Mail problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 11:03:03
Quote Anchor link
Ik heb een website en die levert mij problemen op met de php mail functie. Iedere keer wanneer ik het een en ander opnieuw instel werkt het prima, echter alleen voor een paar dagen. Daarna krijg ik wel een succes bericht maar de mail wordt niet verstuurd. Als ik dan de betreffende pagina's van de server haal en vervolgens opnieuw upload werkt het weer een paar dagen en daarna weer niet. Ik heb met geen enkele andere website dit soort problemen. Deze website draait op een KPN server: cp.kpn.com. Ik heb geen idee of iemand dit herkent en/of mij kan vertellen hoe ik dit op kan lossen? Wellicht dat in een extern mail programma moet gebruiken? Elke suggestie is meer dan welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:47:19
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 11:22:21
Quote Anchor link
Je omschrijft je probleem wat vaag.
Dit kan van alles zijn.
Enkele suggesties:

- Je mail word als spam gezien, of word misbruikt als spambak, waardoor het word geblokkeerd?
- Je hebt een limiet op het versturen van mail?
- Je website is/word gehackt?

Kortom, zonder relevante code word het wat lastig om je goed te helpen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/06/2017 12:02:20
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 12:15:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/06/2017 12:02:20:
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.

.. met het voordeel vat phpMailer goed kan debuggen wat er fout gaat. Dit geldt dan alleen bij SMTP in gebruik.
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 12:23:56
Quote Anchor link
Mja, dat zijn mail oplossingen.

Maar zou het geen beter plan zijn om eerst te kijken naar waarom het om de zoveel dagen het niet meer werkt?
Een script wat werkt verandert niet zomaar "opeens".
Daar moet een achterliggend probleem zitten.
Dat zou ik eerst oplossen alvorens het weer allemaal werkend te maken.
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 14:57:38
Quote Anchor link
Als je de files verwijdert en opnieuw uploadt, werkt het weer??

Zit er een verschil tussen de file op de server en zoals je hem hebt geupload? Maw: verandert de file in de loop der tijd?

Dat lijkt me een serieus probleem.

Dat moet niet kunnen.
En anderzijds: als de scripts gelijk zijn, moet dat geen invloed hebben. Een php-script heeft geen max-houdbaarheidsduur.
 
Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 15:19:11
Quote Anchor link
Dit is de functie die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php      
    $ontvangers
= array(
        "[email protected]",
    "[email protected]"
    );

    $aan                 = implode(',', $ontvangers);
    $berijfs_naam       = 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant';
    $bedrijfs_email     = '[email protected]';
    $onderwerp        = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email          = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $daydropdown        = Trim(stripslashes($_POST['dagdropdown']));
    $monthdropdown      = Trim(stripslashes($_POST['monthdropdown']));
    $yeardropdown       = Trim(stripslashes($_POST['yeardropdown']));
    $hourdropdown       = Trim(stripslashes($_POST['hourdropdown']));
    $minutedropdown     = Trim(stripslashes($_POST['minutedropdown']));
    $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    
             
    $bericht         = "";
    $bericht            .= "<b>Online reservering gemaakt door:</b> ";
    $bericht            .= "<br><br><br>";
    $bericht           .= "<b>Naam:</b> ";
    $bericht           .= $naam;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Email:</b> ";
    $bericht           .= $email;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Telefoon:</b> ";
    $bericht           .= $telefoon;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Aantal personen:</b> ";
    $bericht           .= $personen;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Datum:</b> ";
    $bericht           .= $daydropdown;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $maand;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $yeardropdown;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Tijd:</b> ";
    $bericht           .= $hourdropdown;
    $bericht           .= ":";
    $bericht           .= $minutedropdown . " uur";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Speciale wensen:</b>";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= $wensen;


    $headers            = 'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email  . '>' . "\r\n" .
              'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
              'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
              'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
              'Importance: High' . "\r\n" .
              'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
              'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                          
    $verzenden          =  @mail ($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);        

  ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 15:38:46
Quote Anchor link
En als je nu eens GEEN foutmeldingen met de @ onderdrukt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2017 17:47:45
Quote Anchor link
Wow, $berijfs_naam lijkt een consequente spellingsfout :p.

Maar inderdaad, waaruit blijkt dat er iets misgaat?

