Meerdere queries uit verschillen tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 16:51:57
Quote Anchor link
Hi! Ik ben sinds enkele weken bezig met PHP te leren, nu zit ik met een issue waar ik maar niet uit geraak.

Ik zou graag twee id's uit twee verschillende tabellen selecteren. En met deze id's een derde tabel vullen. De id's zijn dus eigenlijk foreign keys (als ik het goed heb). Aan de hand van een ingevuld formulier verkrijg ik de info 'Productnaam' (uit tabel Product) en 'Voornaam','Familienaam' (uit tabel Klant) en het Aantal.

Dus met een 'Select'-query dacht ik zo de id's te verkrijgen uit de twee verschillende tabellen. Het lukt me niet om deze samen in één query te zetten. Aangezien de tabellen geen gemeenschappelijke kolommen hebben, leek een JOIN geen optie. Ik dacht ze dus in twee aparte te zetten? (zie stukje code onderaan)

BV:
tabellen

Product: id, productnaam, prijs
Klant: id, voornaam, familienaam
aankoop: klantId, productId, aantal

Tips om mij verder op weg te helpen?

Vriendelijk bedankt,
Karina

Ter illustratie: (Ik heb ook al geprobeerd de twee queries in één variable onder te brengen gescheiden met een ' ; ' maar dit zorgde voor wat errors.)

public function getIds(string $familienaam, string $voornaam, string $productnaam, int $aantal)
{
$sql = "select id as productId from producten where productnaam = :productnaam";
$sql2 = "select id as klantId from modules where familienaam = :familienaam and voornaam = :voornaam";
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 03:13:28
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2021 17:26:24
Quote Anchor link
om je formulier te vullen, heb je 2 query's nodig:
1 om je producten op te halen
1 om je klanten te vinden.

De aankopen kun je wel in 1 query ophalen: (voorbeeld voor klant met id = 123)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT k.id klantid,
       k.voornaam,
       k.achternaam,
       p.id productid,
       p.productnaam
FROM Klant k
JOIN aankoop ak ON k.id = ak.klantId
JOIN Product p ON p.id = ak.productId
WHERE k.id = 123


Je moet trouwens de prijs ook opslaan in de aankoop: als je later de prijs aanpast, weet je niet meer wat de klant moe(s)t betalen
 
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 19:51:54
Quote Anchor link
Dag Ivo, hartelijk bedankt voor de feedback! Ik krijg nog steeds een foutmelding:

Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /XXX/doc.php on line 55

Zou het kunnen omdat er geen resultaten in de array terecht komen? Ter info: de tabel aankopen is voorlopig leeg, maar aangezien ik niets ophaal uit die tabel zou dit geen problemen mogen opleveren?

Hier het volledige deel. Zoals je zit wil ik met de resultaten een object maken.

public function getArray(string $familienaam, string $voornaam, string $product, int $aantal)
{
$sql = "select k.id as klantId,
k.voornaam,
k.familienaam,
p.id as productId,
p.naam,
p.prijs
from klanten k
join aankopen ak ON k.id = ak.persoonId
join producten p ON p.id = pu.productId
where p.naam = :product and k.familienaam = :familienaam and k.voornaam = :voornaam";
$dbh = new PDO($this->dbConn, $this->dbUsername, $this->dbPassword);

$stmt = $dbh->prepare($sql);

$stmt->execute(array(
':familienaam' => $familienaam,
':voornaam' => $voornaam,
':product' => $product
));


$resultSet = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

$lijst = array();
foreach ($resultSet as $rij) {
$aankoop = new Aankoop(
(int)$rij["klantId"],
$rij["voornaam"],
$rij["familienaam"],
$rij["productId"],
$rij["naam"],
$rij["prijs"]);
array_push($lijst, $aankoop);
}

$dbh = null;
return $lijst;
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2021 20:03:05
Quote Anchor link
We hebben ook code-tags voor codes.

Wat zegt var_dump?
 
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 20:19:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/12/2021 20:03:05:
We hebben ook code-tags voor codes.

Wat zegt var_dump?


