mail naar hotmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Lars Anderson

Lars Anderson

11/12/2013 14:56:40
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 11/12/2013 14:54:25:
zie vorige post

Ja daar ben ik me van bewust. Ik heb hier zojuist al wel een ipconfig /flushdns gegeven
Ik zal het in ieder geval een dagje afwachten nu.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 17:30:29
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/12/2013 15:14:51
Quote Anchor link
Prima, ben zeer benieuwd
 
Lars Anderson

Lars Anderson

11/12/2013 15:17:58
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 11/12/2013 15:14:51:
Prima, ben zeer benieuwd

Anders ik wel ;-)


Toevoeging op 11/12/2013 15:32:19:

Lars Anderson op 11/12/2013 14:16:11:
Michael - op 11/12/2013 13:25:33:
Is het ook niet gewenst, nadat je eerst uit de blacklist bent zoals Bas aangeeft, de 'from' te zetten op [email protected] en 'reply to' op reserveringen@... ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$mail->SetFrom('[email protected]', 'Mailbox name');
$mail->AddReplyTo('[email protected]', 'Reply to name');

Dit is inderdaad niet gewenst. Het komt niet echt professioneel over als de mail van een compleet andere domeinnaam afkomstig is. De meeste mensen zal het niet eens opvallen, maar toch. Netjes is het niet.


Hoewel (zoals ik al eerder zei) dit niet de gewenste oplossing is heb ik dit toch even geprobeerd (als backup plan). Ik heb dus een nieuwe mailbox aangemaakt [email protected] en stuur nu mail via smtp.showu.nl met als inlognaam [email protected] en bijbehorend wachtwoord. Als FROM adres stel ik eveneens [email protected] in en als reply-to adres: [email protected]
De mails komen nu echter OOK NIET aan bij hotmail. Wel bij andere e-mail adressen!

Omdat dit niet werkte heb ik het ook nog zo geprobeerd met de volgende instellingen:
SMTP-host: mail.showu.nl
SMTP-login: [email protected]
SMTP-pass: [WACHTWOORD van [email protected]]
FROM: [email protected]
REPLY-TO: [email protected]

Ook dit werkte niet.
Het lijkt er dus op dat echt alleen het e-mail adres [email protected] werkt als FROM adres :-S

Toevoeging op 11/12/2013 15:35:35:

Ow en als rare test probeer ik nu ook nog het volgende:

SMTP-host: mail.showu.nl
SMTP-login: [email protected]
SMTP-pass: [WACHTWOORD van [email protected]]
FROM: [email protected]
REPLY-TO: [email protected]

Dit werkt weer WEL. Ik heb voor de zekerheid nog nagekeken of [email protected] of @showu.nl niet toevallig bij de veilige afzenders in hotmail stond. Dit is niet het geval.
Ik snap er echt niets meer van.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/12/2013 15:45:02
Quote Anchor link
SMTP-host: mail.showu.nl
SMTP-login: [email protected]
SMTP-pass: [WACHTWOORD van mail adres SMTP login]
FROM: moet gelijk aan smtp login zijn
REPLY-TO: [email protected] (maakt niet enorm veel uit, kan ook een random ander adres zijn)

Heb je wel getest of PHPmailer daadwerkelijk kan inloggen?
 
Lars Anderson

Lars Anderson

11/12/2013 15:57:52
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 11/12/2013 15:45:02:
SMTP-host: mail.showu.nl
SMTP-login: [email protected]
SMTP-pass: [WACHTWOORD van mail adres SMTP login]
FROM: moet gelijk aan smtp login zijn
REPLY-TO: [email protected] (maakt niet enorm veel uit, kan ook een random ander adres zijn)

Heb je wel getest of PHPmailer daadwerkelijk kan inloggen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SMTP -> FROM SERVER:220 server1.showu.nl ESMTP Exim 4.80.1 Wed, 11 Dec 2013 15:54:35 +0100
SMTP -> FROM SERVER: 250-server1.showu.nl Hello server1.showu.nl [213.152.169.84] 250-SIZE 20971520 250-8BITMIME 250-PIPELINING 250-AUTH PLAIN LOGIN 250-STARTTLS 250 HELP
SMTP -> FROM SERVER:250 OK
SMTP -> FROM SERVER:250 Accepted
SMTP -> FROM SERVER:354 Enter message, ending with "." on a line by itself
SMTP -> FROM SERVER:250 OK id=1VqlBL-0001WN-Un
SMTP -> FROM SERVER:221 server1.showu.nl closing connection
Message sent!


