meerdere pingscripts checken en aangeven of er een een online status heeft.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

27/10/2011 13:51:27
Quote Anchor link
Hey mensen.
Ik heb een vraagje...
ik gebruik een simpel pingscript, waarvan ik dus 5 duplicaten heb, die alle 5 natuurlijk een andere poort controleren.
Nu wil ik op de frontpage 1 regeltje hebben die verteld of er iets online staat van de 5 pingscripts.
Dus :
als er 3 pingscripts offline aangeven en 2 script roept Online, dan zou ik graag op de frontpage "online" zien staan.
Mooier zou nog zijn als er verteld werd bv, er zijn 2 online.
Affijn, ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel hiermee.
Dit is het pingscriptje dat ik gebruik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$ip
= "*.*.*.*" ;   // Geef hier het ip in
$port = "8060"   ;     // Geef hier de poort in
$maint = "0"   ;     // Is de server in Maintenance mode? 1=ja, 0=nee

//HIERONDER NIETS MEER VERANDEREN

$_GET['ip']="$ip:$port";
$array=explode(':',$_GET['ip']);
$fp = @fsockopen($array[0], $array[1], $errno, $errstr,1);
if($maint == 1) {
$status = "<font color=\"red\">Maint.</font>";
}

else if($fp){            
  $status = "<font color=\"green\"><a href=adresnaaronlinepagina>online</a></font>";
  fclose($fp); // hier sluiten omdat in het andere geval geen verbinding is opgebouwd
}
else{              
  $status = "<font color=\"red\">offline</font>";
}

echo $status;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:33:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2011 14:03:06
Quote Anchor link
Je wilt dus meerdere, je zou hierbij gebruik kunnen maken van een array, en foreach.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

27/10/2011 14:41:13
Quote Anchor link
ja ik weet niet of ik het goed uitleg..
ik heb dus 5 scripts die allen een poort pingen.
hierop heb ik webcams draaien, nu kan ik zien welke webcam aan en welke niet aanstaan.
dit werkt perfect, en staat op een subpagina.
nu wil ik dus eigen een scripje dat die 5 andere pingscripts bekijkt, en als er 1 of meer van de 5 op online staat, dat die dat als online aangeeft op de frontpage.
Helaas ben ik zelf nog niet zo bedreven met php of wat je zelf noemt.

In de basisboeken php5 kan ik geen (of ik zie het niet) oplossing vinden hiervoor...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2011 14:58:14
Quote Anchor link
met een cronjob monitoren welke er online zijn. En dan kijken hoeveel er die status online hebben, als dat het aantal > 1, dan toon je Online.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

27/10/2011 15:11:05
Quote Anchor link
we gaan eens rommelen...tnx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.