mail script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

John breedveld

john breedveld

22/12/2012 21:50:49
Quote Anchor link
Ik ben al tijd aan het zoeken naar een goede mail script.
die ik aan mijn pagina kan toevoegen.
ik heb tabel tbl_users daar staan gebruiks in wachtwoorden en emails
Nou wil ik uit tbl_users row email via een checkbox de emails selecteren om mee te verzenden

ik heb heb al pagina waar dit in moet ik verwacht weer nodig commetaar van mensen
met betrekking tot beveilgen van die pagina ook goed als je dit wilt doen
Quote:
</head>

<body>
<header>
<h1>afspraak</h1>
</header>

<h2>Christiaan van Engen</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

    $db_host
= "xxxx";
    $db_username = "xxx";
    $db_pass = ".xxxxx";
    $db_name = "administratie";

    mysql_connect ("$db_host","$db_username","$db_pass") or die ("Kon niet verbinden met de MySQL database");
    mysql_select_db ("$db_name") or die ("Geen database gevonden");
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'Christiaan van Engen'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th>";
            echo "</tr>";
        }
    }

?>


</table>

<h2>Roeland van Engen</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'Roeland van Engen'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th></tr>";
        }
    }


?>

</table>

<h2>Saskia van Engen</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'Saskia van Engen'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th></tr>";
        }
    }


?>

</table>

<h2>Jan de Wit</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'Jan de Wit'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th></tr>";
        }
    }


?>

</table>

<h2>John Breedveld</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'John Breedveld'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th></tr>";
        }
    }


?>

</table>

<h2>Receptie</h2>
<table border='1'>
<tr>
<th>Naam:</th>
<th>Datum:</th>
<th>Tijd:</th>
<th>afspraak:</th>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN WHERE WIE = 'Receptie'");
    
    while($row = mysql_fetch_array($result)) {
        if (!empty($row['wie'])) {
            echo "<tr>";
            echo "<th>".$row['Naam']."</th>";
            echo "<th>".$row['Datum']."</th>";
            echo "<th>".$row['tijd']."</th>";
            echo "<th>".$row['Afspraak']."</th></tr>";

        }
    }


?>

</table>

<br>

<form method="post">
Door wie : <select id="wie" name="wie">
<option value="Christiaan van Engen">Christiaan van Engen</option>
<option value="Roeland van Engen">Roeland van Engen</option>
<option value="Saskia van Engen">Saskia van Engen</option>
<option value="Jan de Wit">Jan de Wit</option>
<option value="John Breedveld">John Breedveld</option>
<option value="Receptie">Receptie</option>
</select><br>
Naam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $result
= mysql_query("SELECT * FROM WERKNEMERS");
    echo "<select name='naam'>";
    
    while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
        echo "<option value='".$row['Naam']."'>".$row['Naam']."</option>";
    }

    echo "</select>";

    
?>


<div id="Datum">Datum: <input name="datum" type="date" /></div>
<div id="tijd">Tijd: <input name="tijd" type="time" /></div>
<div id="Afspraak">Afspraak: <input name="afspraak" type="text" /></div>
<input name="submit" type='submit' value="Verzenden" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
    if (isset($_POST['submit'])) {
    
        $wie            = $_POST['wie'];
        $naam            = $_POST['naam'];
        $datum            = $_POST['datum'];
        $tijd            = $_POST['tijd'];
        $afspraak         = $_POST['afspraak'];
        
        if ($_POST['wie'] == "Christiaan van Engen") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN(wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
) or die(mysql_error());
        }
elseif ($_POST['wie'] == "Roeland van Engen") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN (wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
);
        }
elseif ($_POST['wie'] == "Saskia van Engen") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN (wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
);
        }
elseif ($_POST['wie'] == "Jan de Wit") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN (wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
);
        }
elseif ($_POST['wie'] == "John Breedveld") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN (wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
);        
        }
elseif ($_POST['wie'] == "Receptie") {
            mysql_query("INSERT INTO ASPRAKEN (wie, Naam, Datum, tijd, Afspraak)
            VALUES ('$wie', '$naam', '$datum', '$tijd', '$afspraak')"
);        
        }

        echo "<script>window.location = 'afspraak.php';</script>";
          $result = mysql_query("SELECT * FROM WIE");
    
           $result = mysql_query("SELECT * FROM ASPRAKEN ORDER BY WIE");
          
        ob_start();
        echo "<table border='1'>";
        echo "<th>wie</th>";
        echo "<th>Naam</th>";
        echo "<th>Datum</th>";
        echo "<th>tijd</th>";
        echo "<th>Afspraak</th>";
            while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
                echo "<tr><td>".$row['wie']."</td>";
                echo "<td>".$row['Naam']."</td>";
                echo "<td>".$row['Datum']."</td>";
                echo "<td>".$row['tijd']."</td>";
                echo "<td>".$row['Afspraak']."</td>";
                
                $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
                $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
                }

        echo "</table>";
        $bericht = ob_get_contents();
        ob_end_clean();
        
      
           mail('[email protected],[email protected],[email protected]', 'Combigoods - Afspraken', $bericht, $headers);
           $result = mysql_query("SELECT * FROM aspraken");
              while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
                mysql_query("INSERT IGNORE INTO archief2 SELECT * FROM aspraken");
                mysql_query("DELETE FROM ASPRAKEN");
            }
   }

              ?>
Gewijzigd op 22/12/2012 21:52:25 door John breedveld
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:03:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2012 22:18:42
Quote Anchor link
En je vraag is?

