Mailfunctie PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier Peeters

Olivier Peeters

19/07/2012 18:10:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
// array with filenames to be sent as attachment


$docx='http://zwatje.site40.net/Inschrijvingen/PDF/'.$_GET['voornaam'].'_'.$_GET['achternaam'].' ('.$_GET['lifenr'].')-2012_2013.docx';
$pdf='http://zwatje.site40.net/Inschrijvingen/PDF/'.$_GET['voornaam'].'_'.$_GET['achternaam'].' ('.$_GET['lifenr'].')-2012_2013.pdf';
$files = array( "$docx", "$pdf");

 
// email fields: to, from, subject, and so on
$to = "[email protected]";
$from = "ZWAT Inschrijvingsfiches <[email protected]>";
$subject ='[ZWAT] Herinschrijvingsfiches '.$_GET[voornaam].' '.$_GET[achternaam];
$message = "Beste secretaris,
in bijlage vindt u meer informatie omtrent een nieuwe inschrijving voor komend seizoen.

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
Beheerder inschrijvingsfiche"
;
$headers = "From: $from";
 
// boundary
$semi_rand = md5(time());
$mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
 
// headers for attachment
$headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n" . "Content-Type: multipart/mixed;\n" . " boundary=\"{$mime_boundary}\"";
 
// multipart boundary
$message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" . "--{$mime_boundary}\n" . "Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"\n" . "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" . $message . "\n\n";
$message .= "--{$mime_boundary}\n";
 
// preparing attachments
for($x=0;$x<count($files);$x++){
    $file = fopen($files[$x],"rb");
    $data = fread($file,filesize($files[$x]));
    fclose($file);
    $data = chunk_split(base64_encode($data));
    $message .= "Content-Type: {\"application/octet-stream\"};\n" . " name=\"$files[$x]\"\n" .
    "Content-Disposition: attachment;\n" . " filename=\"$files[$x]\"\n" .
    "Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" . $data . "\n\n";
    $message .= "--{$mime_boundary}\n";
}

 
// send
 
$ok = @mail($to, $subject, $message, $headers);
if ($ok) {
    echo "<p>Je herinschrijving is goed verzonden naar de secretaris</p>";
}
else {
    echo "<p>Er traden fouten op bij het verzenden van de inschrijvingsinformatie. Neem contact op met de webmaster!</p>";
}

?>


Hallo allen,

eerst het script dan de uitleg :*) Bovenstaand script heb ik gekopieerd en aangepast. Als ik dit toepas krijg ik volgende meldingen:
PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant voornaam - assumed 'voornaam' in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 13

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Use of undefined constant achternaam - assumed 'achternaam' in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 13

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for http://zwatje.site40.net/Inschrijvingen/PDF/Olivier_Peeters (55555555)-2012_2013.docx in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 36

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 36

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for http://zwatje.site40.net/Inschrijvingen/PDF/Olivier_Peeters (55555555)-2012_2013.pdf in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 36

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 36

Free Web Hosting


Nochtans bestaat mijn document wel degelijk op mijn server. Ik krijg mijn mail dus verzonden, maar wel met een leeg doc-document en een onleesbaar pdf-document.


Kent iemand de oplossing?
Ikzelf heb al zitten proberen, maar zie het niet (meer).....

Ik dank u voor uw medewerking ;-)

Groeten,
Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:39:58
 
Erwin H

Erwin H

19/07/2012 18:12:55
Quote Anchor link
Notice: Use of undefined constant voornaam - assumed 'voornaam' in /home/a5852590/public_html/Inschrijvingen/PDF/documentenmailen.php on line 13

Die error zegt toch genoeg?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

19/07/2012 18:15:21
Quote Anchor link
En hoe valt die errod dan op te te lossen? Want de voornaam = Olivier en die wordt toch degelijk getoond?

Groeten,
Olivier
 
Bart V B

Bart V B

19/07/2012 18:16:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// hier mis je wat quotes :)
$subject ='[ZWAT] Herinschrijvingsfiches '.$_GET['voornaam'].' '.$_GET['achternaam'];
// die @ daar weg dat onderdrukt alleen maar foutmeldingen..
$ok = mail($to, $subject, $message, $headers);
?>
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

19/07/2012 18:18:17
Quote Anchor link
Ik dacht die weggehaald te hebben, blijkbaar toch niet :S
Ik zal de quotes aanpassen, worden die fread problemen dan ook opgelost enzo?

Groeten
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/07/2012 19:15:58
Quote Anchor link
Variabelen buiten quotes.

Wees consequent in gebruik van " en '

Zijn de mailheaders compleet? Gebruik liever phpmailer of swiftmailer --> hoef je zelf niet alles te 'ontdekken'.

Verder krijg je genoeg foutmeldingen; probeer die eerst maar allemaal op te lossen. En dan niet met @ om fouten te onderdrukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.