max en min value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

23/02/2015 21:45:42
Quote Anchor link
ik heb een query, na het oproepen van de gewenste waarde wil ik hieruit de max en min value weten

maar hier zit ik vast want de max en min werken alleen met een array, maar als ik via een while loop werk heb ik toch een array? niet
want als ik de echo van $meterstand_maand in de while loop, krijg ik al mijn waardes te zien
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$maand
= date("n");
$alle_waarden_maand =mysql_query("SELECT * FROM elektriek WHERE DATE_FORMAT(datum_elec,'%c')='$maand'");
$aantalrijen=mysql_num_rows($alle_waarden_maand);
 while($row_alle_waarden_maand = mysql_fetch_array($alle_waarden_maand))
{

$meterstand_maand=$row_alle_waarden_maand['meterstand_elec'];
$max_value= max($meterstand_maand);
}


echo $max_value;
?>


dit geeft hij aan als fout (zegt dat hij max op array moet hebben
Gewijzigd op 23/02/2015 21:48:47 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:04:26
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/02/2015 21:52:25
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

23/02/2015 21:58:14
Quote Anchor link
tja

nog niet helemaal
Gewijzigd op 23/02/2015 22:02:19 door chris Bosmans
 
Pipo Clown

Pipo Clown

23/02/2015 21:59:12
Quote Anchor link
Probeer onderstaande query eens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$alle_waarden_maand =mysql_query("SELECT *, MAX(meterstand_elec) AS hoogste, MIN(meterstand_elec) AS laagste  FROM elektriek WHERE DATE_FORMAT(datum_elec,'%c')='$maand'");


Hiermee haal je met $row['hoogste'] en $row['laagste'] meteen de hoogste en laagste waarde er uit.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

23/02/2015 22:01:49
Quote Anchor link
Yezz

laaste werkt, merci voor de hulp
min en max indezelfde Query
 
Ivo P

Ivo P

24/02/2015 04:37:18
Quote Anchor link
In een query alleen niet * mengen met min () en max().
Dan komt er onzin uit.

http://wiki.pfz.nl/groupby
Gewijzigd op 24/02/2015 04:37:51 door Ivo P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.