md5 decrypten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »
Dani

Dani

05/11/2005 15:52:00
Quote Anchor link
beste,

Ik heb een login systeem gemaakt. en nu ben ik beland bij het recover password gedeelte. Alle wachtwoorden worden ge md5't en staan zo in het database. Alleen ik weet nu niet hoe ik die kan decrypten zodat ik het wachtwoord in een email kan versturen.

Ik hoop dat ik jullie voldoende heb geinformeerd. en hopelijk kunnen jullie mij helpen.


Met vriendelijke groet,
Daniel
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 04:11:47
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

05/11/2005 15:54:00
Quote Anchor link
Dat kan niet met MD5 :)
MD5 is een "hash"-algoritme, er worden allerlei sommetjes en afrondingen overheen gehaald om uiteindelijk op een string van 32 hexadecimale karakters te komen.

Je moet het nieuwe wachtwoord automatisch genereren en naar de aanvrager mailen.
Gewijzigd op 05/11/2005 15:55:00 door Remco van Arkelen
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

05/11/2005 15:55:00
Quote Anchor link
// foutje :)
Gewijzigd op 05/11/2005 15:55:00 door Remco van Arkelen
 
Jelmer -

Jelmer -

05/11/2005 16:01:00
Quote Anchor link
Remco:
Je moet het nieuwe wachtwoord automatisch genereren en naar de aanvrager mailen.
Of nog beter, je stuurt een gebruiker naar een pagina waar hij/zij een nieuw wachtwoord kan invoeren. (uiteraard met een uniek id om buitenstaanders weg te houden) Zo kunnen vervelende mensen niet het wachtwoord (laten) veranderen van mensen die hun wachtwoord prima weten.
 
Eric Cartman

Eric Cartman

05/11/2005 16:05:00
Quote Anchor link
Download een brute-force programma en laat je PC een paar uur aanstaan (met zo min mogelijk applicaties) en hij probeert alles te hashen met md5, totdat ie dezelfde hash heeft ~_~...
 
Dani

Dani

05/11/2005 16:16:00
Quote Anchor link
haha, lol Jip.

hmm, dat is geen optie, en de opties hierboven vind ik nogal riskant, aangezien anderen dit ook kunnen gaan gebruiken. Maar een nieuw wachtwoord genereren.. ik denk dat ik dat maar ga doen :)

bedankt mensen!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/11/2005 16:39:00
Quote Anchor link
Brute force... tijd teveel :P

Voor 4 karakters duurt het 4 min. voor 5 duurt het 12 min en voor 8 langer dan 8 uur. En dan moeten we er 32...
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

05/11/2005 16:47:00
Quote Anchor link
En heb je dan alle cijfers en tekens meegerekent? Of alleen kleine letters...
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

05/11/2005 17:00:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat jullie wel weten dat een md5 alleen uit a-f en 0-9 bestaat? er zijn prima manieren om een string van 8 tekens binnen t uur te doen hoor;)
 

05/11/2005 17:11:00
Quote Anchor link
Fijn om te weten. ;)
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

05/11/2005 17:20:00
Quote Anchor link
Arjan:
Brute force... tijd teveel :P

Voor 4 karakters duurt het 4 min. voor 5 duurt het 12 min en voor 8 langer dan 8 uur. En dan moeten we er 32...
Wat jij zegt klopt niet helemaal ;) een md5 hash is altijd 32 tekens... wat in vorige posts werd bedoelt met het aantal tekens, waren het aantal tekens waarvan de hash gemaakt moet worden... ze leveren allemaal een hash van 32 tekens op ^^
 

05/11/2005 17:23:00
Quote Anchor link
Dat klopt idd. Het kenmerk van een MD5 hash, is dat ie altijd 32 tekens is.
 
Han eev

Han eev

05/11/2005 18:27:00
Quote Anchor link
En md5 valt bijna niet te kraken...
Ik ga is even een brute force scrippie maken ;)
heb ik weer wat te doen...

Edit:
Het is me gelukt
alleen als ik bijv. Wachtwoord Han doe dan heeft ie het zo
Maar als ik ikke doe doet hij er al langer over^^
Gewijzigd op 05/11/2005 18:54:00 door Han eev
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/11/2005 19:47:00
Quote Anchor link
@ Daniel : ik ben er toevallig mee bezig voor mijn site en ik kan je vertellen dit is nog niet zo eenvoudig als zo wordt geschetst.

Waar je aan kan denken is o.a. het volgende:
komt de gebruiker voor in de database en is dit ook uniek als inlognaam want stel je voor dat je hier op selecteerd en dan komt er 2 keer voor de naam Jan :-)

Wanneer bij mij het loopt dan zal ik je helpen voor zover ik kan voorlopig ben ik nog aan het "stoeien"!!!
Groet, lissy
 
EdwinG

EdwinG

05/11/2005 20:46:00
Quote Anchor link
Wat ik zou doen bij een wachtwoord reset:
1 Zodra gebruiker klikt op 'wachtwoord vergeten' vragen naar gebruikersnaam EN e-mail adres.

2: Stuur naar het email adres een mailtje met daarin een link. Deze link bevat een uniek id (die niet te raden is).
(Doe dit alleena ls de gegeven gebruikersnaam en email adres op de zelfde manier in de db staan.)

3: Gebruiker klikt op de link in het email bericht, en krijgt een pagina voor zich waar hij een nieuw wachtwoord in kan vullen.

4: Zorg dat de pagina in stap 3 slechts een korte tijd bruikbaar is. (half uur ofzo)

Punt 4 is te regelen door bij aanvraag (punt 1) in een tabel een id te maken, plus een timestamp van dat moment. Indien de reset pagina wordt opgeroepen, de timestamp bij de gegeven ID uit de db halen, en kijken naar het verschil tussen de timestamp en de huidige tijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.