Meerdere "live" selectie velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 11:28:52
Quote Anchor link
Ik heb op het internet al gezocht maar dan vond ik meer dropdowns die "live" updaten of dat je van selectie 1 naar 2 naar 3 moet gaan. Maw ondanks zoeken vond IK niet wat ik nodig heb.

Wat zoek ik.
Voor een uitgebreide filtering op een grote data set heb ik bv 4 of 5 <select></select>
Deze worden altijd volledig gevult met alle beschikbare opties. Nu wil ik dat als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn. Als dan de gebruiker in selectie veld 1 een selectie maakt moeten weer alle andere velden zich updaten met de resterende beschikbare opties (is dus een extra filtering)

Hopelijk leg ik goed uit wat ik bedoel. Zo niet geef het aan probeer ik het nog eens.

Wie kan mij (op weg) helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:18:19
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 11:46:57
Quote Anchor link
Geef een aantal concrete voorbeelden van die data. Waarover gaat het?
Sander Z op 26/07/2013 11:28:52:
als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn


Hoe weet ik in "select 4" welke opties moeten verdwijnen mogen blijven in select 3?

bv. coctails: als rum niet geselecteerd is, moet Mojito verdwijnen ...

---

Trouwens; kan elke <select> elke andere select aanpassen? Heeft select 1 zowel een effect op select 3 als select 3 op select 1?

Of zijn er bv. 4 filter selects, en 1 resultaat?
Gewijzigd op 26/07/2013 12:17:11 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 12:32:38
Quote Anchor link
De data komt allemaal uit een database mbv SQL.
Qua inhoud:
In selectie 1 staan bv landen
In selectie 2 plaatsen
In selectie 3 winkels

Bij een "verse" start:
Klik ik in selectie 1 op Nederland dan zou ik bij selectie 2 en 3 dus alleen nog de plaatsen en winkels moeten overhouden die in nederland zijn. Klik ik daarna in selectie3 op Hema, dan verdwijnen in selectie 1 alle landen waar geen Hema is en in selectie 2 alle plaatsen waar geen Hema is.

Het moet (bij verse start) nog wel mogelijk blijven om in selectie 1 bv nederland en belgie en duitsland aan te vinken. En als dit gebeurt is (eigenlijk dus per aanzetten van vink) zouden alle andere selectie velden zich moetn updaten.

Hopelijk zo al weer iets duidelijker
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 12:48:55
Quote Anchor link
Okay, dat moest ik horen.
Dus van grof naar verfijnd. Het selecteren van een select heeft dus enkel invloed op de volgende selects, niet de vorige.


Kijk, hier een soort preview van het effect.
Dit is ongeveer waar het naartoe moet.

Ik vertrek nu wel op festival en ben dus een paar dagen niet beschikbaar.

Je kan dit copy/pasten in een leeg bestand...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta charset=utf-8>
    <title>Live select</title>
  </head>
  <body>
    
    <select class="live_select" id="alcohol" name="alcohol">
      <option value="">---</option>
      <option value="vodka">Vodka</option>
      <option value="rum">Rum</option>
      <option value="gin">Gin</option>
    </select>
    
    <select class="live_select" id="coctail" name="coctail">
      <option value="">---</option>
      <option value="mojito" data-alcohol="rum">Mojito</option>
      <option value="screwdriver" data-alcohol="vodka">Screwdriver</option>
      <option value="gin-fizz" data-alcohol="gin">Gin Fizz</option>
      <option value="white-russian" data-alcohol="vodka">White Russian</option>
    </select>
    
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
    <script>
    $(document).ready(function() {
      // cashen van de elementen
      var select_elements = $('.live_select');
      var all_options = $('.live_select option');
      // events
      select_elements.change(function(e) {
        var select = $(this);    // = de select waar de gebruiker een optie heeft gekozen
        var value = select.val(); // value van de option.
        var select_name = select.attr('name');
        // die combinatie van gegevens gebruiken we nu voor de filter.  bv. we kozen alcohol -> rum.  =>  dan zoeken we naar 'data-alcohol="rum"'
        // we gaan alle options overlopen.  bv. Indien data-alcohol aanwezig is, gaan we die option uitschakelen tenzij die data-alcohol "rum" is
        all_options.css({'display': 'block'});  // voorlopig.  eerst alles terug zetten
        all_options.each(function(index) {
          var data = all_options.eq(index).data(select_name);
          if (data) {
            if (data == value) {
              all_options.eq(index).css({'display': 'block'});
            }
            else {
              all_options.eq(index).css({'display': 'none'});
            }
          }
        });
        
      });
    })
    </script>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 26/07/2013 12:49:41 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 13:13:43
Quote Anchor link
Ik ga even met je code stoeien. I'll be back.

Toevoeging op 26/07/2013 13:18:26:

Mijn fout...
Ten eerste moet het van links naar rechts, maar ook van rechts naar links en alle andere mogelijke manieren werken.
En het gaat om checkboxes. Ik gaf het zelf compleet verkeerd aan. Dus een rij checkboxes voor de landen, een rij voor de plaatsen en een rij voor de winkels.

Dus check ik een plaats aan, dan zal de rij met landen en de rij met winkels zich moeten aanpassen.

Sorry voor mijn onduidelijkheid.
Gewijzigd op 26/07/2013 13:22:03 door Sander Z
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 10:55:14
Quote Anchor link
Dat is al meteen een heel ander verhaal.
 
Sander Z

Sander Z

29/07/2013 11:57:53
Quote Anchor link
Ja dat begreep ik al. En wordt er ook niet makkelijker op... Als het mogelijk is!?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.