md5 encryptie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco M

Marco M

21/01/2011 19:06:16
Quote Anchor link
Ik ben nu al even aan klooien om MD5 goed werkend te krijgen in mijn registratie formulier maar het lukt mij op 1 of andere manier niet. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd.

Als ik bij de INSERT query van $ww het volgende maak md5($ww) dan komt het wachtwoord met md5 encryptie in de database te staan. Maar ik kan dan alleen maar getallen invoeren geen letter of tekens dan werkt de query niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

if (isset($_POST["reg"])){
    $vnaam=$_POST["voornaam"];
    $anaam=$_POST["achternaam"];
    $email=$_POST["emailadres"];
    $ww=$_POST["wachtwoord"];
    $ww2=$_POST["cwachtwoord"];
    
    $validmail = preg_match('/^[^@]+@[a-zA-Z0-9._-]+\.[a-zA-Z]+$/', $email);
    $query = mysql_query("SELECT emailadres FROM members WHERE emailadres = '".mysql_real_escape_string($email)."'");
    $row = mysql_fetch_assoc($query);
    $zoekemail = $row['emailadres'];
    unset ($row, $query);

    

    if ($email == "" || $ww == ""){
    echo"Vul alle verplichte velden in";
    }

    elseif(!$validmail){
        echo"Ongeldig emailadres";
    }

    elseif(strcmp($ww, $ww2)!= 0 ){
        echo "Wachtwoord komt niet overeen";
    }

    elseif($email == $zoekemail){
        echo"Emailadres is al in gebruik";
    }

    else{
        $sql = mysql_query("INSERT INTO members (voornaam, achternaam, emailadres, wachtwoord, cwachtwoord)VALUES ('$vnaam', '$anaam', '$email', '$ww', '$ww2')") or die ("INSERT query werkt niet");
        header ("Refresh: 5; url=index.php");
    echo "U bent succesvol geregistreerd";
    exit;
    }
}

?>

</td></tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:35:17
 

21/01/2011 19:18:39
Quote Anchor link
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') niet met isset($_POST['reg']).
- Variabelen kopieren (regel 4 t/m 8) is nergens voor nodig.
- E-mailadressen zijn moeilijk te controleren. Jou regex heeft ook niet zoveel zin.
- Foutafhandeling is niet goed. Zie wat mysql_query terug geeft.
- Zie ook bijvoorbeeld trim.
- Variabelen buiten quotes voorkomt veel fouten.
- sql injections mogelijk, zie mysql_real_escape_string.
- Gebruik geen 'or die'. Dat is geen foutafhandeling.
- Dit hoort niet midden in een tabel voor te komen.
- Let op dat je geen output hebt boven de header.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/01/2011 19:21:08
Quote Anchor link
karl was me voor
Gewijzigd op 21/01/2011 19:24:40 door Jordi Kroon
 

21/01/2011 19:24:12
Quote Anchor link
Jordi kroon op 21/01/2011 19:21:08:
(...)
- controleren of er gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' {


Het staat er boven goed, toch doe je het nog fout.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/01/2011 19:25:18
Quote Anchor link
klopt was een haakje vergeten xD
 

21/01/2011 19:29:38
Quote Anchor link
En in principe hoeft mysql_real_escape_string niet over het wachtwoord veld als je md5 gebruikt, aangezien je dan geen 'onveilige' tekens krijgt. Gebruik ook een salt.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/01/2011 19:41:25
Quote Anchor link
uhm waarom gooi je wachtwoord EN je controle van het wachtwoord in de database

Je kan beter 1 tabel met wachtwoord maken , en 2 velden in je form
Komt pass1 overeen met pass2 dan dan zet je pass1 in de database pass2 niet want dat is onnodig

Offtopic:
Is phphulp zo traag of ligt het aan mij
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

21/01/2011 19:52:38
Quote Anchor link
Offtopic @ Jordi
Komt omdat we een poging deden tot smiley's posten bij 't Koffiehoek topic "Wat eten jullie?" volgens mij...
Gewijzigd op 21/01/2011 19:53:07 door Jurrian Nijland
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/01/2011 19:54:23
Quote Anchor link
Ohke
 
Marco M

Marco M

21/01/2011 20:30:03
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties ik ga wat klooien met de bovenstaande reacties.
Maar ik heb nog een paar vraagjes:
Als ik de variabele weg haal dan krijg ik allemaal error meldingen. Dus ik snap niet precies wat daar mee bedoelt wordt.

En mijn vraag die ik had is ook nog niet helemaal duidelijk hoe ik md5 moet gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
$dbconn
= mysql_connect("localhost","root","usbw") or die("Unable to connect to server");
$db = mysql_select_db("database", $dbconn) or die("Database not found");
?>

    <script language="JavaScript">
    function change (object){
        var obj = document.getElementById(object);
        if(obj.value == ""){
            obj.value = object;
        }
    }
    </script>
<table>
    <h1>Registratie</h1>
    <form action="index.php" method="post" name="register">
                                    <input type="hidden" id="voornaam" OnChange="change('invoerveld')" id="voornaam"/>
                                    <input type="hidden" id="achternaam" OnChange="change('invoerveld')" id="achternaam"/>
                                    <input type="hidden" id="emailadres" OnChange="change('invoerveld')" id="emailadres"/>
                                    <input type="hidden" id="wachtwoord" OnChange="change('invoerveld')" id="wachtwoord"/>
        <tr><td>Voornaam:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
        <tr><td>Achternaam:</td><td><input type="text" name="achternaam" /></td></tr>
        <tr><td>Emailadres:</td><td><input type="text" name="emailadres" /></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" /></td></tr>
        <tr><td>Bevestig Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="cwachtwoord" /></td></tr>
        <tr><td><input type="submit" name="reg" value="registreren" /></td><td>
    </form>
</td></tr>
</table>

