meerdere records inserten vanuit ander tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »
Tom Francken

Tom Francken

20/12/2012 18:56:05
Quote Anchor link
Hallo,

wanneer ik in tabel 'werkvolgorde' een nieuw record toevoeg, wil ik dat dit record x aantal keer ingevoegd wordt in de tabel 'punten'.

X aantal wordt bepaald door het het aantal leerlingen gelinkt aan de klas uit de eerste tabel

met deze code wordt 1 record toegevoegd, ik ben al zo ver dat de oplossing in de while functie zit, maar verder... alle hulp meer dan welkom.

// Row Inserted event
function Row_Inserted($rsold, &$rsnew) {

$rsnew['id_project'];
$rsnew['id_werkvolgorde'];
$rsnew['werkvolgorde'];
$rsnew['beschrijving'];
$rsnew['max_punten'];
$rsnew['id_project'];
$project = ew_ExecuteScalar("SELECT `project` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$id_klas_lkr_vak = ew_ExecuteScalar("SELECT `id_klas_lkr_vak` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$klas = ew_ExecuteScalar("SELECT `klas` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");


//hier een loop, rijksregisternr invoegen die gelinkt is aan aan de klas via id_klas_lkr_vak
// while ( $rijksregisternummer = ew_ExecuteScalar("SELECT `Rijksregisternummer` FROM `lln` WHERE `Ingeschreven_in_klas`= '".$klas."'"))

$MyResult = ew_Execute("INSERT INTO `punten` (`id_project`,`id_werkvolgorde`,`id_klas_lkr_vak`,`rijksregisternummer`,`project`,`volgorde`,`beschrijving`,`max_punten`) VALUES
('".$rsnew['id_project']."','".$rsnew['id_werkvolgorde']."','".$id_klas_lkr_vak."','".$rijksregisternummer."','".$project."','".$rsnew['werkvolgorde']."','".$rsnew['beschrijving']."','".$rsnew['max_punten']."')");

return TRUE;
}

Toevoeging op 20/12/2012 20:22:50:

Wanneer ik deze code gebruik wordt het record het juiste aantal maal ingevoegd, maar het rijksregisternummer blijft voor alle records hetzelfde terwijl dit eigenlijk ook moet verschillen. De code neemt steeds het eerste nr opnieuw...

alle hulp is heel erg welkom

mvg tom


// Row Inserted event
function Row_Inserted($rsold, &$rsnew) {
$rsnew['id_project'];
$rsnew['id_werkvolgorde'];
$rsnew['werkvolgorde'];
$rsnew['beschrijving'];
$rsnew['max_punten'];
$rsnew['id_project'];

$project = ew_ExecuteScalar("SELECT `project` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$id_klas_lkr_vak = ew_ExecuteScalar("SELECT `id_klas_lkr_vak` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$klas = ew_ExecuteScalar("SELECT `klas` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");

$select = "SELECT `Rijksregisternummer` FROM `lln` WHERE `Ingeschreven_in_klas`= '".$klas."'";
$run = mysql_query($select) or die (mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_assoc($run))
{

$rijk = ew_ExecuteScalar("SELECT `Rijksregisternummer` FROM `lln` WHERE `Ingeschreven_in_klas`= '".$klas."'");
$MyResult = ew_Execute("INSERT INTO `punten` (`id_project`,`id_werkvolgorde`,`id_klas_lkr_vak`,`rijksregisternummer`,`project`,`volgorde`,`beschrijving`,`max_punten`) VALUES
('".$rsnew['id_project']."','".$rsnew['id_werkvolgorde']."','".$id_klas_lkr_vak."','".$rijk."','".$project."','".$rsnew['werkvolgorde']."','".$rsnew['beschrijving']."','".$rsnew['max_punten']."')");
}
return TRUE;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:24:43
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

21/12/2012 11:16:46
Quote Anchor link
Probeer eens om in de values
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row['Rijksregisternummer']
te gebruiken in plaats van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$rijk.
Gewijzigd op 21/12/2012 13:24:13 door Henk Verhoeven
 
