Mappen sorteren op aanmaakdatum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Killerpuppy

Killerpuppy

26/06/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik weet dat het mogelijk moet zijn om mappen te sorteren op aanmaak datum.

maar ik weet even niet meer hoe. . .
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:23:51
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

26/06/2006 20:17:00
Quote Anchor link
ORDER BY datumaangemaakt DESC

GR. mebus!
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2006 20:17:00
Quote Anchor link
Kijk eens bij alle file functies.
 
Killerpuppy

Killerpuppy

26/06/2006 20:26:00
Quote Anchor link
het gaat dus om de mappen op de server. niet uit een database.

Ik heb de file functies bekeken.
Maar als ik probeer om de functie om de tijd van een file te krijgen dan wil die dat niet op een map doen.
 
Killerpuppy

Killerpuppy

26/06/2006 22:07:00
Quote Anchor link
Ik zoek dus eigenlijk iets vergelijkbaars aan de functie om de datum van de laatste wijziging van een bestand te krijgen.

Alleen nu voor een map.
Iemand nog een idee?
 
Killerpuppy

Killerpuppy

10/07/2006 22:49:00
Quote Anchor link
Is er helemaal niemand die me hier mee kan helpen?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/07/2006 23:19:00
Quote Anchor link
Als het niet op een map wil, probeer dan met behulp van dezelfde pagina's eens om alle files in de map te lezen, bij het lezen van elke file, haal je per file de datum op, die stop je in een array, array sorteren, die echo'en en voila :)
 
Killerpuppy

Killerpuppy

11/07/2006 01:07:00
Quote Anchor link
Ik heb nu de aanmaak datum op het scherm.
Dat is gelukt met het volgende scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$path
=  './';

echo "<table>";

    $file_array = array();
    $hndl = @opendir($path);
    while (($file=readdir($hndl)) !== false)
    {

        if ($file != '.' && $file != '..')
        {

            $file_array[] = $file;
        }
    }

    closedir($hndl);


for ($i=0; $i<count($file_array); $i++)
//display the list of files
{
    $value = $file_array[$i];
    $date_m_array[] = filemtime($value);
    $datum = date('d-M-Y', $date_m_array[$i]);

if(is_dir($value))
    {

    echo "<tr><td><a href='$value'>$value</a></td>";
    echo "<td>$datum</td></tr>";
    }
}

echo "</table>";
?>


Nu moet ik alleen nog even sorteren.
En dan het liefst van nieuwste naar oudste.
Dus de nieuwste bovenaan.

Kan iemand me daar even mee helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Killerpuppy
 
Bo az

Bo az

11/07/2006 01:35:00
Quote Anchor link
Dit lijkt te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$path
=  './';

$files = array();

$handle = opendir($path);

while(($file=readdir($handle)) !== false){
    if ($file != '.' && $file != '..' && is_dir($file)){
        $files[date('Y-m-d', filemtime($file))] = $file;
    }
}


closedir($handle);

ksort($files);

echo '<pre>'.PHP_EOL;
print_r($files);
echo '<pre>'.PHP_EOL;
    
?>
 
Kalle P

Kalle P

11/07/2006 01:35:00
Quote Anchor link
Beide sorteer algoritmes zijn goed. Je kan ook googlen als je niet wil inschrijven op phpclasses (wat ik je nietaanraad tenzij je veel spam wilt krijgen of er dagelijks wat vandaan haalt. Anders google je ff op: mergesort php of quicksort php
Quicksort:
http://www.phpclasses.org/browse/file/2451.html
Mergesort:
http://www.phpclasses.org/browse/file/2454.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.