md5 details ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:06:00
Quote Anchor link
hallo, ik ben bezig met een inlog systeempje. Alleen wanneer ik de gegevens ophaal uit mijn database, en vervolgens tel of de ingevoerde details bestaan, werkt hij niet.
Toen probeerde ik om alleen de user te controlleren en toen werkte die wel. Ik denk dus dat het probleem zit in het ophalen van het password met dat md5 gedoe.
Dit is het stukje code wat daarvoor zorgt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM users WHERE user = '$user' AND pass = md5('$pass')


iemand een idee waar het fout kan gaan?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 00:07:53
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/04/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je password field er uit in de database?
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` (
  `user` varchar(20) NOT NULL,
  `pass` varchar(20) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`user`),
  UNIQUE KEY `user` (`user`)
)

dit heb ik zo uit phpmyadmin gekopieerd
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/04/2009 16:14:00
Quote Anchor link
`pass` varchar(20) NOT NULL,

Daar gaat het al mis. Een MD5 string is 32 karakters lang.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:15:00
Quote Anchor link
dus als ik hem varchar(32) maak zou hij moeten werken?
 
GaMer B

GaMer B

03/04/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Ja.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:23:00
Quote Anchor link
@Jurgen: verandert en hij werkt nu, bedankt voor je snelle reacties.

@GaMer13: Ik vroeg dat omdat ik dacht dat je hiervoor misschien een special type nodig. Ik zie altijd, als ik een table aanmaak, lijsten vol soorten staan.
 
GaMer B

GaMer B

03/04/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Klopt, maar over het algemeen heb je alleen INT, VARCHAR, DATE/TIME (DATETIME)en ENUM nodig.
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 16:27:00
Quote Anchor link
Toch zo geweldig dat MySQL... Verneukt je data zonder enige waarschuwing en je mag vervolgens lekker gaan debuggen.

Mocht je een held zijn en toch met deze shitzooi door willen werken, ga de boel dan in elk geval configureren. Dan krijg je een foutmelding wanneer je data in een veld probeert te stoppen wat niet aan de voorwaarden voldoet.

Een fatsoenlijke database hoef je niet te vertellen dat niet passende data niet kan worden opgeslagen, bij MySQL moet je dat wel aangeven. En wanneer je vergeet om iedere keer weer opnieuw de boel te configureren, kun je de database nooit vertrouwen, ieder willekeurig moment kan het weer fout gaan. Gelukkig hebben een hoop beginners een zee van tijd en snappen ze niet dat al deze onzin volkomen overbodig is. Een kinderhand is snel gevuld...

Tip: Gebruik een betrouwbare database, scheelt je een hoop tijd.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Ik ga wel even kijken naar dan configureren.
Gelukkig was er bij nog niks verneukt, ik maakt het ook alleen maar om te kijken hoe het precies werkte.
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Niks verneukt? Stond er dan nog geen data in jouw tabelletje? Waarom ga je dan een SELECT doen op een tabel waarvan je weet dat er geen data in staat? Dan is het toch logisch dat je geen resultaten krijgt of niet dan?
Quote:
Alleen wanneer ik de gegevens ophaal uit mijn database

Kortom, er staat al corrupte data in jouw database, zie de corrupte md5-hashes. En ja, dat heb je allemaal aan het überbrakke MySQL te danken.

Vergeet MySQL en ga een echte database gebruiken, scheelt je heel veel tijd. Een database, DBMS, moet je data beschermen en niet verknallen.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/04/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Even iets heel anders: is het niet juist veel veiliger om md5-hashes verkort op te slaan? Dan zouden ze dus nooit omkeerbaar zijn?

Een md5-hash maakt 32 karakters aan, als je nu 20 karakters daarvan opslaat en telkens je md5-hash via substr() verkort naar 20 en dan vergelijkt....of praat ik nu onzin?
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

03/04/2009 16:57:00
Quote Anchor link
maar op jouw manier zijn die andere 12 karakters weg... dus ook een stukje van je wachtwoord?
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Lijkt mij onzin, met 20 karakters is het eenvoudiger om een passende hash te maken dan met 32 karakters.

Maar wat je ook doet, zorg voor een goed wachtwoord. Dat is de basis van een veilig systeem, een wachtwoord van 4 karakters is altijd binnen enkele seconden gekraakt. Het maakt dan echt niet uit welke hashingmethode je gebruikt.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/04/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Thijs van den Berg schreef op 03.04.2009 16:57:
maar op jouw manier zijn die andere 12 karakters weg... dus ook een stukje van je wachtwoord?

Ja maar daar doe je verder toch niks meer mee...
 
Erwin Geen

Erwin Geen

03/04/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Is er wanneer je de laatste 12 karakters weg laat geen kans dat een ander wachtwoord ook zal werken?
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Warchief schreef op 03.04.2009 18:22:
Is er wanneer je de laatste 12 karakters weg laat geen kans dat een ander wachtwoord ook zal werken?
Ja, die is er. Die kans is er altijd al, maar met slechts 20 karakters is die kans nog groter.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/04/2009 20:02:00
Quote Anchor link
Er kunnen best dezelfde hashes in de database staan maar dan is altijd nog de gebruikersnaam anders. Desnoods sla je hem op met een unieke randomcode bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$salt
= 'DJHWU(*@^#923718236124tUEWYUT';

$pass = 'Password!123$';

$hash = md5($pass.$salt);
//Dit insert je in de DB



//Dit doe je op de pagina waar je wil authenticeren.

$query = "SELECT id FROM users WHERE username=username AND password=MD5(".$_POST['password'].$salt.")";

//wel natuurlijk $_POST[''] beveligen met bijv mysql_real_escape_string();

?>


ZO wordt het al een stuk moeilijker om een password te raden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.