Meerdere fotos van gebruiker laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George mendel

george mendel

30/06/2013 16:56:07
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website op te zetten waarbij elke gebruiker zijn eigen foto gallery heeft.
Nu heb ik de tabel zo ingedeeld:

Gebruikers:
id
username
password
.....

gallery:
id
user_id
imagelocation

ingevuld:

1
1
gallery/2790.jpg

2
1
gallery/3780.jpg

ik probeer met deze code alle foto's te laten zien die bij die gebruiker(id 1) horen:

Quote:
$query = mysql_query("SELECT * FROM gallery WHERE user_id='$user'");
$row = mysql_fetch_array($query);
$location = $row['imagelocation'];

echo "<img src='$location' height='170'></a>";
?>


Ik krijg alleen telkens maar 1 plaatje uit de database geselecteerd.
Weet iemand van jullie hoe ik dat moet doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:44:15
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/06/2013 17:39:28
Quote Anchor link
Je zult de gegevens moeten tonen in een while-lus.

t.a.v. je query:
Geef het veld/de velden die je wilt opvragen ipv *
Waar is foutafhandeling?
Waarom $location aanmaken?
 
George mendel

george mendel

30/06/2013 17:53:59
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/06/2013 17:39:28:
Je zult de gegevens moeten tonen in een while-lus.

t.a.v. je query:
Geef het veld/de velden die je wilt opvragen ipv *
Waar is foutafhandeling?
Waarom $location aanmaken?


Dankjewel, ik heb het opgelost met de while-lus:

ik heb het zo opgelost:
Quote:
$query = mysql_query("SELECT id,user_id,imagelocation FROM gallery WHERE user_id='$user'");
while($row = mysql_fetch_array($query)){
$location = $row['imagelocation'];

echo "<img src='$location' height='170'></a>";
}
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/06/2013 18:03:12
Quote Anchor link
Waarom maak je $location aan? Heeft geen enkele toegevoegde waarde.
Je kunt in de echo $row['imagelocation'] gebruiken.

Verder mist foutafhandeling nog steeds.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.