te sturen naar: ".$recipient."</i>";
                
                    if(mail($recipient, $subject, $mail_text, $header))
                    {
                        $query = mysql_query("INSERT INTO users(type, username, password, email, naam, werk, plaats, afstand, omschrijving, activate) VALUES ('bedrijf', '$username', '$password', '$email', '$bedrijfsnaam', '$werk', '$plaats', '$afstand', '$omschrijving', '0')");
                        $qry = mysql_query("INSERT INTO activatie(username, code) VALUES ('$username', $code)");
                        echo "U krijgt een activatiemail in de inbox van dit e-mailadres: <b>".$_POST['email']."</b><br/>";
                        echo "<b>Let op: de mail kan ook in uw Spam box komen!</b>";
                    }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:48:46
 

30/11/2012 10:54:12
Quote Anchor link
Misschien missen er meer headers waardoor sommige mail services het ziet als spam.
Als je gemakkelijk een mail wilt sturen kan je het beste PHPmailer gebruiken.

Deze class is zeer uitgebreid en ook errors e.d worden mooi opgevangen waardoor je tot in de details kan zien wat er fout gaat.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2012 11:10:19
 
Jerry php

Jerry php

30/11/2012 12:13:01
Quote Anchor link
SanThe, ik heb uw headers gebruikt, maar helaas nog steeds hetzelfde resultaat. Hij komt nog in de spam..
 

30/11/2012 12:17:28
Quote Anchor link
Geloof me, PHPmailer
 
- Mark -

- Mark -

30/11/2012 12:24:04
Quote Anchor link
Of het domein staat op een zwarte lijst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2012 12:30:10
Quote Anchor link
Of op de server ontbreekt een SPF-record
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework
Gewijzigd op 30/11/2012 12:40:26 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2012 13:18:51
Quote Anchor link
Of het onderwerp en/of de inhoud IS gewoon spam en wordt als zodanig herkend.
Gewijzigd op 30/11/2012 13:19:04 door - SanThe -
 
- Mark -

- Mark -

30/11/2012 13:22:14
Quote Anchor link
Gezien de naam van het domein zou me dat niets verwonderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.