No One

No One

21/12/2012 11:21:32
Quote Anchor link
En de volgende keer even je code tussen [ .code ] [ / code ] tags te zetten (zonder spaties en puntjes)
Gewijzigd op 21/12/2012 11:22:06 door No One
 
Tom Francken

Tom Francken

21/12/2012 13:43:39
Quote Anchor link
Hallo,

ik gebruik nu deze code:

de rijksregisternummer blijft nog steeds dezelfde, is er een functie die ervoor kan zorgen dat row steeds de volgende waarde in de selectie geeft?

dank voor de hulp
Tom

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
function Row_Inserted($rsold, &$rsnew) {
$rsnew['id_project'];                                                                        
$rsnew['id_werkvolgorde'];
$rsnew['werkvolgorde'];
$rsnew['beschrijving'];
$rsnew['max_punten'];  
$rsnew['id_project'];  
            
$project = ew_ExecuteScalar("SELECT `project` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$id_klas_lkr_vak = ew_ExecuteScalar("SELECT `id_klas_lkr_vak` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$klas = ew_ExecuteScalar("SELECT `klas` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");  
            
$select = "SELECT `Rijksregisternummer` FROM `lln` WHERE `Ingeschreven_in_klas`= '".$klas."'";
$run = mysql_query($select) or die (mysql_error());

while ($row = mysql_fetch_assoc($run))
{
            
$row['Rijksregisternummer'] = ew_ExecuteScalar("SELECT `Rijksregisternummer` FROM `lln` WHERE `Ingeschreven_in_klas`= '".$klas."'");
$MyResult = ew_Execute("INSERT INTO `punten` (`id_project`,`id_werkvolgorde`,`id_klas_lkr_vak`,`rijksregisternummer`,`project`,`volgorde`,`beschrijving`,`max_punten`) VALUES
             ('".$rsnew['id_project']."','".$rsnew['id_werkvolgorde']."','".$id_klas_lkr_vak."','".$row['Rijksregisternummer']."','".$project."','".$rsnew['werkvolgorde']."','".$rsnew['beschrijving']."','".$rsnew['max_punten']."')");                      
}                  
return TRUE;
            }                    
[\code]
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/12/2012 17:35:23
Quote Anchor link
Geef eens aan wat de opbouw van je tabellen is. Je hebt het over een tabel 'werkvolgorde' maar die zie ik nergens in de query's voorkomen.
Ik vermoed dat je die punten tabel niet nodig hebt omdat je doormiddel van joins de gegevens al bij elkaar kunt krijgen.
Gewijzigd op 21/12/2012 17:35:54 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2012 18:04:37
Quote Anchor link
Waarom 3 queries waar je er ook 1 kan gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$project
= ew_ExecuteScalar("SELECT `project` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$id_klas_lkr_vak = ew_ExecuteScalar("SELECT `id_klas_lkr_vak` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");
$klas = ew_ExecuteScalar("SELECT `klas` FROM `project` WHERE `id_project`= '".$rsnew['id_project']."'");  
?>

Dan als antwoord op je vraag (nog even afgezien van de opmerking van Ger die waarschijnlijk al terecht is), als je meerdere records tegelijk wil invoeren in dezelfde tabel dan kan je dat als volgt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
INSERT INTO punten (id_project, id_werkvolgorde, id_klas_lkr_vak,
  rijksregisternummer, project, volgorde, beschrijving, max_punten)
VALUES
  (1, 1, 1, 'xxx', 'xxx', 1, 'xxx', 10),
  (2, 2, 2, 'xxx', 'xxx', 2, 'xxx', 10),
  (3, 3, 3, 'xxx', 'xxx', 3, 'xxx', 10);

In jouw geval zal je dus die insert uit de while loop moeten trekken en in de while loop alleen maar de array aan gegevens opbouwen, die je vervolgens via een slimme implode in je insert query zet. Daarna 1 keer die query runnen en alle data is ingevoerd.
Gewijzigd op 21/12/2012 18:05:30 door Erwin H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.