Het succesvol verzenden (de return-waarde van mail(), gevangen in $verzenden - doe je ook ergens iets met de waarde van deze variabele?) is geen garantie voor ontvangen. En onderweg kan er ook van alles misgaan (queue wordt niet leeggehaald, spamfilter, inbox vol etc.).

Vanuit PHP "verstuurde" berichten (met mail()) komen meestal elders in een wachtrij terecht. Deze moet weer uitgelezen worden zodat mail (verder) verstuurd wordt. In het verleden had ik serieus een provider die zei dat het niet hun probleem was dat de queue niet werd leeggehaald :p.

Misschien is het een kwestie van dit proces een schop geven, of de frequentie waarmee deze wachtrij leeggehaald wordt verhogen. Tegelijkertijd zou je eens naar de broncode van (output van) de mail kunnen kijken hoe deze er uitziet, en of deze eventueel een spamscore heeft. En dan nagaan hoe deze score omlaag gehaald kan worden.

Of eens na gaan denken hoe deze reserveringsfunctionaliteit verder geïntegreerd kan worden in een systeem/website. Een systeem via e-mail lijkt mij nogal riskant omdat:
- er blijkbaar geen garantie voor ontvangst is (wat nogal genante situaties kan creëren als iemand in de veronderstelling is dat deze gereserveerd heeft, waar dit verhaal mogelijk mee begon :p)
- er (verder) geen historie is van een reservering als deze nooit aankomt
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 18:27:37
Quote Anchor link
ik vind het trouwens nogal opmerkelijk dat in 1 script zowel de functie filter_input() voorkomt als stripslashes()

De setting die stripslashes mogelijk nodig maakt, bestaat toch al sinds php 5.4 niet meer. En volgens mij was hij al eerder standaard OFF.

Is zou op die regels ook liever filteren alsof het een string is.
Danwel: in de opbouw van de email htmlspecialchars() gebruiken.

Weghalen van mogelijke (of onmogelijke) slashes levert geen voordeel, maar weghalen van <script>eviljavascript()</script> uit je maandkeuze wel.
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 21:32:24
Quote Anchor link
Het probleem is dus weer aanwezig. Ik heb de meeste tips ter harte genomen. Mailbox zit niet vol. Heb het mail gedeelte als volgt aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
    public function reservering_verzendenAction()
    {            
        $ontvangers = array(
            "[email protected]"      
        );
        
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
        setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld');
        $aan                = implode(',', $ontvangers);
        
        $berijfs_naam       = 'Canton Amsterdam';
        $bedrijfs_email     = '[email protected]';
        
        $onderwerp          = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $e_mail             = filter_input(INPUT_POST, 'e_mail', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $datum                = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $tijd               = filter_input(INPUT_POST, 'tijd', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        
        $bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


        $headers            =  'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $e_mail . '>' . "\r\n" .
                               'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
                               'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
                               'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
                               'Importance: High' . "\r\n" .
                               'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                               'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";    
        
        $verzenden          = mail ($aan, $onderwerp, $bericht->render(), $headers);
        
        if ( $verzenden == TRUE )
        {
            $reservering_succes = new View('partials/reservering_succes.php', compact('naam'));
            echo $reservering_succes->render();        
        }
    }


Zou ik wellicht, zoals Obelix en Idefix al voorstelde, een extern mail programma moeten gebruiken?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 21:40:14
Quote Anchor link
Probeer eens een standaard mail met een simpele tekst? Misschien trigger je wel een spamfilter?

De standaard mail() functie van PHP is verder gewoon lastig te debuggen, en zeer gevoelig voor headers. Een kleine onvolkomenheid in de headers zorgt er al voor dat de boel niet verstuurd wordt.

Ikzelf raad aan om PHPmailer te gebruiken. Deze class is helemaal gebaseerd op de RFC's voor het versturen van mails. Verder is het mailen hiermee ook zeer makkelijk te doen en is het erg schaalbaar. Je kan zelf ook direct met SMTP's servers communiceren om direct een mail af te leveren buiten de interne mailserver om. Dit is ook een aanrader. Vooral op shared-hosts die vaak door vele gebruikers ongevraagd gebruikt kan worden als spambron.

