Meerdere arrays gebruiken binnen foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 14:19:21
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb 2 losse arrays namelijk : $idcustomer & $idadmin.
Nu wil ik deze dmv een INSERT in mijn database tabel zetten,
is er een mogelijkheid om ze beide binnen 1 foreach te doen?

Anders insert hij namelijk eerst $idcustomer en maakt daarna nieuwe records aan voor $idadmin.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:26:39
 
- Mark -

- Mark -

31/01/2012 14:32:53
Quote Anchor link
komen de sleutels van de twee arrays overeen?

Kijk anders eens naar mijn reactie in je andere topic "Waardes uit form halen en in database plaatsen"
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 14:35:45
Quote Anchor link
Ja, de keys komen overeen.

Dit is de output van array 1:
Array ( [0] => 1 [1] => 1 [2] => 2 [3] => 2 [4] => 3 [5] => 3 )

en array 2:
Array ( [0] => 1 [1] => 2 [2] => 3 [3] => 4 [4] => 5 [5] => 6 )
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2012 14:40:48
Quote Anchor link
Dan kun je dat in 1 foreach loop stoppen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $myArr
= Array(1,1,2,2,3,3);
    $myArr1 = Array(1,2,3,4,5,6);
    foreach( $myArr as $key => $value )
    {

      // $key is de array key en $value is de value die daarbij hoort
      echo $myArr1[$key]; // toont de value van de andere array
      echo $value; // toont de value van deze array
    }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.