Mailling list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

TNG -

TNG -

31/10/2009 13:21:00
Quote Anchor link
Hey Peeps,
ik ben opzoek naar een script waar bij je je email in kan vullen in een simpelle input box die wordt dan geschreven in een TxT file gescheiden door ;
iemand enig idee waar ik die kan vinden?

thanks in advance!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:40:24
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

31/10/2009 13:57:00
Quote Anchor link
Waarom wil je een txt file gebruiken? Waarom niet een database? Een txt-file kan, zodra deze gevonden is, door alles en iedereen gelezen worden. Weet je zeker dat je dat wilt? Databases kunnen net zo goed gratis zijn...
 
TNG -

TNG -

31/10/2009 14:25:00
Quote Anchor link
ik denk dat dat ook wel goed is.
alleen ik wil het systeem zo Simpel mogelijk houden en ook zonder een email systeem.
dus dat je vanuit dat systeem Moet mailen.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

31/10/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Werk gewoon met een database, is veel makkelijker, heb een voorbeeldje voor je gemaakt:

Tabel.txt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE tabel(
id int( 11 ) auto_increment ,
email varchar( 50 ) NOT NULL default '',
datum datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
PRIMARY KEY ( id )
) ENGINE = InnoDB DEFAULT CHARSET = utf8 COLLATE = utf8_unicode_ci;


pagina.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Connectie met database maken
require_once 'connect_db.php';

# Kijken of er een formulier wordt gepost
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er wel iets is ingevuld
    if(!empty($_POST['email']))
    {

        # Kijken of het mail adres geldig is
        if(preg_match('/^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@[a-zA-Z0-9-]+(\.[a-zA-Z0-9-]+)+$/', $_POST['email']))
        {

            # Query uitvoeren om het in de database op te slaan
            $Query =
            "
                INSERT INTO
                    tabel
                    (
                         email,
                        datum
                    )
                    VALUES
                    (
                         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['email'])."',
                        NOW()
                    )
            "
;
            
            # Resultaat van de query
            $Result = mysql_query($Query);
            
            # Kijken of de query is gelukt
            if(!$Result)
            {

                # Foutje in de query
                $Message = 'Er is een fout opgetreden: '.mysql_error();
            }

            else
            {
                # Succesvol in de database geplaatst
                $Message = $_POST['email'].' is succesvol opgeslagen.';
            }
        }

        else
        {
            # Adres is niet geldig
            $Message = 'Email adres is niet geldig.';
        }
    }

    else
    {
        # Niks ingevuld
        $Message = 'Vul A.U.B een email adres in.';
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Voorbeeld</title>
</head>

<body>
<h3>Voorbeeld</h3>
<p>
<?PHP

# Kijken of er een message is
if(isset($Message))
{

    # Laat message zien
    echo $Message;
}


?>

</p>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<p>
    <strong>Email</strong>:
    <input type="text" name="email" id="email" />
    <input type="submit" name="button" id="button" value="Verzenden" />
</p>
</form>
</body>
</html>


connect_db.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

# Database gegevens
$db = array (
    'host' => 'localhost',
    'user' => 'jouwusername',
    'pass' => 'jouwwachtwoord',
    'dbname' => 'jouwdbnaam'
);

# Connectie met de database maken
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('Fout bij verbinden: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['dbname']))
{

    trigger_error('Fout bij selecteren database: '.mysql_error());
}


?>


Je moet zelf nog even alles aanpassen naar jouw wens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
TNG -

TNG -

31/10/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Heel netjes maar hoe gebruik ik het precies?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

31/10/2009 16:51:00
Quote Anchor link
1. Database aanmaken via je control panel van je host.
2. tabel aanmaken in phpmyadmin (tabel.txt)
3. connect_db.php aanpassen naar jouw gegevens (van je database die je hebt aangemaakt)
4. pagina.php & connect_db.php uploaden

Done !
 
TNG -

TNG -

31/10/2009 17:08:00
Quote Anchor link
ja dat begrijp ik aleen hoe haal ik de mail addres er uit zonder te veel moeite zodat ik ze direct als mailing list op kan stellen
 
Mr.Ark

Mr.Ark

31/10/2009 17:09:00
Quote Anchor link
Dat doe je met een SELECT Query
 
TNG -

TNG -

31/10/2009 17:10:00
Quote Anchor link
ik ga het proberen, Erg bedankt!
 
Mr.Ark

Mr.Ark

31/10/2009 17:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Query uitvoeren
$Query =
"
    SELECT
        id,
        email
    FROM
        tabel
    ORDER BY
        datum
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in query
    $Message = 'Er is een fout opgetreden: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel resultate zijn
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Geen resultaten
        $Message = 'Er staan geen resultaten in de database.';
    }

    else
    {
        # While loop
        while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
        {

            # Laat hier je resultaten zien, bijvoorbeeld: echo $_Row['email'].'<br/>';
        }
    }
}


?>
 
TNG -

TNG -

31/10/2009 17:20:00
Quote Anchor link
oke daar snap ik niks van, wat doet het precies? het laat gewoon de hele database zien met tijd en datum?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.