Mail problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 11:03:03
Quote Anchor link
Ik heb een website en die levert mij problemen op met de php mail functie. Iedere keer wanneer ik het een en ander opnieuw instel werkt het prima, echter alleen voor een paar dagen. Daarna krijg ik wel een succes bericht maar de mail wordt niet verstuurd. Als ik dan de betreffende pagina's van de server haal en vervolgens opnieuw upload werkt het weer een paar dagen en daarna weer niet. Ik heb met geen enkele andere website dit soort problemen. Deze website draait op een KPN server: cp.kpn.com. Ik heb geen idee of iemand dit herkent en/of mij kan vertellen hoe ik dit op kan lossen? Wellicht dat in een extern mail programma moet gebruiken? Elke suggestie is meer dan welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:01:06
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 11:22:21
Quote Anchor link
Je omschrijft je probleem wat vaag.
Dit kan van alles zijn.
Enkele suggesties:

- Je mail word als spam gezien, of word misbruikt als spambak, waardoor het word geblokkeerd?
- Je hebt een limiet op het versturen van mail?
- Je website is/word gehackt?

Kortom, zonder relevante code word het wat lastig om je goed te helpen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/06/2017 12:02:20
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 12:15:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/06/2017 12:02:20:
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.

.. met het voordeel vat phpMailer goed kan debuggen wat er fout gaat. Dit geldt dan alleen bij SMTP in gebruik.
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 12:23:56
Quote Anchor link
Mja, dat zijn mail oplossingen.

Maar zou het geen beter plan zijn om eerst te kijken naar waarom het om de zoveel dagen het niet meer werkt?
Een script wat werkt verandert niet zomaar "opeens".
Daar moet een achterliggend probleem zitten.
Dat zou ik eerst oplossen alvorens het weer allemaal werkend te maken.
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 14:57:38
Quote Anchor link
Als je de files verwijdert en opnieuw uploadt, werkt het weer??

Zit er een verschil tussen de file op de server en zoals je hem hebt geupload? Maw: verandert de file in de loop der tijd?

Dat lijkt me een serieus probleem.

Dat moet niet kunnen.
En anderzijds: als de scripts gelijk zijn, moet dat geen invloed hebben. Een php-script heeft geen max-houdbaarheidsduur.
 
Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 15:19:11
Quote Anchor link
Dit is de functie die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php      
    $ontvangers
= array(
        "[email protected]",
    "[email protected]"
    );

    $aan                 = implode(',', $ontvangers);
    $berijfs_naam       = 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant';
    $bedrijfs_email     = '[email protected]';
    $onderwerp        = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email          = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $daydropdown        = Trim(stripslashes($_POST['dagdropdown']));
    $monthdropdown      = Trim(stripslashes($_POST['monthdropdown']));
    $yeardropdown       = Trim(stripslashes($_POST['yeardropdown']));
    $hourdropdown       = Trim(stripslashes($_POST['hourdropdown']));
    $minutedropdown     = Trim(stripslashes($_POST['minutedropdown']));
    $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    
             
    $bericht         = "";
    $bericht            .= "<b>Online reservering gemaakt door:</b> ";
    $bericht            .= "<br><br><br>";
    $bericht           .= "<b>Naam:</b> ";
    $bericht           .= $naam;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Email:</b> ";
    $bericht           .= $email;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Telefoon:</b> ";
    $bericht           .= $telefoon;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Aantal personen:</b> ";
    $bericht           .= $personen;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Datum:</b> ";
    $bericht           .= $daydropdown;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $maand;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $yeardropdown;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Tijd:</b> ";
    $bericht           .= $hourdropdown;
    $bericht           .= ":";
    $bericht           .= $minutedropdown . " uur";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Speciale wensen:</b>";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= $wensen;


    $headers            = 'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email  . '>' . "\r\n" .
              'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
              'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
              'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
              'Importance: High' . "\r\n" .
              'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
              'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                          
    $verzenden          =  @mail ($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);        

  ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 15:38:46
Quote Anchor link
En als je nu eens GEEN foutmeldingen met de @ onderdrukt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2017 17:47:45
Quote Anchor link
Wow, $berijfs_naam lijkt een consequente spellingsfout :p.

Maar inderdaad, waaruit blijkt dat er iets misgaat?

