map structuur hernoemen naar fotonaam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Bodo

rob Bodo

17/11/2008 15:03:00
Quote Anchor link
mappen structuur foto's
Ik ben bezig met het omzettten van een bestaande database naar een nieuwe database tabel.
Nu heb ik de volgende uitdaging: de foto's zitten in verschillende mappen opgeslagen,waarbij het item_id vertaald is in de mappen structuur.

In de nieuwe situatie moeten de foto' in een map large en small opgeslaan worden. En de item_id zou verwerkt moeten worden in de fotonaam.

vb:
\objecten\7\0\0\8\5\foto_groot\foto1.jpg zou moeten worden /70085_foto_groot_foto1.jpg
\objecten\7\0\0\8\5\foto_groot\foto2.jpg zou moeten worden /70085_foto_groot_foto2.jpg


\objecten\7\0\0\8\5\foto_klein\foto1.jpg zou moeten worden /70085_foto_klein_foto1.jpg
\objecten\7\0\0\8\5\foto_klein\foto2.jpg zou moeten worden /70085_fofot_klein_foto2.jpg


\objecten\7\0\0\8\6\foto_groot\woning1.jpg zou moeten worden large/70086_foto_groot_woning1.jpg
\objecten\7\0\0\8\6\foto_klein\woning1.jpg zou moeten worden small/70086_foto_klein_woning1.jpg
enz .

Wie kan me hier een tip geven,af me hierbij helpen.Het zijn enorm veel foto's , en handmatig is het niet te doen.
gr Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:51:33
 
Marco

Marco

17/11/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
\objecten\7\0\0\8\5\foto_groot\

en dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
\objecten\7\0\0\8\5\foto_klein\

altijd hetzelfde?
 
Rob Bodo

rob Bodo

17/11/2008 15:31:00
Quote Anchor link
voorbeeld
in map 7 zit map 0 zit map 0 zit map 8 zit map 5 zit map foto_groot zit foto
W70058CFRA4.jpg
W70058CFRA5.jpg
W70058CFRA6.jpg

in map 7 zit map 0 zit map 0 zit map 8 zit map 5 zit map foto_klein
W70058CFRA4.jpg
W70058CFRA5.jpg
W70058CFRA6.jpg

in map 7 zit map 0 zit map 0 zit map 8 zit map 6 foto_groot zit foto W70086CBEL1.jpg
W70086CBEL2.jpg

in map 7 zit map 0 zit map 0 zit map 8 zit map 6 foto_klein zit foto W70086CBEL1.jpg
W70086CBEL2.jpg
 
Marco

Marco

17/11/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$path
= "/objecten/7/0/0/8/5/foto_groot/foto1.jpg";

$seperator = "/";
$path = explode($seperator, $path);

$newpath = "/";
for($i = 2; $i < 7; $i++) {
    $newpath .= $path[$i];
}


$newpath .= "_".$path[7]."_".$path[8];

echo $newpath;
?>


Geeft:
http://dev.themadman.nl/test.php
 
Rob Bodo

rob Bodo

17/11/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Dat werkt, maar hoe moet ik alle foto's nu wijzigen, ik heb iets gevonden, dat een soort structuur maakt , is dat ergens hiervoor te gebuiken.of deze twee aan elkaar koppelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function map_rec($dir)
{

    $handle=opendir($dir);
    echo("<ul>\n");
    while(($file=readdir($handle))!==FALSE)
    {

        if($file!='.'&&$file!='..')
        {

            $point=$dir."/".$file;
            $filetype=filetype($point);
            echo("\t<li style=\"list-style-image:url('".$_SERVER['PHP_SELF']."?type=".$filetype."');\">".$file."</li>\n");

            if(is_dir($point))
            map_rec($point);
        }
    }

    echo("</ul>\n");
}


map_rec('c:/objecten')
?>
 
Marco

Marco

17/11/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Je moet inderdaad een scriptje schrijven waar je alle files binnen afgaat, maar ik neem aan dat alles in \objecten\7\0\0\8\5\foto_groot\ en \objecten\7\0\0\8\5\foto_klein\ staat?
 
Rob Bodo

rob Bodo

17/11/2008 16:44:00
Quote Anchor link
Staat in verschillende mappen,
ik heb even een testplaats gemaakt waar je kunt kijken hoe het eruit ziet.
ftp host: iworx7.webxtra.net
hostmap : public_html/
inlognaam:[email protected]
paswoord : tester

gr Robert
 
Marco

Marco

17/11/2008 17:05:00
Quote Anchor link
Mm, das iets moeilijker dan ik gehoopt had. Moet ik even over nadenken.
 
Rob Bodo

rob Bodo

20/11/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Marco,
Ik wil je bedanken voor je hulp, je hebt me geweldig geholpen. Doe zo verder.
groetjes Robert
 
Marco

Marco

21/11/2008 10:19:00
Quote Anchor link
Geen probleem, daar zijn we voor bij PHPHulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.