Map met fotos tellen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

R

R

27/01/2007 01:17:00
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik heb een vraagje ik heb een soort van profielen script, althans daar ben ik mee bezig maar nu heb ik een probleem.

Wanneer een persoon zich aanmeld maakt hij een map aan op de server met zijn username, dit wordt gedaan zodat de persoon er fotos in kan uploaden en dat is dan zijn persoonlijke foto album.

Maar de vraag is nu ik wil een stukje code die eerst checked of er bestanden in die map zitten zo ja dan laat hij gewoon de gallery script zien zo nee dan moet hij zeggen persoon heeft nog geen persoonlijke foto album

hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 09:49:27
 
Niels Beckers

Niels Beckers

27/01/2007 01:27:00
Quote Anchor link
zo iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(empty($dir))
        {

            echo 'Deze map is leeg';
        }

?>
 
R

R

27/01/2007 01:38:00
Quote Anchor link
Ja zoiets... maar het werkt niet ????

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
elseif ($func == "alb")
{



$albsql = mysql_query("SELECT * FROM members where userid = '".$_GET['id']."'");
$albrow = mysql_fetch_array($albsql);


$checkdir = "./users/fotoalbum/$albrow[username]"; // map met album
if(empty($checkdir))
        {

            echo "Deze map is leeg";
        }

    else
    {

// Is er om een specifiek album gevraagd...?
if (isset($_GET['album'])) {
    $album = $_GET['album'];
}
else {

EN DE REST................

?>
 
Niels Beckers

Niels Beckers

27/01/2007 01:44:00
Quote Anchor link
wel tegoei zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$checkdir
= "./users/fotoalbum/$albrow[username]";

VERANDEREN

$checkdir = "./users/fotoalbum/".$albrow[username]."/";
?>

ben je zeker dat die link juist is?
 
R

R

27/01/2007 02:06:00
Quote Anchor link
het is wel goed want ik gebruik die link ook bij het ophalen van de fotos...

maarja als ik klik bij een persoon met een foto album dan laat hij gewoon een lege page zien,, wat ook klopt... maar ik wil dat hij dan zegt dat er geen fotoalbum is
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2007 02:15:00
Quote Anchor link
if(empty($checkdir))
empty checked niet de directory maar de inhoud van de variabele

Je zal toch de directory moeten uitlezen.
Zie opendir().
 
R

R

27/01/2007 02:27:00
Quote Anchor link
ik heb het doorgenomen,, maar heb nog steeds geen idee hoe ik het zou moeten doen
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2007 02:56:00
Quote Anchor link
Zoiets? (Niet getest).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$path
= 'mapnaam/';
$teller = 0;
if($dir = opendir($path))
{

    while (($file = readdir($dir)) !== false)
    {

         if(!is_dir($file))
         {

              $teller++;
          }
     }

     closedir($dir);
}

if($teller == 0)
{

    echo 'Niks gevonden';
}

else
{
    echo 'Aantal gevonden bestanden: ' . $teller;
}

?>
 
R

R

27/01/2007 03:12:00
Quote Anchor link
Yes!!! hij werkt...

ik was zelf bezig ook met opendir maar kwam er helemaal niet uit.... maar nogmaals thanks

alleen ik gebruik een windows server dus dan maakt hij het bestand thumbs aan enig idee hoe hij die uit de telling kan laten ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door R
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2007 03:26:00
Quote Anchor link
if(!is_dir($file))

Veranderen in:
if((!is_dir($file)) and ($file != 'bestandsnaam.extensie'))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.