Meerdere pagina's in index.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter OOP

Wouter OOP

30/12/2008 20:37:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik zou graag meerdere pagina's willen laden vanuit de index.php want nu doe ik zeg maar index.php / about.php / overige.php aanmaken en die vervolgens met een include (SSI) laden naar een html pagina om zo makkelijk de tekst aan te passen in de html.

maar je krijgt 2 keer zoveel pagina's, dus vroeg ik me af of er niet een mogelijkheid is om alle html pagina's te laden vanuit de index.php


kan iemand me hierbij helpen?



Wouter.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:34:11
 
Niek Weevers

Niek Weevers

30/12/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Uit een database de content halen.
index.php?pagina=home
en dan checken welke er in de $_GET['pagina'] zit en die pagina laten zien.
Ik zou dan wel de url rewriten. Want index.php en about.php en overige.php is wel vriendelijker voor de zoekmachines
 
Wouter OOP

Wouter OOP

30/12/2008 20:44:00
Quote Anchor link
is er een soort van kleine tutorial hiervoor te vinden? want ik heb nog gezocht maar kon niks vinden hierover... misschien gebruik ik ook niet de juiste zoektermen...


bedankt voor je reactie.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

30/12/2008 20:46:00
 
/home/joost

/home/joost

30/12/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (!empty($_GET['page'])) {
    if (file_exists($_GET['page'].'.php')) {
       $page = $_GET['page'].'.php'; }
    else {
        $page='home.php'; }
}

else {
    $page='home.php';
}

include($page);
?>


Roep ze aan met: index.php?page=naam_van_pagina

Zoals je in de code kunt zien moet je geen .php achter de naam van de pagina moet zetten, als je een link maakt doe je: <a href="index.php?page=naam_pagina">

Als je een andere extensie wilt gebruiken wijzig je dit op de regels: 3, 4.

mvg Joost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.