<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $vnaam=$_POST["voornaam"];
    $anaam=$_POST["achternaam"];
    $email=$_POST["emailadres"];
    $ww=$_POST["wachtwoord"];
    $ww2=$_POST["cwachtwoord"];
    
    $validmail = preg_match('/^[^@]+@[a-zA-Z0-9._-]+\.[a-zA-Z]+$/', $email);
    $query = mysql_query("SELECT emailadres FROM members WHERE emailadres = '".mysql_real_escape_string($email)."'");
    $row = mysql_fetch_assoc($query);
    $zoekemail = $row['emailadres'];
    unset ($row, $query);

    

    if ($email == "" || $ww == ""){
    echo"Vul alle verplichte velden in";
    }

    elseif(!$validmail){
        echo"Ongeldig emailadres";
    }

    elseif(strcmp($ww, $ww2)!= 0 ){
        echo "Wachtwoord komt niet overeen";
    }

    elseif($email == $zoekemail){
        echo"Emailadres is al in gebruik";
    }

    else{
        $sql = mysql_query("INSERT INTO members (voornaam, achternaam, emailadres, wachtwoord)VALUES ('$vnaam', '$anaam', '$email', '$ww')") or die ("INSERT query werkt niet");
        header ("Refresh: 5; url=index.php");
    echo "U bent succesvol geregistreerd";
    exit;
    }
}

?>
 
Pim -

Pim -

21/01/2011 21:03:28
Quote Anchor link
Denk eraan dat je md5 ook in raw binair op kan slaan in MySQL en daarmee wat geheugen kan besparen. md5($string, true);
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

21/01/2011 21:06:14
Quote Anchor link
vergeet niet de rest van je script waar je $vnaam $anaam etc hebt staan dan ook te veranderen naar $_POST['voornaam'] $_POST['achternaam'] etc
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2011 21:35:17
Quote Anchor link
Marco M op 21/01/2011 20:30:03:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $validmail
= preg_match('/^[^@]+@[a-zA-Z0-9._-]+\.[a-zA-Z]+$/', $email);
?>


Weet je wat er nu in $validmail staat?

Quote:
Return Values

preg_match() returns the number of times pattern matches. That will be either 0 times (no match) or 1 time because preg_match() will stop searching after the first match. preg_match_all() on the contrary will continue until it reaches the end of subject. preg_match() returns FALSE if an error occurred.
 
Marco M

Marco M

21/01/2011 22:33:50
Quote Anchor link
Pim - op 21/01/2011 21:03:28:
Denk eraan dat je md5 ook in raw binair op kan slaan in MySQL en daarmee wat geheugen kan besparen. md5($string, true);

Ik begrijp niet helemaal wat je hiermee bedoelt, kun je mij misschien een uitleg geven hierover?



Toevoeging op 21/01/2011 22:35:07:

Thomas van den Bulk op 21/01/2011 21:06:14:
vergeet niet de rest van je script waar je $vnaam $anaam etc hebt staan dan ook te veranderen naar $_POST['voornaam'] $_POST['achternaam'] etc


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = mysql_query("INSERT INTO members (voornaam, achternaam, emailadres, wachtwoord)VALUES ('".$_POST['voornaam'].", ".$_POST['achternaam'].", ".$_POST['emailadres'].", ".$_POST['wachtwoord']."')");
[/code/
Ik heb het gedaan bij de query, maar daar wil het niet lukken. Ik ga er vanuit dat ik iets fout doe... ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2011 22:39:22
Quote Anchor link
Je mist enkele quotes om de data heen en je mist de beveiliging van mysql_real_escape_string() tegen sql-injection.
 

21/01/2011 22:44:29
Quote Anchor link
Oftewel, mijn allereerste post is nog steeds van toepassing.
 
Marco M

Marco M

21/01/2011 22:47:49
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/01/2011 22:39:22:
Je mist enkele quotes om de data heen en je mist de beveiliging van mysql_real_escape_string() tegen sql-injection.


Ik heb nou zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
('".mysql_real_escape($_POST['voornaam'])."', '".mysql_real_escape($_POST['achternaam'])."', '".mysql_real_escape($_POST['emailadres'])."', '".mysql_real_escape($_POST['wachtwoord'])."')")

Maar dan krijg ik de volgende melding:
Call to undefined function mysql_real_escape() in
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2011 22:49:14
Quote Anchor link
Je leest ook niet goed.
 

21/01/2011 22:49:30
Quote Anchor link
Lezen.
 
Marco M

Marco M

21/01/2011 22:52:31
Quote Anchor link
Ik heb ook gelezen alleen dan begrijp ik niet precies hoe je het bedoelt.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2011 22:54:12
Quote Anchor link
Marco M op 21/01/2011 22:52:31:
Ik heb ook gelezen alleen dan begrijp ik niet precies hoe je het bedoelt.


Je hebt NIET goed gelezen. Dit: mysql_real_escape() was NIET mijn antwoord.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.