mailformulier komt bij ongewenst terecht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

21/09/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Ik heb op een site een mailformulier staan, maar de mails komen vervolgens bij mij in de ongewenste mailbak terecht. En dat wil ik nou nét niet...

Uit de headers kan ik het volgende halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Return-path: <[email protected]>
Envelope-to: [email protected]
Delivery-date: Fri, 18 Sep 2009 20:19:27 +0200
Received: from apache by srv8057.flexwebhosting.nl with local (Exim 4.67)
         (envelope-from <[email protected]>)
         id 1Moi3L-0008Vq-NV
         for [email protected]; Fri, 18 Sep 2009 20:19:27 +0200
To: [email protected]
Subject: Inschrijving cursus
X-PHP-Script: www.domein.nl/inschrijven/cursus2.php for
88.888.8.237
From: T.B. Naam <[email protected]>
Message-Id: <[email protected]>
Date: Fri, 18 Sep 2009 20:19:27 +0200


waarbij domein.nl mijn domein is.

uit het mailscriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
      //stel mail() parameters op
    $bericht = htmlspecialchars('Naam: '.$_POST['naam'].'
Email: '.$_POST['email'].'
Adres: '.$_POST['adres'].'
Geslacht: '.$_POST['geslacht'].'
Postcode: '.$_POST['postcode'].'
Plaats: '.$_POST['plaats'].'
Telefoon: '.$_POST['telefoon'].'
Datum: '.$_POST['bericht']);
    $naar = '[email protected]';
    $van = "From: ".htmlspecialchars($_POST['naam'])." <".htmlspecialchars($_POST['email']).">\n";
    $onderwerp = 'Inschrijving cursus';
    
    //verzend bericht
    if(@mail($naar, $onderwerp, $bericht, $van)){


kan iemand zien wáárom deze mails in de ongewenste bak terechtkomen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:30:12
 
Niels K

Niels K

21/09/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Dat komt door de mail server naar wie je het toe stuurt..

Neem bv hotmail die is heel nauwkeurig met het doorlaten van hun e-mails.. Tja wat wil je met zoveel berichten op een dag.. Maar goed dat valt niet op te lossen naar mijn weten. Het enigste wat je kan doen is een mailtje sturen maar of je wat bereikt vraag ik me af..
 
Vincent

Vincent

21/09/2009 11:07:00
Quote Anchor link
Dus een mail sturen naar m'n hostingprovider bedoel je?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/09/2009 11:18:00
Quote Anchor link
Probeer de variabele $van eens zo te vullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $van
= "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['email'] . ">\r\n";
    $van .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $van .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
    $van .= "X-Priority: 3\r\n";
    $van .= "X-MSMail-Priority: Normal\r\n";
    $van .= "X-Mailer: PHP / ".phpversion()."\r\n";
?>
 
Vincent

Vincent

21/09/2009 12:21:00
Quote Anchor link
Blijft helaas in de ongewenste mailbox terechtkomen...
 
Toine vd P

Toine vd P

21/09/2009 12:49:00
Quote Anchor link
Het is belangrijk dat je FROM adres overeenkomt met de server waar je daadwerkelijk vanaf verstuurd. Als jij verstuurd vanaf pietje.nl dan dient het from adres in ieder geval b.v. [email protected] te zijn.

Dit is de meestvoorkomende spam-box fout.

Groet,
 
- SanThe -

- SanThe -

21/09/2009 13:11:00
 
Vincent

Vincent

21/09/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 21.09.2009 12:49:
Het is belangrijk dat je FROM adres overeenkomt met de server waar je daadwerkelijk vanaf verstuurd. Als jij verstuurd vanaf pietje.nl dan dient het from adres in ieder geval b.v. [email protected] te zijn.

Dit is de meestvoorkomende spam-box fout.

Groet,


Ah, gaan we daar wat aan doen. Ik laat hem nl versturen met als from het adres wat de persoon invult bij zijn e-mail!

@SanThe -> handige link! Thanks
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.