Ik zou zeker eens naar deze class kijken.
Gewijzigd op 27/06/2017 21:41:38 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 22:09:13
Quote Anchor link
Hi - Ariën -. Bedankt voor de snelle reactie. Ben nu naar PHPMailer aan het kijken. Ik heb een korte vraag waar jij wellicht meteen een antwword op hebt. In mijn php mail() functie gebruikte ik een View die het gehele email bericht bevatte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


Is iets dergelijks ook mogelijk bij PHPMailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 22:16:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken in de documentatie?
Die inhoud van je view roep je via je class-instance op, en geeft dus een string. Een 'body' is ook een string.

Dus trek je conclusies ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 11:28:39
Quote Anchor link
Nou. Ben dus begonnen met PHPMailer te gebruiken. Heb om het een en ander te testen het volgende in een test mail pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    require_once "private/lib/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php";
    
    $mail = new PHPMailer;
    
    $mail->setFrom('[email protected]', 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant');
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Donald Boers');
    $mail->Subject  = 'PHPMailer Message';
    $mail->Body     = 'Test.';
    
    if(!$mail->send()) {
          echo 'Bericht is niet verzonden.';
          echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
    }
else {
          echo 'Bericht is verzonden.';
    }
[
/code]

Lijkt me niets fout aan toch? Enige probleem is dat als ik de pagina test ik wel de succes boodschap krijg, maar het bericht dus niet wordt verzonden. Zou het dan toch aan KPN liggen, daar wordt de site gehost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 11:41:20
Quote Anchor link
Probeer eens via SMTP en zet je SMTPdebug eens vol aan.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 12:10:13
Quote Anchor link
He - Ariën -, goedemorgen. Dat heb ik dus gedaan dit is het resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SERVER -> CLIENT: 220 plwww03.localdomain ESMTP Postfix
CLIENT -> SERVER: EHLO www.cantonamsterdam.nl
SERVER -> CLIENT: 250-plwww03.localdomain250-PIPELINING250-SIZE 10240000250-VRFY250-ETRN250-ENHANCEDSTATUSCODES250-8BITMIME250 DSN
CLIENT -> SERVER: MAIL FROM:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.0 Ok
CLIENT -> SERVER: RCPT TO:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.5 Ok
CLIENT -> SERVER: DATA
SERVER -> CLIENT: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
CLIENT -> SERVER: Date: Wed, 28 Jun 2017 12:06:54 +0200
CLIENT -> SERVER: To: Donald Boers <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: From: Canton Chinees Specialiteiten Restaurant <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: Subject: PHPMailer Message
CLIENT -> SERVER: Message-ID: <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.13 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0
CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: Test.
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: .
SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Ok: queued as 618552054B
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Bye
Message has been sent.

Heb alleen geen idee waar ik naar moet kijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 13:04:57
Quote Anchor link
Ik zou dan toch eens kijken naar overijverige spamfilters, en of je SPF en DKIM-records in je DNS goed ingesteld zijn. Je hosting zou je hier e.v.t. bij kunnen helpen.

Bij Gmail weet ik dat ze anders in de Spam-box binnenkomen, en Hotmail weigert ze helemaal.
Gewijzigd op 28/06/2017 13:15:54 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 14:35:02
Quote Anchor link
Hoi - Ariën -

Heb een beetje op het KPN forum rondgekeken. Toen kwam ik een vraag tegen die een beetje het zelfde was als die van mij. Iemand rade de OP aan om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

te veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com ip4:213.75.21.21 -all

Maakt dit bij jou weten enig verschil uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/06/2017 15:08:28
Quote Anchor link
Wat is de reden dat spf.protection.outlook.com gebruikt wordt? Waarom stel je niet een record samen dat *voor jou* zin heeft? Waarschijnlijk is iets als v=spf1 a mx -all al genoeg.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 15:45:22
Quote Anchor link
Hallo. Ben. zo stond het er al, ik heb alleen dat ip4 gedeelte toegevoegd

Toevoeging op 28/06/2017 16:18:48:

Hallo Ben. Heb het aangepast naar jou voorbeeld, maar dat werkt ook niet. Heb wel eens gehoor van mensen die een externe mail service gebruikte. Heb echter geen idee waar ik voor moet zoeken en hoe dat werkt. Elke suggestie is meer dan welkom
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.