Toevoeging op 22/12/2012 22:19:01:

En je vraag is?
 
John breedveld

john breedveld

22/12/2012 22:21:54
Quote Anchor link
ik wil ander soort mail op heeben ik wil kunnen slecteren via een checkbox uit tbl_users row email
dus als ik afspraak maak kan ik selecteren waar ik de mail naar toe stuur
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/12/2012 22:29:10
Quote Anchor link
Code aub tussen code-tags.

Wat doe je als er straks iemand bij komt/weg gaat? Ga je dan je script aanpassen?
Waarom zet je die gegevens ook niet in een database en dan een while-lus.
Nu heb je heel veel (bijna) identieke code.

ob_start heb je in een goed script niet nodig.

Geen * maar benoem het veld/ de velden in je select-query.

Geen or die , maar een goede foutafhandeling bij je query's / database verbinding.

Variabelen buiten quotes.

Zinloos aanmaken / kopiëren van variabelen, zelfs zonder controle of ze wel bestaan.

Geen beveiliging in je (insert)query.

Wat is het nut/de reden van die hele if/elseif constructie? Kan toch gewoon 1 query? De query is immers telkens gelijk (behalve 'wie')

Formuler verzonden controleer je niet met $_POST['submit'] maar met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST')


Waarom mysql_fetch_array en geen mysql_fetch_assoc? Je maakt nl geen gebruik van de mogelijkheden van array.

Om te mailen: kijk eens naar phpmailer of swiftmailer.

Overigens lijkt de code/vraag op http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/mail-werk-niet-echt-lekker/88075/

John, al heb je alleen basisschool gehad en een taalprobleem; probeer aub toch je vraag duidelijker te stellen / je teksten wat duidelijker te formuleren.
Wat bedoel je met
John breedveld op 22/12/2012 22:21:54:
ik wil ander soort mail op heeben
Ook/zelfs met de rest van die reactie is/wordt het mij niet duidelijk. jij wilt graag dat we helpen en een antwoord op je vraag/vragen.
Gewijzigd op 22/12/2012 22:44:16 door Obelix Idefix
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2012 22:30:51
Quote Anchor link
Whileloopje, checkbox tonen met mailadressen als value, als name kies je dan emails[] en dan foreachen door je array.
 
John breedveld

john breedveld

22/12/2012 22:41:01
Quote Anchor link
zoals klein beetje aan ontwerpen ben.
worden vragen aan mijn gesteld of dit niet anders kan
of dat kan weet ik ook niet daarvoor vraag ik het hier
op gebied van php ben ik een leek zoals jullie zien aan mijn posten
om de website naar vraag van diverse mensen te veranderen in beter optie is dit er een van
aan gezien ik niet alles weet vraag ik het hier
klopt Obelix en Idefix dit is wel een verandering van script
ik hoopte iets meer geholpen te worden
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/12/2012 22:46:46
Quote Anchor link
We willen met alle plezier helpen, maar dan is het wel handig dat jij duidelijk(er) aangeeft wat je wilt weten. Je plaatst nu een lang script met een (vage) vraag.
Of wij het even willen oplossen. Je mag er ook zelf wat voor doen. ;-)

Je geeft zelf aan dat je een 'leek' bent op het gebied van PHP. Misschien wordt het dan tijd om daar verandering in te brengen. Zeker als mensen jouw om advies (gaan) vragen, lijkt het me handig om enige kennis te hebben om een (onderbouwd) antwoord te (kunnen) geven.
 
John breedveld

john breedveld

22/12/2012 22:57:18
Quote Anchor link
het is geen vage vraag om hoe te werkte gaan
ik heb tabel (tbl_users) daar staat een Row is met emails die ik wil gebruiken
in de volgende volgorde ik maak een afspraak voor ik op verzenden druk
wil een checkbox hebben waar ik de emails kan selecteren waar het naar toe verzonden moet worden
hoe dit toe te passen in het script
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/12/2012 23:04:35
Quote Anchor link
Zie dan antwoord van Aar:
- Aar - op 22/12/2012 22:30:51:
Whileloopje, checkbox tonen met mailadressen als value, als name kies je dan emails[] en dan foreachen door je array.
 
