meerdere records wijzigen in 1 keer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander van Schalken

Sander van Schalken

17/07/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen mijn eigen programmeer capaciteiten aan en hoop dat iemand mij de juiste richting kan opsturen/helpen om het volgende te maken:

In een database staan een 100-tal inschrijvingen, waarvan bij gehouden dient te worden of deze mensen aanwezig zijn geweest. Hiervoor kun je natuurlijk het 1 voor 1 wijzigen, maar ik ben meer op zoek naar een manier om alle inschrijving in 1 beeld te krijgen en aan de hand hiervan iedereen die aanwezig was aan te vinken en vervolgens de wijzigingen te bewaren.
Tevens wil ik eventueel nog bij de opmerkingen dit veld kunnen wijzigen.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 21:02:41
 
Afra ca

Afra ca

17/07/2009 13:19:00
Quote Anchor link
Niet zo gek moeilijk hoor. Haal met een SELECT query alle namen op die zich hebben ingeschreven. Aan de hand daarvan maak je een formulier waar je de namen kan aanvinken. Na de submit zorg je dat die in een array wordt gestopt. Daarna kan je met een foreach loop je update query uitvoeren.

EDIT: Dit is het begin: zal nog even verwerking erbij posten zometeen, maar erger me er altijd aan als m'n "moeite" voor niks is geweest omdat iemand me voor is geweest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    //verwerken
    //met een foreach loop een query opstellen voor elke naam

    foreach($_POST['aanwezig'] as $key => $value){
        $query = "UPDATE namen SET aanwezig = 'ja' WHERE naam = '".$value."";
        //query uitvoeren
        $result = mysql_query($query);
    }
}

else{
    //formulier maken
    //namen ingeschreven mensen ophalen uit database

    $query = "SELECT namen FROM inschrijvingstabel";
    if(!$result = mysql_query($query)){
        //fout in query, foutmelding
        trigger_error(mysql_error());
    }

    else{
        //query gelukt
        //formulier opzetten

        echo 'Vink hier de namen aan die aanwezig waren';
        echo '<form>';
        while($rows = mysql_fetch_assoc($result);){
            echo $rows['namen'].'<input type = "checkbox" name= "aanwezig" value = "'.$rows['namen'].'" /><br />';
        }

        echo '</form>';
    }
}

?>


EDIT2: En natuurlijk wel even alles aanpassen aan jouw situatie. (queries nu gewoon beetje gegokt, maar je begrijpt wat ik bedoel als het goed is)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Sander van Schalken

Sander van Schalken

17/07/2009 17:35:00
Quote Anchor link
Thanx.... ik ga hiermee aan de slag, ik denk dat ik een eind kom zo!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.