Mappen op alfabetische volgorde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 14:18:03
Quote Anchor link
verwijderd
Gewijzigd op 26/09/2011 19:13:21 door Jack deGroot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 04:44:43
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 14:53:31
Quote Anchor link
Beste allemaal,

De andere topic is gesloten, we kunnen hier verder gaan.

Robin Krijger
 
Jasper DS

Jasper DS

25/09/2011 14:58:15
Quote Anchor link
oke en da vraag is hoe zet ik de mappen alfabetisch?
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

25/09/2011 14:59:31
Quote Anchor link
zo, dat was me het huishouden wel weer. Ik heb het andere topic verwijderd en de overbodige reacties hier verwijderd zodat we hier gewoon verder kunnen gaan. Dus: Back to topic![/modedit]
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 15:01:08
Quote Anchor link
Beste Jasper,

Ja, ik heb gepuzzeld maar kom er tot nu toe niet echt uit. Zou je me kunnen helpen?

Groeten Robin Krijger
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2011 15:02:31
Quote Anchor link
Al gekeken naar asort()
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 15:08:13
Quote Anchor link
Aar, zo iets zou ik moeten hebben.

iets van?
asort($file);
foreach ($file as $key => $val) {
echo "$key = $val\n";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2011 15:23:23
Quote Anchor link
Ja, probeer die eens toe te voegen voor je foreach?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2011 15:24:35
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan.
Dit is een functie die een array sorteert en ook alle array's in het array weer sorteert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function sort_array($array)
{

    sort($array);
    foreach($array as $key => $value)
    {

        if(is_array($value))
        {

            $array[$key] = sort_array($value);
        }
    }

    return $array;
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2011 15:25:08
Quote Anchor link
Ja, probeer die eens toe te voegen voor je foreach?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
if(!empty($directories))
{

    $achtergrond=0;
    echo '<table>';
 
    $sorteren = array();
    asort($sorteren);
    foreach($directories as $directory)
      {

        $achtergrond ^= 1;
        $sorteren[] = $directory;
        if (is_array($sorteren))
        array_multisort($sorteren, SORT_DESC, $directories);
        echo '<tr>';
        echo '<td class="achtergrond'.$achtergrond.'"><img src="images/folder.gif" class="albumicoon" alt="" /><a href="?pagina=smoelenboek&amp;map='.$map.$directory['file'].'">$file\n</a><br />';
        echo '<b>Laatst gewijzigd:</b>';
        echo $directory['date'];  
        echo '</td>';
        echo '</tr>';
      }
  
    echo '</table>';
    echo '<img src="images/lijn.gif" alt=""/>';
}

?>
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 15:34:09
Quote Anchor link
Beste Aar en Santhe,

Bij deze zou ik het willen:$

Wat moet ik veranderen bij deze?

else{
if ($handle = opendir('media/fotos/')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
echo '<table border="0">';
$kleur2 = "<tr class='odd'>";
if(isset($kleur)){
echo $kleur;
unset($kleur);
}
else{
$kleur = '<tr>';
echo $kleur2;
}
echo '<td VALIGN="top" ALIGN="left" BORDER="0">';
echo "<div class=\"font\"><a href=\"?map=$file\" class=\"album-link\" TARGET=\"_top\">$file\n</a></div>";
echo "</td><td VALIGN=\"top\" ALIGN=\"right\"><a href=\"?map=$file\" TARGET=\"_top\"/><img alt=\"Bekijk\" border=\"0\" value=\"Bekijk\" src=\"images/view.png\" >
</a></td></tr>";
} echo '</table>';
}
}
closedir($handle);
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2011 15:39:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar glob().
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 15:41:42
Quote Anchor link
Santhe,

Mijn php is niet zo goed om glob te begrijpen.

Robin Krijger
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2011 15:43:35
Quote Anchor link
Ik moet nu helaas weg. Misschien iemand anders die je verder helpt?
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 15:46:15
Quote Anchor link
Bedankt Santhe
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2011 16:08:00
Quote Anchor link
<offtopic>
Wat betekent ^= in deze regel?

$achtergrond ^= 1;
</offtopic>
Gewijzigd op 25/09/2011 16:10:22 door Ozzie PHP
 
Jack deGroot

Jack deGroot

25/09/2011 16:26:58
Quote Anchor link
Ozzie, ik zou het niet weten ik heb deze op internet gevonden.
Daarom heb ik jullie hulp ingeschakeld, ik kwam er niet uit.
 
Wouter J

Wouter J

25/09/2011 16:35:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/09/2011 16:08:00:
<offtopic>
Wat betekent ^= in deze regel?

$achtergrond ^= 1;
</offtopic>

Dit is de xor-assignment operator, zoals te zien op language.operator.assignment
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

25/09/2011 16:58:50
Quote Anchor link
1^1=0
0^1=1

Zo wisselt hij dus steeds van waarde, waardoor je overzichtelijkere tabellen krijgt. Omdat je dan .achtergrond1 een andere kleur geeft dan .achtergrond0
Gewijzigd op 25/09/2011 17:11:48 door Jacco Brandt
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/09/2011 17:06:28
Quote Anchor link
Sorry, verkeerde topic
Gewijzigd op 25/09/2011 17:09:36 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2011 17:28:14
Quote Anchor link
@Wouter @Jacco: thanks, wist ik niet.

Bas IJzelendoorn op 25/09/2011 14:59:31:
zo, dat was me het huishouden wel weer. Ik heb het andere topic verwijderd en de overbodige reacties hier verwijderd zodat we hier gewoon verder kunnen gaan. Dus: Back to topic![/modedit]

Het leven van een moderator gaat niet over rozen he Bas :-)
Goed bezig!
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.