Max image size in mijn code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ray B

Ray B

06/11/2006 14:51:00
Quote Anchor link
Hallo, ik wou graag weten hoe ik bij mijn huidige php script een check voor max img width & height doet.

op dit moment heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$new_file_name
[0]="01.jpg";
$new_file_name[1]="02.jpg";
$new_file_name[2]="03.jpg";

$path1= $upload_dir.$new_file_name[0];
$path2= $upload_dir.$new_file_name[1];
$path3= "upload/".$new_file_name[2];

copy($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'][0], $path1);
copy($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'][1], $path2);
copy($HTTP_POST_FILES['ufile']['tmp_name'][2], $path3);

echo "File Name :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][0]."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'][0]."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'][0]."<BR/>";
echo "<img src=\"$path1\" width=\"140\" height=\"35\">";
echo "<P>";

echo "File Name :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][1]."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'][1]."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'][1]."<BR/>";
echo "<img src=\"$path2\" width=\"54\" height=\"35\">";
echo "<P>";

echo "File Name :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][2]."<BR/>";
echo "File Size :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['size'][2]."<BR/>";
echo "File Type :".$HTTP_POST_FILES['ufile']['type'][2]."<BR/>";
echo "<img src=\"$path3\" width=\"624\" height=\"407\">";
?>


Ik ben best nieuw met php en snap nog niet helemaal waar en hoe ik daar na een max size bij moet parkeren.

Alsvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:18:29
 
Frank -

Frank -

06/11/2006 15:00:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES is ernstig verouderd, dit mag je veranderen in $_FILES.
 
K i p

K i p

06/11/2006 15:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    if ($_FILES['ufile']['size'] > 999) //999 is het aantal bytes
    {
        echo 'Te groot. ';
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
@Boris: dat geeft de bestandsgrootte niet de hoogte of breedte van een afbeelding.

Om de breedte en hoogte te bepalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$breedte
= imagesx($_FILES['ufile']['tmp_name']);
$hoogte = imagesy($_FILES['ufile']['tmp_name']);
?>


Vergeet niet dat deze functies alleen op plaatjes werken, dus je moet wel eerst controleren of het geuploade bestand ook daadwerkelijk een afbeelding is.
 
Bo az

Bo az

06/11/2006 16:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
list($width, $height) = getimagesize($_FILES['ufile']['tmp_name']);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Ray B

Ray B

07/11/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Bedankt mensen hier heb ik denk ik wel wat aan! Ga er meteen maar ff mee aan de slag thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.