[mededeling] who is online?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

P.v.Denzel

P.v.Denzel

30/09/2004 18:57:00
Quote Anchor link
Dag mensjes!!

Ik heb links onder bij de trackers, een 'wie is online' dingetje gemaakt.. Deze kijkt wie er online zijn.. Je ziet de members hun namen en je ziet hoeveel gewone bezoekers er online zijn..

Misschien was het je nog niet opgevallen, maar hij is er! Hoop dat het wat toevoegt aan de site :)

Edit:

dit topic door Bas Kreleger, zit bij Peter de super no0b en daar was ik nog ingelogd :)
Gewijzigd op 30/09/2004 18:58:00 door P.v.Denzel
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:34:26
 
Bram Z

Bram Z

30/09/2004 19:10:00
Quote Anchor link
Goed werk Bas !!!!
 
Mitch X

Mitch X

30/09/2004 19:30:00
Quote Anchor link
Doe niet stoer Bas :P
Tis wel grappig, maar meer ook niet ...
 
Winston Smith

Winston Smith

30/09/2004 19:44:00
Quote Anchor link
Mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt, dat iemand online is en dat die na een pagina refresh weergeeft dat die niet meer op de site zit?

Want als je dat via een database doet, werkt het vaak niet, en bij sessions weet ik het niet (als je naar een andere site gaat blijft de session bestaan toch?).
 
Steff   an

Steff an

30/09/2004 20:02:00
Quote Anchor link
grappig nu zijn er 8 online (5 leden)

Er zijn 8 gasten en 5 leden actief.
Actieve leden: Jorik, greedyxl, Mitch, erik luyten, Kasper
 
Alfred -

Alfred -

30/09/2004 22:06:00
Quote Anchor link
Hmm... Mss een soort request, maar in dit scriptje ben ik wel geinteresseerd... Alhoewel, liever een tutorial :D dat ik zelf ook nog wat werk aan heb :D

Edit:

Ja in de scripts steekt al eentje om te zien hoeveel bezoekers er online zijn, maar begrijp dat script niet zo denderend goed... :/
Gewijzigd op 30/09/2004 22:09:00 door Alfred -
 
Bo az

Bo az

30/09/2004 22:13:00
Quote Anchor link
had het al opgemerkt, wel chill :)
 
Mitch X

Mitch X

30/09/2004 22:23:00
Quote Anchor link
Tis vrij simpel ho0r Rafeal.
Gewo0n toevoegen aan de DB en activiteit checken door een script dat bij elke request load :)
 
Mary

mary

01/10/2004 14:04:00
Quote Anchor link
Er is 1 lid en 19 gasten actief.
Actieve leden: mary

Leuk. I own the place now ;-)
 
Steff   an

Steff an

01/10/2004 15:09:00
Quote Anchor link
Je bent nu niet de enige

Er is 1 lid en 21 gasten actief.
Actieve leden: greedyxl
 
Alfred -

Alfred -

01/10/2004 16:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Tis vrij simpel ho0r Rafeal.
Gewo0n toevoegen aan de DB en activiteit checken door een script dat bij elke request load :)


Ik heb dit al eens geprobeerd, maar komt op het volgende probleem...

Even uitleggen:
- Ze loggen in, hun naam komt in mijn db... (INSERT INTO)
- Op elke pagina, komt een update in de db, de tijd wordt aangepast bij hun naam... (UPDATE)

Maar als ze nu bvb 5 minuten (mijn tijdslimiet voor ze gewist worden) op dezelfde pagina zitten, en ze vernieuwen of dergelijk, is er enkel de update where nickname=<hunnickname> ... Maar er is zo geen record meer, want dat is al deleted dan...

Met gevolg dat ze niet meer in m'n lijstje komen...

'k hoop dat ik dit een beetje goed heb uitgelegd ... :)
 
Dutchcamel

dutchcamel

01/10/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
function ip() {
   // functie voor bepalen ip, nu eigenlijk niet belangrijk
}
define('IP', ip());
function
users_online($minutes = 5) {
    mysql_query("DELETE FROM online WHERE ip = '".IP."' OR timestamp < (NOW() - 60 * ".$minutes.")");
    mysql_query("INSERT INTO online VALUES (NULL, '".IP."', NOW())");
    $result = mysql_query("SELECT COUNT(DISTINCT ip) AS users FROM online");
    $row = mysql_fetch_object($result);
    return $row->users;
}

?>


Met deze tabel:

CREATE TABLE `online` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`ip` varchar(15) NOT NULL default '',
`timestamp` timestamp(14) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM;

Deze werkt dus op IP adres, niet echt betrouwbaar maar goed..
Is redelijk eenvoudig aan te passen lijkt me :)
Gewijzigd op 01/10/2004 16:51:00 door dutchcamel
 
Alfred -

Alfred -

01/10/2004 16:57:00
Quote Anchor link
maw, ipv een update gebruik je delete & een nieuwe input? Dat is een oplossing, maar zwaarder bij mijn weten... of niet?
 
Dutchcamel

dutchcamel

01/10/2004 17:06:00
Quote Anchor link
Ja dat wel, je zou ook met SELECT en mysql_num_rows() kunnen controleren of de rij nog bestaat en zo ja een UPDATE doen en anders een INSERT. Maar dat vind ik weer zo omslachtig, zo'n drukbezochte sites heb ik toch niet :P
 
Alfred -

Alfred -

01/10/2004 17:10:00
Quote Anchor link
Komt op het zelfde neer e...

Select -> bestaat niet -> input --> 2 queries
Select -> bestaat -> update --> 2 queries

Delete -> insert --> 2 queries

Dus is het zelfde?
 
Dutchcamel

dutchcamel

01/10/2004 17:18:00
Quote Anchor link
Je laat het zelf al zien, 3 stappen tegen 2 stappen. Ik denk dat het sneller is om iets er gewoon uit te mikken en er opnieuw in te zetten.
Anders probeer je er iets uit te halen wat dan weer gecontroleerd moet worden, en dan wordt er iets aangepast of ingevoerd.
Bij de delete/insert-oplossing hoeft PHP geen extra 'rekenwerk' te doen. Bij de select/controle/update_insert-oplossing heb je PHP wel nodig.
Of het iets uit maakt...ik zou het niet weten. Kan een keer een scriptje maken en de gemiddelde tijd bij beide maniere berekenen. Maar zal geen wereldschokkende resultaten opleveren :P
 
Alfred -

Alfred -

01/10/2004 17:27:00
Quote Anchor link
Okay :) Thanks voor de hulp :D
 
Mary

mary

12/10/2004 10:38:00
Quote Anchor link
Waar is dat online dingetje naartoe?
 
B a s
Beheerder

B a s

12/10/2004 10:42:00
Quote Anchor link
hijs weer foetsie.. had die queries er niet voor over :) wordt de site weer langzamer van ;)
 
Mitch X

Mitch X

12/10/2004 11:22:00
Quote Anchor link
lol aap, moet je um ook niet toevoegen he? :P
 
Mary

mary

12/10/2004 11:31:00
Quote Anchor link
Vond ik net zo'n leuk dingetje! Ik kon er uren naar staren ^^
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.