Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 14:28:08
Quote Anchor link
er staat ook nog veel vaker "Date: " ..

Yes, daar gaat het mij nu om, ik wil de datum elke keer zien, ik weet ook dat deze er in staat, maar waar?

Imap gaat direct de mailbox in als ik het goed begrijp en niet voor losse .msg files
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:07:45
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 14:46:02
Quote Anchor link
In het blok van de headers mbt DKIM staat bij mij nog een paar keer date:.
Weliswaar zonder spatie erachter, maar het is een risico.

Maar de vraag is, wat zit er op regel 19 in $result?

Hoe past dat met je zoektocht met strpos()?

Waarom eigenlijk de preg_replace() van regel 18?

persoonlijk zou ik als regex-fan eerder gaan voor

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$aM
= [];
$b = preg_match('#Date: ([A-Z]{3}, \d{1,2} [A-Z]{3} \d{4})#i', $result, $aM);

print_r($aM);
?>


Waarbij je dus op moet letten met jouw "16" aangezien je in de eerste 9 dagen van een maand een 1 karakter kortere string hebt.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 16:30:26
Quote Anchor link
De dump zonder date, bevat mij dus helemaal geen datum, daar gaat vraag dus over hier
$result is de variable uit de header zonder non -ascii tekens
Zonder de non ascii doe ik de str pos
preg_replace is het verwijderen van de non-ascci tekens
de eerste 9 dagen heb je 15 tekens en een spatie, daarna 16 werkt dus hele maand

Bedankt voor de preg_match, ook hier, als er toevallig in de body van de mail "Date:" zou staan, werkt dit ook niet meer
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 16:35:44
Quote Anchor link
Mijn regex zoekt naar een stuk tekst dat begint met "Date: " maar per se gevolgd door "Mon, 01 Nov 9999"

of andere letters, danwel andere cijfers.

Als je met strpos() alleen maar zoekt naar "Date: " en er daarna vanuit gaat dat de daarop volgende 16 tekens de datum zijn, kún je net een andere "Date: " treffen.

Maar wat is het bezwaar tegen de non-ascii tekens? In elk geval voor het zoeken naar de datum lijkt met dat niet nodig.

Toevoeging op 31/10/2023 16:40:56:

a) kun je de datum eens proberen te vinden in $result ipv $var?

b) wat als je een letter u toevoegt?
dus ipv
$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var);
maak je ervan
$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/u', '', $var);
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 16:46:59
Quote Anchor link
Mijn regex zoekt naar een stuk tekst dat begint met "Date: " maar per se gevolgd door "Mon, 01 Nov 9999"
Yes ...je hebt gelijkt.. Top

Ik zoek de datum in $result, maar deze staat in beide niet

Letter u toevoegen, wat zou dat kunnen veranderen? Snap ik ff niet
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 16:54:01
Quote Anchor link
die U zorgt ervoor dat je regex ervan bewust is dat er 2byte karakters in je tekst staan.

Dus dan hakt hij niet botweg de eerste of tweede byte weg van een karaketer.

Maar je opmerking
"Ik zoek de datum in $result, maar deze staat in beide niet"

Als je zelf kijkt (var_dump) zie je die datum ook niet staan? Want dan heeft geen enkele zoekopdracht zin natuurlijk

Kun je een dump laten zien van $result voor het geval het misgaat? (waarbij je dan liefst even de mailadressen vervangt door [email protected])

En dan is het voldoende om te laten zien tot iets voorbij de mogelijke datum
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 19:23:01
Quote Anchor link
Inderdaad, als ik in $var en of $result zoek, vind ik geen datum, en dat af en toe, dat is de vraag die ik hier stel.

Ook via een find op het scherm is een datum niet te vinden bij sommige message files.
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 20:04:10
Quote Anchor link
en staat er wel een datum in de oorspronkelijke msg file?

Toevoeging op 01/11/2023 09:50:14:

mijn debugvolgorde zou zijn:

1) bekijke de msg file die mislukt eerst in notepad oid
2) MimeMessage is kennelijk https://github.com/php/pecl-mail-mailparse/blob/master/mailparse.c
Daar kun je niet veel aan debuggen.
3) $var zou de headers moeten bevatten van je msg. Is dat gevuld met iets? zit daar de datum ook bij?

4) $result: om een of andere reden wil je sommige ascii tekens (ascii code 250 is nog steeds ascii hoor) kwijt
doet dat wat je verwacht en niet te veel? klopt wat in $result zit nog steeds

5) daarna ga je zoeken. Ofwel met mijn regex, ofwel met strpos.
5a) strpos(): wat is $pos? is dat niet FALSE (= niet gevonden); $ppp: klopt de inhoud van $ppp met wat je verwacht?

6) strtotime(): begrijpt strtotime in dit geval de datum? Is er iets bijzonders met de datumstring? bijvoorbeeld dat de spatie achter : onbreekt, of dat er een extra Enter is, of dat de naam van de dag in het Frans is.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

03/11/2023 11:59:12
Quote Anchor link
Elke Message heeft welzeker een datum als ik deze bekijk.
Als het php scripthe geen datum vind, dan staat deze ook niet in de dump van de variabele $var of result. Dat is snel gecheckt.
Dus het ligt er niet aan hoe de datum eruit gehaald zou moeten worden
Met dank
 
Ivo P

Ivo P

03/11/2023 21:48:51
Quote Anchor link
Als je datum wel in de raw file staat, maar niet in $var dan gaat $msgpart->extract_headers() mis.

How about:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$file
= "Bosche Bollen.msg";
$content = file_get_contents($file);

$aM = [];
$b = preg_match('#Date: ([A-Z]{3}, \d{1,2} [A-Z]{3} \d{4})#i', $result, $aM);

echo '<pre>' . print_r($aM, true) . '</pre>';
?>



Toevoeging op 03/11/2023 21:51:06:

Ik ben trouwens nog steeds benieuwd wat dan WEL in $var staat.

Ik kan me niet voorstellen dat alleen de datum verdwijnt. Zit er überhaupt wel inhoud in die var?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

05/11/2023 14:03:45
Quote Anchor link
Top, dit werkt beter zo te zien, moet het nog even verder onderzoeken.

natuurlijk staat in elke msg file een datum.

in jouw script werkt de preg_match pas als ik de non ascii tekens verwijderd heb

Niet een erg elegante methode de datum moet toch in één variabele op te halen zijn, maar zo werkt het ook .

Ga het (leter) op meerdere msg files uitproberen.

Dankjewel


Toevoeging op 06/11/2023 12:59:01:

Het gaat lukken.
Niet de schoonheidsprijs.
Tot zover staat de datum niet alleen bij Date: maar ook bij Sent: en CreationDate.

Met dank,via mailparse zou het volgens mij toch 'netter' moeten kunnen
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.