Het succesvol verzenden (de return-waarde van mail(), gevangen in $verzenden - doe je ook ergens iets met de waarde van deze variabele?) is geen garantie voor ontvangen. En onderweg kan er ook van alles misgaan (queue wordt niet leeggehaald, spamfilter, inbox vol etc.).

Vanuit PHP "verstuurde" berichten (met mail()) komen meestal elders in een wachtrij terecht. Deze moet weer uitgelezen worden zodat mail (verder) verstuurd wordt. In het verleden had ik serieus een provider die zei dat het niet hun probleem was dat de queue niet werd leeggehaald :p.

Misschien is het een kwestie van dit proces een schop geven, of de frequentie waarmee deze wachtrij leeggehaald wordt verhogen. Tegelijkertijd zou je eens naar de broncode van (output van) de mail kunnen kijken hoe deze er uitziet, en of deze eventueel een spamscore heeft. En dan nagaan hoe deze score omlaag gehaald kan worden.

Of eens na gaan denken hoe deze reserveringsfunctionaliteit verder geïntegreerd kan worden in een systeem/website. Een systeem via e-mail lijkt mij nogal riskant omdat:
- er blijkbaar geen garantie voor ontvangst is (wat nogal genante situaties kan creëren als iemand in de veronderstelling is dat deze gereserveerd heeft, waar dit verhaal mogelijk mee begon :p)
- er (verder) geen historie is van een reservering als deze nooit aankomt
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 18:27:37
Quote Anchor link
ik vind het trouwens nogal opmerkelijk dat in 1 script zowel de functie filter_input() voorkomt als stripslashes()

De setting die stripslashes mogelijk nodig maakt, bestaat toch al sinds php 5.4 niet meer. En volgens mij was hij al eerder standaard OFF.

Is zou op die regels ook liever filteren alsof het een string is.
Danwel: in de opbouw van de email htmlspecialchars() gebruiken.

Weghalen van mogelijke (of onmogelijke) slashes levert geen voordeel, maar weghalen van <script>eviljavascript()</script> uit je maandkeuze wel.
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 21:32:24
Quote Anchor link
Het probleem is dus weer aanwezig. Ik heb de meeste tips ter harte genomen. Mailbox zit niet vol. Heb het mail gedeelte als volgt aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
    public function reservering_verzendenAction()
    {            
        $ontvangers = array(
            "[email protected]"      
        );
        
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
        setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld');
        $aan                = implode(',', $ontvangers);
        
        $berijfs_naam       = 'Canton Amsterdam';
        $bedrijfs_email     = '[email protected]';
        
        $onderwerp          = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $e_mail             = filter_input(INPUT_POST, 'e_mail', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $datum                = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $tijd               = filter_input(INPUT_POST, 'tijd', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        
        $bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


        $headers            =  'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $e_mail . '>' . "\r\n" .
                               'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
                               'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
                               'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
                               'Importance: High' . "\r\n" .
                               'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                               'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";    
        
        $verzenden          = mail ($aan, $onderwerp, $bericht->render(), $headers);
        
        if ( $verzenden == TRUE )
        {
            $reservering_succes = new View('partials/reservering_succes.php', compact('naam'));
            echo $reservering_succes->render();        
        }
    }


Zou ik wellicht, zoals Obelix en Idefix al voorstelde, een extern mail programma moeten gebruiken?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 21:40:14
Quote Anchor link
Probeer eens een standaard mail met een simpele tekst? Misschien trigger je wel een spamfilter?

De standaard mail() functie van PHP is verder gewoon lastig te debuggen, en zeer gevoelig voor headers. Een kleine onvolkomenheid in de headers zorgt er al voor dat de boel niet verstuurd wordt.

Ikzelf raad aan om PHPmailer te gebruiken. Deze class is helemaal gebaseerd op de RFC's voor het versturen van mails. Verder is het mailen hiermee ook zeer makkelijk te doen en is het erg schaalbaar. Je kan zelf ook direct met SMTP's servers communiceren om direct een mail af te leveren buiten de interne mailserver om. Dit is ook een aanrader. Vooral op shared-hosts die vaak door vele gebruikers ongevraagd gebruikt kan worden als spambron.

