Mail naar alle members

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een script gemaakt dat een bericht stuurt naar alle members in een database. De mails worden verzonden maar ik krijg daarna ook telkens: "Kan de pagina niet vinden" in mijn browser. Hier mijn functie die ik ervoor gebruik:

function mail_members ($ond, $message) {
require ("config.php");
$message = $message."\n\n Dit bericht werd u automatisch toegestuurd. Reacties worden niet gelezen en beantwoordt.";
$columns = 1;
$res = database("SELECT mail FROM members ");
while ($row = mysql_fetch_array ($res)) {
for ($i = 0; $i < $columns; $i++)
{
$mail = $row['mail'];
mail("$mail", "$ond", "$message");

}

}

}

De connectie met de database werd daarvoor al gemaakt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:52:45
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:18:00
Quote Anchor link
Heeft vast hier niks mee te maken, Staat er verderop in het script niet ergens een header of zoiets?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/01/2006 13:19:00
Quote Anchor link
Als ik jou was zou ik ook headers meesturen...

Om hoeveel mensen gaat het in die database? Wellicht zit er een wrijving ivm de maximale execution time...
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Er zijn maar 6 mensen in die database.
Ik include dit gewoon in een ander script en dan roep ik de functie aan. Dit is de header:

session_start();
require ('config.php');

$mysql_user = $user;
$mysql_pass = $pass;
$mysql_host = $server;
$mysql_dbn = $database;

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{
echo "Database connectie mislukt!";
exit();
}
function database($sql) { $result = mysql_query($sql); return $result; }
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Als die mailtjes zijn verstuurd, waar wordt je dan heengestuurd? Andere pagina?
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:28:00
Quote Anchor link
Ja ik doe dat zo in een bestand dat 'wachtwoord.php' noemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
session_start();
##########################################################################################################
if(!function_exists('file_put_contents')) {
  function
file_put_contents($filename, $data, $file_append = false) {
   $fp = fopen($filename, (!$file_append ? 'w+' : 'a+'));
   if(!$fp) {
     trigger_error('file_put_contents cannot write in file.', E_USER_ERROR);
     return;
   }

   fputs($fp, $data);
   fclose($fp);
  } }
function
verander_keuze($code, $old, $new, $old2, $new2)
{

 $code = str_replace ('$beveilig = "'.$old, '$beveilig = "'.$new, $code);
 $code = str_replace ('$woordje = "'.$old2, '$woordje = "'.$new2, $code);
 return stripslashes($code);
}

##########################################################################################################

require('config.php');
require('members_mail.php');
require('boven.php');
$gekozen = $_POST['keuze'];
$gekozen2 = $_POST['pass'];
if ($gekozen == "on") { $gekozen = "true"; }
elseif ($gekozen == "") { $gekozen = "false"; }

$bestand = "config.php";
$bron = file_get_contents($bestand);
$bron = verander_keuze($bron, $beveilig, $gekozen, $woordje, $gekozen2);
file_put_contents("config.php", $bron);
mail_members("Het wachtwoord van ".$title." is veranderd", "Het nieuwe wachtwoord van ".$title." is '".$gekozen2."'.");
echo "Uw wijzigingen worden doorgevoerd...";
echo "<meta http-equiv='refresh' content='0;url=center.php'>";
require('onderzonder.php');

?>
 
Huh bla

Huh bla

08/01/2006 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

require('config.php'); // <-- Linkt goed?
require('members_mail.php'); // <-- Linkt goed?
require('boven.php'); // <-- Linkt goed?
..
..

echo "<meta http-equiv='refresh' content='0;url=center.php'>"; // <-- Linkt goed?
require('onderzonder.php'); // <-- Linkt goed?
?>
Gewijzigd op 08/01/2006 13:33:00 door Huh bla
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:33:00
Quote Anchor link
Ik denk dat center.php niet gevonden kan worden.

echo "<meta http-equiv='refresh' content='0;url=center.php'>";
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:34:00
Quote Anchor link
Dat kan niet: ik heb eigen errorpages op die site. Dan zou ik toch een andere foutmelding zien??

En ik heb het in andere script ook op die manier gedaan, maar zonder mail, daar ging het wel..
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:36:00
Quote Anchor link
@Luuk:
Als het goed is geeft de meta tag als die niet goed is: "Kan de pagina niet vinden" op je scherm.
En de require geeft een php error.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:37:00
Quote Anchor link
Zet in die meta tag een de volledige url, dus http://en de rest.
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:39:00
Quote Anchor link
Het blijft het zelfde probleem??
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 13:45:00
Quote Anchor link
Arjan:
Wellicht zit er een wrijving ivm de maximale execution time...


Is dat probleem te verhelpen?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 13:58:00
Quote Anchor link
Thomas:
Dat kan niet: ik heb eigen errorpages op die site. Dan zou ik toch een andere foutmelding zien??

En ik heb het in andere script ook op die manier gedaan, maar zonder mail, daar ging het wel..


Het kan ook zijn dat ie een error page zoekt en die niet kan vinden. Dan krijg je alsnog een gewone foutmelding.
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 14:05:00
Quote Anchor link
Nee, ik heb mijn errors al uitgetest?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2006 14:07:00
Quote Anchor link
Okee, succes, ik weet het even niet meer.
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

08/01/2006 14:08:00
Quote Anchor link
Hij stuurt me niet door denk ik, want in de adresbalk van de error zie ik 'wachtwoord.php'..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.