John breedveld

john breedveld

23/12/2012 14:02:25
Quote Anchor link
of ik ben gek maar mijn lukt het niet
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/12/2012 14:18:40
Quote Anchor link
John breedveld op 23/12/2012 14:02:25:
of ik ben gek maar mijn lukt het niet

Over jouw geestestoestand kan/zal/durf ik niet te oordelen.

Met teksten als 'mijn lukt het niet' is het wel heel lastig om te helpen.
Geef dan aub aan wat er niet lukt. Wat heb je geprobeerd? Laat eens code zien van jouw poging.
 
John breedveld

john breedveld

23/12/2012 14:23:19
Quote Anchor link
gewoon in algemeen het stukje verzenden naar
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

23/12/2012 14:43:46
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 23/12/2012 14:18:40:
John breedveld op 23/12/2012 14:02:25:
of ik ben gek maar mijn lukt het niet

Over jouw geestestoestand kan/zal/durf ik niet te oordelen.

Met teksten als 'mijn lukt het niet' is het wel heel lastig om te helpen.
Geef dan aub aan wat er niet lukt. Wat heb je geprobeerd? Laat eens code zien van jouw poging.



John breedveld op 23/12/2012 14:23:19:
gewoon in algemeen het stukje verzenden naar


Volgens mij krijg je commentaar dat je duidelijker moet wezen... Wat staat er in de post van Obelix? Waarom plaats je dan niet je code? Waarom vertel je niet wat je gedaan hebt? Zoals aar tegen mij zei een keer: de glazenbol is kapot...

Wanneer je naar de dokter gaat zeg je toch ook waar je last van hebt ipv alleen zeggen ik ben ziek? Krijg je straks verkeerde medicijnen (in dit geval verkeerde hulp).

Ik zit nu 2/3 jaar op phphulp (als ik het goed heb), en zal de belangrijke dingen waarop je moet letten even aangeven:

- code in code tags
- geen kilometer lange code, dan wordt er vaak niet eens naar je script gekeken
- netjes scripten voor een goed overzicht en goede hulp
- duidelijk je probleem/ vraag uitleggen desnoods stapje voor stapje
- niet knippen en plakken van andere scripts
- GOED LEZEN NAAR DE REACTIES IS EEN MUST!!!

Denk dat dit wel duidelijk is?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2012 14:43:49
Quote Anchor link
Hoe heb je het geimplementeerd?
Gewijzigd op 23/12/2012 14:44:13 door - Ariën -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

23/12/2012 14:47:51
Quote Anchor link
- Aar - op 23/12/2012 14:43:49:
Hoe heb je het geimplementeerd?


Zou het ook met een while lus kunnen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2012 14:49:02
Quote Anchor link
met een foreach is makkelijker, gezien je een array wilt doorlo(o)pen.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

23/12/2012 14:52:05
Quote Anchor link
- Aar - op 23/12/2012 14:49:02:
met een foreach is makkelijker, gezien je een array wilt doorlo(o)pen.


Ga ik me daar maar eens in verdiepen. Ben niet zo op de hoogte met foreach... Thanks aar :)
 
John breedveld

john breedveld

23/12/2012 14:58:34
Quote Anchor link
zo als ik de bovenste code staat
Quote:
mail('[email protected],[email protected],[email protected]', 'Combigoods - Afspraken', $bericht, $headers);
$result = mysql_query("SELECT * FROM aspraken");
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
mysql_query("INSERT IGNORE INTO archief2 SELECT * FROM aspraken");
mysql_query("DELETE FROM ASPRAKEN");
}


gedeelte mail zou ik graag een checkbox willen hebben van mensen die in tbl_users staan daar moet naar toe verzonden worden om de checkbox aan te vinken
naar wie het verzonden moet worden
ik weet echt niet hoe te beginnen met het geen wat ik wil
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2012 14:59:59
Quote Anchor link
Heb je al uberhaupt al eens gedacht om eerst eens PHP te leren?
We willen je graag helpen, maar dan moet je toch echt wel wat basis van PHP kennen....

De te doorlopen stappen heb ik overigens al opgenoemd...
Gewijzigd op 23/12/2012 15:00:30 door - Ariën -
 
John breedveld

john breedveld

23/12/2012 15:04:48
Quote Anchor link
in sommige dingen ben ik weer goed van php maar vergt mijn veel moeite
wat is het beging van php en waar is eind ik leer veel van jullie
en door te zoeken op google en stukken script aan te passen aan me wensen
soms lukt dit niet om dat de kenis ontbreekt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2012 15:09:20
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, neem niet te veel hooi op je vork, en begin stap voor stap.

Zoek eerst in je script de locatie waar jij je lijstje wilt met mail-adressen. Maak een whileloop in combinatie met mysql_fetch_assoc(), en plaats daarin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="mailadressen[]" value="<?php echo $row['email']; ?>" /> <br />

$row['email'] komt uit je mysql_fetch_assoc, en geeft de mailadressen aan.

Nu zou je in ieder geval een rijtje met checkboxes hebben per mailadres.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.