Ik zou zeker eens naar deze class kijken.
Gewijzigd op 27/06/2017 21:41:38 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 22:09:13
Quote Anchor link
Hi - Ariën -. Bedankt voor de snelle reactie. Ben nu naar PHPMailer aan het kijken. Ik heb een korte vraag waar jij wellicht meteen een antwword op hebt. In mijn php mail() functie gebruikte ik een View die het gehele email bericht bevatte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


Is iets dergelijks ook mogelijk bij PHPMailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 22:16:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken in de documentatie?
Die inhoud van je view roep je via je class-instance op, en geeft dus een string. Een 'body' is ook een string.

Dus trek je conclusies ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 11:28:39
Quote Anchor link
Nou. Ben dus begonnen met PHPMailer te gebruiken. Heb om het een en ander te testen het volgende in een test mail pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    require_once "private/lib/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php";
    
    $mail = new PHPMailer;
    
    $mail->setFrom('[email protected]', 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant');
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Donald Boers');
    $mail->Subject  = 'PHPMailer Message';
    $mail->Body     = 'Test.';
    
    if(!$mail->send()) {
          echo 'Bericht is niet verzonden.';
          echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
    }
else {
          echo 'Bericht is verzonden.';
    }
[
/code]

Lijkt me niets fout aan toch? Enige probleem is dat als ik de pagina test ik wel de succes boodschap krijg, maar het bericht dus niet wordt verzonden. Zou het dan toch aan KPN liggen, daar wordt de site gehost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 11:41:20
Quote Anchor link
Probeer eens via SMTP en zet je SMTPdebug eens vol aan.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 12:10:13
Quote Anchor link
He - Ariën -, goedemorgen. Dat heb ik dus gedaan dit is het resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SERVER -> CLIENT: 220 plwww03.localdomain ESMTP Postfix
CLIENT -> SERVER: EHLO www.cantonamsterdam.nl
SERVER -> CLIENT: 250-plwww03.localdomain250-PIPELINING250-SIZE 10240000250-VRFY250-ETRN250-ENHANCEDSTATUSCODES250-8BITMIME250 DSN
CLIENT -> SERVER: MAIL FROM:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.0 Ok
CLIENT -> SERVER: RCPT TO:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.5 Ok
CLIENT -> SERVER: DATA
SERVER -> CLIENT: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
CLIENT -> SERVER: Date: Wed, 28 Jun 2017 12:06:54 +0200
CLIENT -> SERVER: To: Donald Boers <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: From: Canton Chinees Specialiteiten Restaurant <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: Subject: PHPMailer Message
CLIENT -> SERVER: Message-ID: <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.13 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0
CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: Test.
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: .
SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Ok: queued as 618552054B
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Bye
Message has been sent.

Heb alleen geen idee waar ik naar moet kijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 13:04:57
Quote Anchor link
Ik zou dan toch eens kijken naar overijverige spamfilters, en of je SPF en DKIM-records in je DNS goed ingesteld zijn. Je hosting zou je hier e.v.t. bij kunnen helpen.

Bij Gmail weet ik dat ze anders in de Spam-box binnenkomen, en Hotmail weigert ze helemaal.
Gewijzigd op 28/06/2017 13:15:54 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 14:35:02
Quote Anchor link
Hoi - Ariën -

Heb een beetje op het KPN forum rondgekeken. Toen kwam ik een vraag tegen die een beetje het zelfde was als die van mij. Iemand rade de OP aan om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

te veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com ip4:213.75.21.21 -all

Maakt dit bij jou weten enig verschil uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/06/2017 15:08:28
Quote Anchor link
Wat is de reden dat spf.protection.outlook.com gebruikt wordt? Waarom stel je niet een record samen dat *voor jou* zin heeft? Waarschijnlijk is iets als v=spf1 a mx -all al genoeg.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 15:45:22
Quote Anchor link
Hallo. Ben. zo stond het er al, ik heb alleen dat ip4 gedeelte toegevoegd

Toevoeging op 28/06/2017 16:18:48:

Hallo Ben. Heb het aangepast naar jou voorbeeld, maar dat werkt ook niet. Heb wel eens gehoor van mensen die een externe mail service gebruikte. Heb echter geen idee waar ik voor moet zoeken en hoe dat werkt. Elke suggestie is meer dan welkom
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.