Makkelijker datums aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Tobias Tobias

Tobias Tobias

26/01/2011 13:44:01
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een voorraadbeheer voor ons lab, en ben aan het knooien met de houdbaarheidsdatum.

Probleem is dat de meeste collega's de ballen verstand van computers hebben, dus ik hoef er niet op te rekenen dat ze datums altijd in jjjj-mm-dd invoeren. Ik heb daarom een functiegeschreven die een datum in dd-mm-jjjj omzet in jjjj-mm-dd, zodat het goed in de database (mysql) geschreven wordt.

Toch heb ik het idee dat dit makkelijker en efficienter kan. Iemand suggesties?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
function datumVoorInvoer($datum){

    list($d, $m, $j) = split('[-]', $datum);
    
    if(strlen($j) == 2){ // is er wel 20 bij ingvoerd?
        $j = '20'.$j;
    }

    if(strlen($m) == 1){ // is er bij bv januari wel 01 ipv 1 ingevoerd
        $m = '0'.$m;
    }

    if(strlen($d) == 1){ // is er bv wel 01 ipv 1 ingevoerd
        $d = '0'.$d;
    }

    
    $datum_invoer = $j.'-'.$m.'-'.$d;
    return $datum_invoer;
    
}

?>
Gewijzigd op 26/01/2011 13:51:57 door Tobias Tobias
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:12:09
 
Tim Fendt

Tim Fendt

26/01/2011 13:46:10
Quote Anchor link
is dit niet beter/handiger?

list($jaar, $maand, $dag) = split('[-]', $datum);
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

26/01/2011 13:51:32
Quote Anchor link
Is idd nog korter, ik heb de originele post aangepast
 

26/01/2011 13:52:37
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

26/01/2011 14:10:50
Quote Anchor link


Dit is allemaal SELECT, daar kom ik wel uit.

Ik zoek iets om een dd-mm-jjjj-datum naar jjjj-mm-dd om te bouwen voor een INSERT
 
Chris -

Chris -

26/01/2011 14:12:52
Quote Anchor link
Het gaat erom dat je de data op een juiste manier de database in gooit, en op de juiste manier (zoals Karl al zei) eruit haal :-)
 

26/01/2011 14:16:39
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 26/01/2011 14:10:50:


Dit is allemaal SELECT, daar kom ik wel uit.

Ik zoek iets om een dd-mm-jjjj-datum naar jjjj-mm-dd om te bouwen voor een INSERT


Ja, je wilt toch weten wat die functie doet? Dan doe je een select, zodat je weet wat je terug krijgt. Wat let jou om die functie in een insert te stoppen?

Chris Horeweg op 26/01/2011 14:12:52:
Het gaat erom dat je de data op een juiste manier de database in gooit, en op de juiste manier (zoals Karl al zei) eruit haal :-)

Euhm, nee?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

26/01/2011 15:22:41
Quote Anchor link
ik heb even geknooid met de STR_TO_DATE

Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query("INSERT INTO test (datum) VALUES ((SELECT STR_TO_DATE('01-02-2013','%d-%m-%Y')))")
?>


Maar dit niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$x
= '01-02-2013';
$query = mysql_query("INSERT INTO test (datum) VALUES ((SELECT STR_TO_DATE($x,'%d-%m-%Y')))")
?>
Met of zonder 'om de $x

EDIT:
Toch wel, typfoutje gemaakt.
Werkend uiteindelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query("INSERT INTO test (datum) VALUES ((SELECT STR_TO_DATE('$datum','%d-%m-%Y')))");
?>


Allen bedankt voor de hulp

Men, wat kun je veel met mysql als je alle codes kent.
Gewijzigd op 26/01/2011 15:29:14 door Tobias Tobias
 

26/01/2011 15:45:19
Quote Anchor link
Nu moet je nog eens goed lezen en nadenken.
Het zijn functies. Je gebruikt alleen de select om te zien wat de functie doet.

Conclusie: Select hoeft in in de insert, aangezien het gewoon een functie is.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

26/01/2011 16:11:03
Quote Anchor link
klopt helemaal, bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.