Hi,
Wanneer ik var_dump doe bij $resultSet, krijg ik dit. De variabelen in de foreach-loop hebben bijgevolg geen waarde.

bool(false)
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /opt/XX/doc.php on line 56
array(0) { }
Warning: Undefined variable $punten in /opt/XXX.php on line 67
NULL
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2021 20:31:42
Quote Anchor link
Bouw eens foutafhandeling in?

En plaats je code graag tussen codetags.
 
Karina Six

Karina Six

06/12/2021 19:10:33
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/12/2021 20:31:42:
Bouw eens foutafhandeling in?

En plaats je code graag tussen codetags.


Hi, blijkt dat mijn SQL-statement niet correct is. Als ik ze test in myPhpAdmin, blijkt één kolomn bij elke waarde 'null' te geven, al zijn er gegevens voor deze id. Ook wanneer ik de beide 'RIGHT JOIN' doe of 'LEFT JOIN - RIGHT JOIN', 'RIGHT JOIN-LEFT JOIN'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT k.id,
p.id
from klanten k
LEFT JOIN aankopen ak on k.id = ak.klantId
LEFT JOIN producten p on p.id = ak.productId
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/12/2021 20:20:46
 
Karina Six

Karina Six

06/12/2021 21:05:40
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 06/12/2021 20:20:46:


Hi, wanneer ik inner join gebruik, krijg ik geen resultaten terug. Ter info: de tabel aankopen is voorlopig leeg. Dus wat ik wil verkrijgen is de id van zowel klanten als producten aan de hand van een invulformulier.

BV. Ik vul in formulier: Klant Peeters koopt Wasmachine. Met een 'where'-statement wil ik zo de juist ID's verkrijgen uit de twee tabellen. ik krijg hierbij nog steeds een foutmelding ter hoogte van 'p.id where ... '

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT k.id where familienaam = :familienaam,
p.id where productnaam = :productnaam
from klanten k
INNER JOIN aankopen ak on k.id = ak.klantId
INNER JOIN producten p on p.id = ak.productId
 
Ivo P

Ivo P

07/12/2021 10:45:59
Quote Anchor link
Er is geen link tussen die klant en dat product: hij heeft hem nog niet gekocht.

Nu zal er vast wel een of andere exotische query mogelijk zijn om middels een of andere outer join tussen klant en producten alles van beide te verkrijgen, maar dan waarschijnlijk in de aantallen "veel te veel".

Dus iets met 1000 producten en 200 klanten levert je 200.000 records met alle mogelijke combinaties op.

Veel eenvoudiger is het om je lijstje te bouwen met 2 losse query's:
een om alle producten op te halen
en een om alle klanten op te halen (al heb je hopelijk snel zo veel klanten dat je die niet allemaal in 1 lijstje wilt tonen).

Daarna schiet je klant_id en product_id (plus wat info als datum en prijs en aantallen) in de tabel Aankopen.
En dan kun je info ophalen over "wie" en "wat" gekocht is.
 
Karina Six

Karina Six

07/12/2021 13:07:52
Quote Anchor link
Ivo P op 07/12/2021 10:45:59:
Er is geen link tussen die klant en dat product: hij heeft hem nog niet gekocht.

Nu zal er vast wel een of andere exotische query mogelijk zijn om middels een of andere outer join tussen klant en producten alles van beide te verkrijgen, maar dan waarschijnlijk in de aantallen "veel te veel".

Dus iets met 1000 producten en 200 klanten levert je 200.000 records met alle mogelijke combinaties op.

Veel eenvoudiger is het om je lijstje te bouwen met 2 losse query's:
een om alle producten op te halen
en een om alle klanten op te halen (al heb je hopelijk snel zo veel klanten dat je die niet allemaal in 1 lijstje wilt tonen).

Daarna schiet je klant_id en product_id (plus wat info als datum en prijs en aantallen) in de tabel Aankopen.
En dan kun je info ophalen over "wie" en "wat" gekocht is.

Dag Ivo,

Bedankt! Dat brengt mij bij een volgende vraag, kan ik deze twee queries in één variable onderbrengen? Ik zou ze graag in één functie uitwerken en met die gegevens een object maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
            $sql = "select k.id as persoonId from klanten k where familienaam = :familienaam;  
            select p.id as productId from product p where naam = :naam";
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/12/2021 13:10:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2021 11:39:52
Quote Anchor link
*Spambericht verwijderd*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.