Dit laat het script zien als met de volgende gegevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$mail->Host       = "mail.showu.nl"; // SMTP server
$mail->SMTPDebug  = 2;                         // enables SMTP debug information (for testing)
                                               // 1 = errors and messages
                                               // 2 = messages only
$mail->SMTPAuth   = true;                      // enable SMTP authentication
$mail->Port       = 25;                        // set the SMTP port for the server
$mail->Username   = "[email protected]";     // SMTP account username
$mail->Password   = "[wachtwoord]";            // SMTP account password
$mail->SetFrom('[email protected]', 'B&B Hoeve Laviste');
$mail->AddReplyTo("[email protected]", "B&B Hoeve Laviste")

$address = "[email protected]";
$mail->AddAddress($address, "Lars Anderson (ShowU)");


Als ik bij $address een ander (niet hotmail) adres invul dan komt de mail ook wel gewoon aan. Ook als ik een hoevelaviste.nl e-mail adres gebruik.
 
Michael -

Michael -

11/12/2013 16:01:01
Quote Anchor link
Het is handig in jou geval SMTPDebug tijdelijk 1 te zetten zodat errors worden weergegeven mochten deze optreden.
 
Lars Anderson

Lars Anderson

11/12/2013 16:08:33
Quote Anchor link
Michael - op 11/12/2013 16:01:01:
Het is handig in jou geval SMTPDebug tijdelijk 1 te zetten zodat errors worden weergegeven mochten deze optreden.


Had ik ook al geprobeerd. Dan wordt steeds alleen "Message sent!" getoond.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/12/2013 16:19:50
Quote Anchor link
Dit is hoe ik hem heb (zonder problemen), zitten een paar kleine verschillen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
require("phpmailer/class.phpmailer.php");
        $mail = new PHPMailer();
        
        $mail->IsSMTP();         
        $mail->Host = "mail.domein.nl";  // specify main and backup server
        $mail->SMTPAuth = true;     // turn on SMTP authentication
        $mail->Username = "[email protected]";  // SMTP username
        $mail->Password = "wachtwoord"; // SMTP password
    
        $mail->From = "[email protected]";
        $mail->FromName = "naam van afzender";
        $mail->AddAddress("[email protected]", "naam afzender"); // first emailaddress is the destination address.
        $mail->AddReplyTo("[email protected]", "naam afzender");
                
        $mail->WordWrap = 50;      // set word wrap to 50 characters
        $mail->IsHTML(true);      // set email format to HTML
        
        $mail->Subject = 'dit is het onderwerp'; //  onderwerp
        $mail->Body    = "dit is het bericht"; // HTML body en tekst
        $mail->AltBody = "dit is het bericht"; // indien geen HTML ondersteuning door ontvanger
        if(!$mail->Send()) {
?>
Gewijzigd op 15/07/2014 15:53:43 door Bas IJzelendoorn
 
Lars Anderson

Lars Anderson

11/12/2013 16:26:43
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 11/12/2013 16:19:50:
Dit is hoe ik hem heb (zonder problemen), zitten een paar kleine verschillen in:

Ik heb dit script exact overgenomen en mijn gegevens erin gevuld. Eerst met from en smtp-login: [email protected]
Die komt WEL aan
daarna met [email protected] beide en dan komt ie NIET aan.



Toevoeging op 11/12/2013 16:59:40:

Misschien dat jullie hier nog iets aan hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
From - Wed Dec 11 16:53:43 2013
X-Account-Key: account2
X-UIDL: 00004930497b0f8e
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                                
Return-path: <[email protected]>
Envelope-to: [email protected]
Delivery-date: Wed, 11 Dec 2013 16:53:44 +0100
Received: from mail by server1.showu.nl with spam-scanned (Exim 4.80.1)
    (envelope-from <[email protected]>)
    id 1Vqm6X-0001tU-Rg
    for [email protected]; Wed, 11 Dec 2013 16:53:44 +0100
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on server1.showu.nl
X-Spam-Level: **
X-Spam-Status: No, score=3.0 required=7.5 tests=ALL_TRUSTED,AWL,
    FH_DATE_PAST_20XX,HTML_MESSAGE autolearn=no version=3.2.5
Received: from server1.showu.nl ([213.152.169.84] helo=hoevelaviste.nl)
    by server1.showu.nl with esmtpa (Exim 4.80.1)
    (envelope-from <[email protected]>)
    id 1Vqm6X-0001tQ-2I
    for [email protected]; Wed, 11 Dec 2013 16:53:41 +0100
Date: Wed, 11 Dec 2013 16:53:40 +0100
To: naam afzender <[email protected]>
From: naam van afzender <[email protected]>
Reply-To: naam afzender <[email protected]>
Subject: dit is het onderwerp
Message-ID: <[email protected]>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer 5.2.2 (http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="b1_21f1b51085a39344b030300d364462f8"

