meerdere inputs met dezelfde name toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

25/03/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<form action="" method="post">
<input type="hidden" name="item" value="Zamorak set">
<input type="hidden" name="prijsbegin" value="1900000"><input type="hidden" name="prijseind" value="2100000">
<input type="hidden" name="item_id" value="372">
<input type="hidden" name="categorie" value="Zamorak">

<input type="hidden" name="item" value="Zamorak stole">
<input type="hidden" name="prijsbegin" value="170000"><input type="hidden" name="prijseind" value="250000">
<input type="hidden" name="item_id" value="1380">
<input type="hidden" name="categorie" value="Zamorak">

<input type="hidden" name="item" value="Zamorak top">
<input type="hidden" name="prijsbegin" value="2000"><input type="hidden" name="prijseind" value="5000">
<input type="hidden" name="item_id" value="977">
<input type="hidden" name="categorie" value="Mage clothing &amp; armour">

<input type="hidden" name="item" value="Zogre bones">
<input type="hidden" name="prijsbegin" value="200"><input type="hidden" name="prijseind" value="400">
<input type="hidden" name="item_id" value="135">
<input type="hidden" name="categorie" value="Bones">

<input type="submit" name="submit" value="Update Prijslijst">
</form>


waarmee hij ze toegaat voegen aan de database doormiddel van deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
mysql_query("INSERT INTO rt_prijslijst VALUES (
'" . $_POST['item_id'] . "',
'" . $_POST['item'] . "',
'" . $_POST['prijsbegin'] . "',
'" . $_POST['prijseind'] . "',
'" . $_POST['categorie'] . "',
NOW())") or die (mysql_error());


in deze tabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CREATE TABLE `rt_prijslijst` (
  `item_id` mediumint(5) NOT NULL auto_increment,
  `item` varchar(100) NOT NULL default '',
  `prijsbegin` int(10) NOT NULL default '0',
  `prijseind` int(10) NOT NULL default '0',
  `categorie` varchar(50) NOT NULL default '',
  `datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `timestamp` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
  PRIMARY KEY  (`item_id`)
) TYPE=MyISAM;


maar het probleem is dat hij niet alle inputs toevoegd maar alleen de laatste dus alleen 135 Zogre Bones 200 400 Bones. Die 3 erboven voegt hij niet toe
wat is het probleem?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:42:02
 
Nick Mulder

Nick Mulder

25/03/2007 20:32:00
Quote Anchor link
Voeg de veld namen eens toe in de INSERT query, miss dat het helpt...
 
Marvin S

Marvin S

25/03/2007 20:39:00
Quote Anchor link
@clown..

waarom voeg je $_POST['item_id'] toe terwijl
item_db in je database auto_increment is?
 
Marvin S

Marvin S

25/03/2007 20:46:00
Quote Anchor link
maak dit er eens van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input type="hidden" name="item1" value="Zamorak set">
<input type="hidden" name="prijsbegin1" value="1900000">
<input type="hidden" name="prijseind1" value="2100000">
<input type="hidden" name="categorie1" value="Zamorak">

<input type="hidden" name="item2" value="Zamorak stole">
<input type="hidden" name="prijsbegin2" value="170000"><input type="hidden" name="prijseind2" value="250000">
<input type="hidden" name="categorie2" value="Zamorak">


met deze query opbouw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
INSERT INTO rt_prijslijst
VALUES
('" . $_POST['item1'] . "',
'" . $_POST['prijsbegin1'] . "',
'" . $_POST['prijseind1'] . "',
'" . $_POST['categorie1'] . "', NOW())
('" . $_POST['item2'] . "',
'" . $_POST['prijsbegin2'] . "',
'" . $_POST['prijseind2'] . "',
'" . $_POST['categorie2'] . "', NOW())


dan krijg je dus ff overzichtelijk zoiets:

"INSERT INTO table VALUES
(a1,b1,c1),
(a2,b2,c2)"
 
Nick Mulder

Nick Mulder

25/03/2007 20:47:00
Quote Anchor link
Offtopic:

Waarom probeer je RS na te maken ;) Ga Java leren en probeer het dan nog eens ;)
99% kans dat dit toch niks wordt....
 
- SanThe -

- SanThe -

25/03/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Maak er array()'s van in het formulier en met een foreach inserten.
 
Clown

clown

26/03/2007 13:30:00
Quote Anchor link
YPM dit wordt een prijslijst ;)
 
Frank -

Frank -

26/03/2007 13:33:00
Quote Anchor link
Offtopic:`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`timestamp` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,

Waarom 2x dezelfde gegevens opslaan? Alleen een datetime is meer dan genoeg en je kunt er veel meer mee dan met een timestamp. En mocht je toch met alle geweld een timestamp willen gebruiken, MySQL kan jou keurig een timstamp retour gegeven op basis van de datetime. Zie hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding.

Kortom, een timestamp heb je nooit nodig als data-type.
 
Abdel phper

abdel phper

26/03/2007 13:59:00
Quote Anchor link
Gewoon een while lus neerzetten werkte altijd bij mij wel gewoon.

Probeer maar als test

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$i = 1;

while ($i <= 10)
{
echo "$_POST['item']<br>";
$i++
}

Maar dan moet je zorgen dat de 10 de aantal items zijn die zijn ingevoerd. Dit kun je dan meezenden uit het andere pagina en submitten.

Dit was mij gelukt dus weet niet of het ook voor jou werkt.

Edit:
TYPO
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door abdel phper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.