md5 of SHA1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 16:36:59
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil graag mijn wachtwoord beveiligen.
Normaal gebruik ik altijd md5 maar ik wil nu SHA1 gebruiken.

welke zou ik gebruiken + uitleg aub.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:12:13
 
Chris -

Chris -

20/05/2010 16:48:57
Quote Anchor link
Zoek maar eens naar SHA1 en Mcrypt op php.net ;-)
 
Synaps Framework

Synaps Framework

20/05/2010 16:52:35
Quote Anchor link
SHA1.
 
Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 17:42:20
Quote Anchor link
Ik heb dat gevonden uit het boek "Websites met PHP5"
http://www.easycomputing.com/product.asp?ref=4731

Goed boek trouwens :P
Dan ga ik van af nu SHA1 gebruiken :)
 

20/05/2010 17:51:28
Quote Anchor link
Mitchel:
Ik heb dat gevonden uit het boek "Websites met PHP5"
http://www.easycomputing.com/product.asp?ref=4731

Goed boek trouwens :P
Dan ga ik van af nu SHA1 gebruiken :)


Wat heb je uit dat boek gevonden?
Die schrijver is niet zo'n hele goede scrhijver. Een ander boek van hem zat vol met fouten...
 
Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 17:55:50
Quote Anchor link
Samenstelling id .......................... Aantal cominaties

32 hexadecimale cijfers (MD5) 16?? = 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.786.211.456

40 hexadecimale cijfers (SHA-1) 16?? = 1.164.501.637.330.902.918.203.684.832.716.283.019.655.932.542.976
Gewijzigd op 20/05/2010 17:56:24 door Mitchel V
 
Mitchel V

Mitchel V

20/05/2010 19:58:23
Quote Anchor link
en wat dacht je van:
MD5(SHA1("username"));
 
Synaps Framework

Synaps Framework

20/05/2010 20:16:09
Quote Anchor link
Mitchel:
en wat dacht je van:
MD5(SHA1("username"));


compleet nutteloos.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

20/05/2010 21:09:04
Quote Anchor link
Je zou ook even kunnen kijken op http://us.php.net/manual/en/function.hash-algos.php
of er nog alternatieven voor je beschikbaar zijn.

in iedergeval behoor je met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r(hash_algos());
?>


een lijst te krijgen met welke algorithme's je aan de slag zou kunnen/willen gaan.
Gewijzigd op 20/05/2010 21:09:27 door Danny Roelofs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.