--b1_21f1b51085a39344b030300d364462f8
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
dit is het bericht


--b1_21f1b51085a39344b030300d364462f8
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit

dit is het bericht



--b1_21f1b51085a39344b030300d364462f8--


Dit hierboven is de source van een e-mail die via mail.hoevelaviste.nl ([email protected]) via PHPmailer verstuurd is en die wel gewoon aankomt op e-mail adres [email protected]
Hieronder staat de source van een mail die op dezelfde manier naar gmail adres: [email protected] verstuurd is (en dus ook gewoon aangekomen is).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Delivered-To: [email protected]
Received: by 10.229.133.194 with SMTP id g2csp30796qct;
        Wed, 11 Dec 2013 07:57:50 -0800 (PST)
X-Received: by 10.180.82.161 with SMTP id j1mr3463057wiy.23.1386777469807;
        Wed, 11 Dec 2013 07:57:49 -0800 (PST)
Return-Path: <[email protected]>
Received: from server1.showu.nl (server1.showu.nl. [213.152.169.84])
        by mx.google.com with ESMTPS id l7si8776835wjz.113.2013.12.11.07.57.49
        for <[email protected]>
        (version=TLSv1 cipher=RC4-SHA bits=128/128);
        Wed, 11 Dec 2013 07:57:49 -0800 (PST)
Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates 213.152.169.84 as permitted sender) client-ip=213.152.169.84;
Authentication-Results: mx.google.com;
       spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates 213.152.169.84 as permitted sender) [email protected]
Received: from server1.showu.nl ([213.152.169.84] helo=hoevelaviste.nl)
    by server1.showu.nl with esmtpa (Exim 4.80.1)
    (envelope-from <[email protected]>)
    id 1VqmAW-0001uo-G6
    for [email protected]; Wed, 11 Dec 2013 16:57:48 +0100
Date: Wed, 11 Dec 2013 16:57:48 +0100
To: naam afzender <[email protected]>
From: naam van afzender <[email protected]>
Reply-To: naam afzender <[email protected]>
Subject: dit is het onderwerp
Message-ID: <[email protected]>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer 5.2.2 (http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="b1_49340acefa9f636cd8e74d636c79dd1a"

--b1_49340acefa9f636cd8e74d636c79dd1a
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit

dit is het bericht


--b1_49340acefa9f636cd8e74d636c79dd1a
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit

dit is het bericht



--b1_49340acefa9f636cd8e74d636c79dd1a--
 
Lars Anderson

Lars Anderson

12/12/2013 20:23:53
Quote Anchor link
Inmiddels zijn we ruim 24 uur verder. Dus alle DNS wijzigingen zouden inmiddels moeten zijn verwerkt. Ik heb getest en helaas nog altijd nada, noppes, niets op het @hotmail.com ontvangst adres.
Ik hoop heel erg dat jullie nog andere suggesties hebben? Wat kan ik nog proberen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/12/2013 22:25:11
Quote Anchor link
Volgens intodns.com/showu.nl staan de DNS gegevens nog steeds niet goed dus de nameservers en DNS gegevens heb je bij transip nog niet correct doorgegeven.
 
Lars Anderson

Lars Anderson

13/12/2013 10:55:11
Quote Anchor link
Ik ga de nameservers van Transip zelf eens gebruiken. Kijken of dat nog verschil maakt.

Toevoeging op 13/12/2013 12:56:38:

Dus...
Ik heb nu de Transip nameservers ingesteld zodat de foutmeldingen op http://www.intodns.com/hoevelaviste.nl nu weg zijn.
Ik heb een test gedaan. Bij Gmail komt de mail aan. Bij een ander POP3 adres komt de mail aan. En bij hotmail (je raadt het al) helemaal niets!!

Nog suggesties iemand?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.