meerdere data uit database in een $ plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nira Duursma

Nira Duursma

26/10/2010 12:08:27
Quote Anchor link
ik moet een opsomming maken van de gegevens die in een database zitten deze wil ik in een string krijgen dat deze geplaatst kan worden op een pagina.

voorbeeld in database

id label
1 test1
2 test2
3 test3

deze moeten allemaal in een dezelfde string geplaats worden
$teststring="test1, test2, test3"

na echo $teststring;

weergave op het scherm: test1, test2, test3


wat is nu de beste manier om deze gegevens uit de database te halen en in een dezelfde $ te zetten?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:01:55
 
Jel le

Jel le

26/10/2010 12:12:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$teststring = '';

$query = "SELECT * FROM tabel";  
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result)){
      $teststring .= $row['label'] . ', ';
}

echo $teststring;


zoiets?
 
Nira Duursma

Nira Duursma

26/10/2010 12:30:14
Quote Anchor link
dat is precies wat ik bedoelde <- helemaal blij

nu wil ik het ook begrijpen normaal als ik die code gebruikt krijg ik in de $ alleen de laate waarde uit de tabel hoe kan het dat nu alle waardes in de string zitten?


Bedankt in iedergeval!!!
 
Jel le

Jel le

26/10/2010 12:32:34
Quote Anchor link
omdat ik $teststring .= 'waarde'; gebruik.
Met .= voeg je waarde toe aan de achterkant van een string.

en als je de laatste komma nog weg wilt halen kan je dit trouwens nog gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$teststring = substr($teststring, 0, -2);
 
Nira Duursma

Nira Duursma

26/10/2010 12:38:16
Quote Anchor link
Helemaal super nu begrijp ik het ook nog.. altijd fijn om weer wat bij te leren hoe simpel het soms ook is..

bedankt!
 
Jel le

Jel le

26/10/2010 13:05:50
Quote Anchor link
Graag gedaan hoor.
Ik vind het ook altijd leuk als ik iemand weer iets kan bijleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.